Turkálók Angliában avagy a Charity boltok

 TransferWise
Biztosan mindenki járt már a magyar turkálókhoz hasonlítható boltokban, ahol használt ruhák, táskák, könyvek és játékok között válogathatunk. A turkálók Angliában avagy a Charity boltok általában valamilyen segélyszervezetet szolgálnak és gyakran az ott dolgozó eladók is önkéntes munkát végeznek.

Én bevallom, nagyon szeretem ezeket a boltokat. Nem csak azért, mert fillérekért tudok itt mindenféle könyvet beszerezni, de a hangulatukért is. Olyan, mintha egy külön világba csöppennék, távol a plázák és márkaboltok világától, egy olyan színes forgatagba, ahol igazi kincseket fedezhetünk fel a polcokon. Kicsit hasonlóak, mint a car boot sale , csak zárt formában.

Láthatunk itt érem gyűjteménytől kezdve golfütőn át esküvői cipőkig szinte mindent. S még ha néha kitartás és türelem is kell, hogy a sok kacat közül megtaláljuk a valóban értékes dolgokat, megéri benéznünk, hiszen itt a valódi áruk töredékéért juthatunk hozzájuk.

A legtöbb ruha alig használt, kifogástalan állapotban van, ahogy a könyvek és a lemezek is. Akár még a dísztárgyak között is akadnak érdekes darabok. Az angol Charity shopok akkor is ideálisak, ha kisebb ajándékokat, például táskát, sálat vagy épp egy útikönyvet keresünk.

charity-boltok-angliaban

A legismertebbek az Oxfam, a British Heart Foundation, a Cancer Research, Fara, Barnardo’s és a Save the Children boltjai, de emellett számos kisebb szervezet üzletével is találkozhatunk. Ami a legjobb, hogy egész Angliában megtalálhatjuk őket, gyakran a helyre jellemző egyedi árukkal. Bath-ban például Jane Austen könyvek, Windsorban a királyi családot ábrázoló tárgyak, míg a tengerparti városokban matróz mintás mütyürök közül szemezgethetünk.

Ha pedig a Charity shopok szerelmesei lennénk és néhány nem elég belőlük, vegyük az irányt az east-sussexi Bexhill-on-Sea felé, ahol a legtöbb, egészen pontosan 24 Charity shop közül válogathatunk.

Ha szeretnénk megunt, feleslegessé vált dolgainkat újrahasznosítani, úgy, hogy közben még jó célt is szolgáljanak, keressük fel a legközelebbi boltot, ahol biztosan örülnek majd az adományunknak. S emellett, ha módunk van rá, vásároljunk is, amivel szintén támogatjuk őket.[metaslider id=8796]


 TransferWise
Enikő Blitzer
About Blitzer Enikő 54 Articles
Blitzer Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.