Vízummentesség Brexit után

Megegyezés született Brüsszelben: a briteknek járna az Európai Uniós vízummentesség Brexit után is a kölcsönösség elve alapján.

Az Európai Unió tagállamai megegyeztek a brit állampolgárok vízummentes uniós belépésének feltételeiről a Brexit utáni időszakra vonatkozóan.

Az uniós tagállamok megállapodása szerint a Brexit után azok a brit állampolgárok akik csak rövid időszakra érkeznek a schengeni térségbe, vízummentességet kapnak.

Ez egyben azt is jelenti, hogy bármely fél éves időtartamban 90 napig az unió területén tartózkodhatnak a britek vízum nélkül.

A vízummentesség azonban kizárólag a kölcsönösség elve alapján biztosítható.

Az Egyesült Királyság jelezte, hogy a Brexit után sem akar vízumot kérni azoktól az uniós állampolgároktól, akik rövid távú tartózkodásra érkeznek az országba.

Abban a nem várt esetben, ha az Egyesült Királyság mégis vízumkötelezettséget vezetne be, szintén a kölcsönösségi mechanizmust fogják alkalmazni. (MTI)


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .