TransferWise bankkártya, a határtalan pénzügyek zöld kártyája

 TransferWise

Talán nincs is olyan külföldön élő magyar, aki ne hallott volna már a TransferWise pénztárcakímélő szolgáltatásairól, a legolcsóbb pénzküldésről. 2011-es indulása óta a londoni székhelyű pénzügyi startup töretlenül fejlődik.

A cég alapötlete az, hogy az egyes országokba történő utalásokat az adott ország pénznemében teljesítik, így nem kell az átváltási költségekkel és a különféle banki tranzakciós díjakkal számolni.

Egyszerűsítve az utalás úgy működik, hogy a küldő fél az angol számlájáról átutal egy összeget angol fontban a TransferWise helyi, tehát szintén angol bankszámlájára.

Miután megkapta, a TransferWise forintban utalja tovább a célszemély magyar bankszámlájára a saját forint számlájáról. Részletesebben egy korábbi cikkünkben mutattuk be a TransferWise pénzküldő szolgáltatásait.

Sokak számára kínál takarékos megoldást a cég új szolgáltatása a TransferWise Borderless Account, azaz a határok nélküli bankszámla.

Hogy miért határok nélküli? Ez egy többféle pénznemű online bankszámla. Ha úgy tartja kedvünk, akár 40 különböző pénznemben biztonságos helyen tárolhatjuk a megtakarításainkat.

Nemcsak a sokat utazó magánszemélyek, hanem az országokon átívelő üzleti tevékenységet folytató cégek részére is komoly segítséget nyújt ez a lehetőség. (További részletek itt.)

A TransferWise nemrégiben dinamikus fejlődésének újabb mérföldkövéhez érkezett: saját bankkártyát adott ki.

A TransferWise bankkártya sokak számára biztosít rendkívül kényelmes, megbízható és gazdaságos megoldást a nemzetközi pénzügyekben.

A TransferWise bankkártyát használva biztosak lehetünk benne, hogy egy-egy külföldi tranzakció során a lehető legkevesebb plusz költség jelentkezik.

Ahogy azt már megszokhattuk, a TransferWise továbbra is a legkedvezőbb középárfolyamon váltja a különböző országok pénznemeit.

A TransferWise debit Mastercard® a TransferWise Borderless Account, azaz a számla határok nélkül szolgáltatáshoz kapcsolódik.

Ha már rendelkezünk ilyen számlával, tudjuk, mennyi előnnyel jár a többi pénzpiaci lehetőséghez képest. A bankkártyával most tovább bővül a TransferWise ügyfélbarát kínálata.

A TransferWise számlához tartozó bankkártyát online igényelhetjük. A postázási cím megerősítése után, a bankkártya száma azonnal látható a rendszerben, épp úgy, mint az inaktív kártya.

Pár nap múlva a zöld színű még inaktív bankkártya postán érkezik meg a címünkre, amit a rajta lévő hatjegyű szám segítségével tudunk aktiválni online. Ezt követően azonnal lehet is használni. A PIN kódot is ekkor adja meg a rendszer.

Ha a számlánkon van pénz euróban és euróban fizetünk egy weboldalon a kártyával, akkor az euró egyenlegünk azonnal csökken és semmilyen más költség nem merül fel.

Ha forintot veszünk fel automatából, és van elégséges forintfedezet a számlán, akkor ez is teljesen költségmentes, ám, ha nincs elég forint a számlán, akkor felajánlja, hogy a számlán lévő más valutákat forintra váltja.

Természetesen ha kiválasztjuk a tranzakciót, akkor a Transferwisera jellemző kedvező középárfolyamon történik meg a pénzváltás.

A TransferWise debit Mastercard® lehetővé teszi a tulajdonosa számára, hogy a világ számos pontján kényelmesen fizessen, mindenféle rejtett költség, előnytelen váltási árfolyamok és ezek gyakran magas díjai nélkül.

Havi 200 GBP összegig teljesen ingyenes a pénzfelvétel az automatákból.

Amennyiben valutaváltás szükséges a tranzakció során, ennek díja mindig egyértelmű, áttekinthető, világos és kedvező: 0,35% es 2% között mozog.

A Borderless Account lehetővé teszi, hogy a számla tulajdonosa akár több mint 40 különböző pénznemben tároljon pénzt a számláján, és a kártyával bármelyik valutában egyszerűen, gond nélkül fizethet.

Ha nincs olyan valuta a számláján, amelyikkel épp fizetni szeretne, akkor automatikusan átváltják a számlán tárolt pénzből az aktuális összeget a kívánt pénznemre, a lehető legkedvezőbb árfolyamon.

Azaz a számlán tárolt valutanemek közül azt választják, amelyik az ügyfél számára a legolcsóbb átváltást biztosítja.

A kis zöld TransferWise bankkártya a világon bárhol használható, ahol elfogadják a Mastercardot. Mi nagyon szeretjük! 🙂

Mostantól mindenkinek, aki külföldön dolgozik, tanul, sokat utazik, vagy egy nemzetközi üzletet bonyolít le, jelentősen leegyszerűsödnek a pénzügyei, és – nem utolsósorban – csökkennek a költségei.

Ide kattintva nyithatsz egyszerűen, gyorsan és ingyenesen számlát: TransferWise Borderless számla.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

1 Comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .