Winter Wonderland Londonban

 TransferWise

Londoni idő szerint ma délután 5 órakor ismét megnyitotta kapuit Anglia és talán az Egyesült Királyság legnagyobb téli vidámparkja és karácsonyi vására a Winter Wonderland Londonban.

A londoni Hyde Parkban minden évben ilyen tájt nyitja meg a kapuit a Winter Wonderland, ami a zord időjárástól függetlenül mindig rengeteg látogatót vonz a világ minden tájáról. A Hyde Park egy nagyobb területe ilyenkor átalakul valami varázslatos karácsonyi világgá, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell.

Abban a pillanatban, ahogy a kapun át jutottál, érezhetően vibrálni kezd a levegő. Úgy érzed magad mint Alíz Csodaországban. Van itt minden, amit el tudsz képzelni illetve ami csak gyerekkori álmainkban létezett.

Winter Wonderland Londonban

A Mikulás barlangja, ahol megnézheted a Mikulás műhelyét és kipróbálhatod a Mikulás szánját. Ha nagyon jó voltál egész évben, esélyes, hogy te is ajándékot kapsz magától a nagy piros ruhás Mikulástól, aki ott lesz személyesen.

A mágikus jég birodalmában jég kastélyt és jég szobrokat láthatunk és korcsolyázhatunk a legnagyobb és legvarázslatosabb műjégpályán is, ami az Egyesült Királyságban fellelhető.

Winter Wonderland Londonban

Érdemes megnézni a karácsonyi cirkuszt, a varázslatos csodaországot és az északi sarki elvarázsolt kastélyt. Vehetünk gyönyörű karácsonyi díszeket vagy kézműves ajándékokat szeretteinknek.
Winter Wonderland 2010 - 41

A karácsonyi vásárnak több mint 200 bajor stílusú faház ad helyet. Itt többek között magyar lángost is kaphatunk, de mindenféle hagyományos karácsonyi ételt, fűszeres forralt bort és forró csokit is vehetünk. Szükség is van ezekre a hosszú téli séta vagy a korizás után.

S ha már ettünk-ittunk, vásároltunk, a gyerekek találkoztak a Mikulással, sőt még a korcsolya pályán is jól elfáradtunk, 60 méter magasságban jól kipihenhetjük magunkat az óriáskeréken. A magasból egészen lenyűgöző kilátás nyílik Londonra és a Winter Wonderlandre.

A kedvelt londoni vidámpark 2016-ban ünnepli 10. születésnapját. Ebből az alkalomból néhány új attrakcióval is készültek a szervezők, mint például a világ legnagyobb hordozható hullámvasútja a Munich Looping. Szintén először láthatjuk a Diótörő jégbalettet, amely kiváló kikapcsolódást biztosít az egész család számára.

A park 2016. November 18-a délután 5 órai nyitásától kezdve 2017. Január 2-ig délelőtt 10 és este 10 óra között (December 25-e kivételével) minden nap várja a látogatókat az alábbi címen: Winter Wonderland Hyde Park London W2 2UH.

Rengeteg különböző módon juthattok el a Winter Wonderlandba, de talán a legjobb a következő metró vonalakat választani:

  • Green Park (Victoria, Jubilee and Piccadilly lines)
  • Marble Arch (Central line)
  • Edgware Road (Bakerloo line)
  • Bond Street (Central and Jubilee lines)
  • Victoria (Victoria, District & Circle lines and National Rail)

A belépés ingyenes, de az attrakciókért fizetni kell. Ha el akarjátok kerülni a hosszú sorban állást, érdemes előre megvenni a jegyeket a Winter Wonderland hivatalos oldalán. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.
  • Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni:

 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.