Wizz Air: ingyenes lesz a nagyméretű kézipoggyász

 TransferWise

A magyar repülőtársaság, a Wizz Air bejelentése valószínűleg népszerű lesz a gyakran repülők körében. Október 29-től, azaz a téli menetrend első napjától ingyenes lesz a nagyméretű kézipoggyász a Wizz Air járatain.

Ha valaki próbált már egy 42 x 32 x 25 cm-es kisméretű kézipoggyászba csomagolni, – még ha csak egy néhány napos kiruccanásról is volt szó – egyet fog érteni velem. Nem egyszerű.

Bele kellene férnie alap esetben egy laptopnak, néhány ruhaneműnek és persze még a női kistáskának is. Az ajándékokról ne is beszéljünk, ugye?

A Wizz Air 2012. október 24-e óta sajnos csak ily kicsike méretű táskát engedett fel a fedélzetére ingyenesen, ami nagyjából egy átlagos hátizsák vagy egy nagyobb női táska mérete. Valljuk be őszintén, kevés volt.

Tapasztalatom szerint három opció közül választottunk mi magyarok általában: 1, kifizettük a drágább és nagyobb feladható bőrönd szállításának a díját (még ha nem is nagyon fűlt hozzá a fogunk); 2, nem vittünk el mindent magunkkal, amit szerettünk volna; 3, utaztunk inkább a másik népszerű légitársasággal, főként, ha hozzánk elérhető közelségben indítottak járatokat és jó áron adták a jegyet is.

Nos, bevallom nekem is okozott némi fejtörést a dolog néhányszor, ezért örülök a híreknek, miszerint már idén ősztől, egészen pontosan 2017 október 29-től a Wizz Air utasai a fedélzetre vihetnek magukkal ingyenesen egy nagyméretű kézipoggyászt.

A fedélzetre felvihető nagyméretű kézipoggyász legnagyobb mérete 55x40x23 cm, a súlya pedig maximálisan 10 kg lehet. Az efeletti mérettel és/vagy súllyal rendelkező poggyászok szállításáért továbbra is extra díjat számíthatnak fel.

Azok az utasok, akik az október 29-ét követő időszakra már korábban megvásárolták a nagyméretű kézipoggyászukat, 120%-os visszatérítésre számíthatnak jóváírás formájában.

Váradi József vezérigazgató tájékoztatása szerint nem garantálhatják – ahogyan más légitársaság sem – azt, hogy minden utas nagyméretű kézipoggyásza el fog férni a kabinban. A gép telítettségétől függően előfordulhat, hogy néhány utas bőröndjét a gép csomagterében helyezik majd el.

Az elsőbbségi beszállással (priority boarding) rendelkező utasok számíthatnak rá, hogy biztosan felvihetik magukkal a kézipoggyászt a fedélzetre. Abban a nem ritka esetben, ha valaki komoly értéket tesz a poggyászába, amit szeretne maga mellett tudni a repülőgép fedélzetén, javasolt ez utóbbi szolgáltatást igénybe venni.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .