Wise (korábban TransferWise) bankkártya, a határtalan pénzügyek zöld kártyája

Talán nincs is olyan külföldön élő magyar, aki ne hallott volna már a Wise (korábban TransferWise) pénztárcakímélő szolgáltatásairól, a legolcsóbb pénzküldésről. 2011-es indulása óta a londoni székhelyű pénzügyi startup töretlenül fejlődik.

A cég alapötlete az, hogy az egyes országokba történő utalásokat az adott ország pénznemében teljesítik, így nem kell az átváltási költségekkel és a különféle banki tranzakciós díjakkal számolni.

Egyszerűsítve az utalás úgy működik, hogy a küldő fél az angol számlájáról átutal egy összeget angol fontban a Wise (korábban TransferWise) helyi, tehát szintén angol bankszámlájára.

Miután megkapta, a Wise forintban utalja tovább a célszemély magyar bankszámlájára a saját forint számlájáról. Részletesebben egy korábbi cikkünkben mutattuk be a Wise (korábban TransferWise) pénzküldő szolgáltatásait.

Sokak számára kínál takarékos megoldást a cég új szolgáltatása a TransferWise Borderless Account, azaz a határok nélküli bankszámla.

Hogy miért határok nélküli?

Ez egy többféle pénznemű online bankszámla. Ha úgy tartja kedvünk, akár 40 különböző pénznemben biztonságos helyen tárolhatjuk a megtakarításainkat.

Nemcsak a sokat utazó magánszemélyek, hanem az országokon átívelő üzleti tevékenységet folytató cégek részére is komoly segítséget nyújt ez a lehetőség. (További részletek itt.)

A Wise (korábban TransferWise) dinamikus fejlődésének újabb mérföldkövéhez érkezett: saját bankkártyát adott ki. Sokak számára biztosít rendkívül kényelmes, megbízható és gazdaságos megoldást a nemzetközi pénzügyekben. A Wise bankkártyát használva biztosak lehetünk benne, hogy egy-egy külföldi tranzakció során a lehető legkevesebb plusz költség jelentkezik.

Ahogy azt már megszokhattuk, a Wise továbbra is a legkedvezőbb középárfolyamon váltja a különböző országok pénznemeit. A Wise debit Mastercard® a Wise Borderless Account, azaz a számla határok nélkül szolgáltatáshoz kapcsolódik.

Ha már rendelkezünk ilyen számlával, tudjuk, mennyi előnnyel jár a többi pénzpiaci lehetőséghez képest. A bankkártyával most tovább bővül a Wise ügyfélbarát kínálata. A Wise számlához tartozó bankkártyát online igényelhetjük. A postázási cím megerősítése után, a bankkártya száma azonnal látható a rendszerben, épp úgy, mint az inaktív kártya.

Pár nap múlva a zöld színű még inaktív bankkártya postán érkezik meg a címünkre, amit a rajta lévő hatjegyű szám segítségével tudunk aktiválni online. Ezt követően azonnal lehet is használni. A PIN kódot is ekkor adja meg a rendszer.

Ha a számlánkon van pénz euróban és euróban fizetünk egy weboldalon a kártyával, akkor az euró egyenlegünk azonnal csökken és semmilyen más költség nem merül fel.

Ha forintot veszünk fel automatából, és van elégséges forintfedezet a számlán, akkor ez is teljesen költségmentes. Ha nincs elég forint a számlán, akkor felajánlja, hogy a számlán lévő más valutákat forintra váltja. Természetesen a Wisera jellemző kedvező középárfolyamon történik meg a pénzváltás.

A Wise debit Mastercard® lehetővé teszi a tulajdonosa számára, hogy a világ számos pontján kényelmesen fizessen. Teheti mindezt rejtett költségek, előnytelen váltási árfolyamok és ezek gyakran magas díjai nélkül.

Havi 200 GBP összegig teljesen ingyenes a pénzfelvétel az automatákból. Amennyiben valutaváltás szükséges a tranzakció során, ennek díja mindig egyértelmű, áttekinthető, világos és kedvező: 0,35% es 2% között mozog.

A Borderless Account lehetővé teszi, hogy a számla tulajdonosa akár több mint 40 különböző pénznemben tároljon pénzt a számláján. Ráadásul a kártyával bármelyik valutában egyszerűen, gond nélkül fizethet.

Ha nincs olyan valuta a számláján, amelyikkel épp fizetni szeretne, akkor automatikusan átváltják a számlán tárolt pénzből az aktuális összeget a kívánt pénznemre, a lehető legkedvezőbb árfolyamon. A számlán tárolt valutanemek közül azt választják, amelyik az ügyfél számára a legolcsóbb átváltást biztosítja.

A kis zöld Wise (korábban TransferWise) bankkártya a világon bárhol használható, ahol elfogadják a Mastercardot. Mi nagyon szeretjük! 🙂

Mostantól mindenkinek, aki külföldön dolgozik, tanul, sokat utazik, vagy egy nemzetközi üzletet bonyolít le, jelentősen leegyszerűsödnek a pénzügyei, és – nem utolsósorban – csökkennek a költségei.

Ide kattintva nyithatsz egyszerűen, gyorsan és ingyenesen számlát: Wise (korábban TransferWise) bankszámla.

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

2 Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .