Tragikus miniszterelnöki beszéd, összeomlott a Monarch légitársaság

Az elmúlt hét egy újabb légitársaság gondjaival kezdődött, ezúttal azonban súlyosabb volt a helyzet, mint a Ryanairnél. Az ötödik legnagyobb brit légitársaság, a Monarch ugyanis csődöt jelentett.

A brit Monarch légitársaság ezzel egyidejűleg 300 ezer törölt járatot, és 110 ezer kint rekedt utast jelentett. Az ő hazaszállításukról a CAA (a Polgári Légiközlekedési Hatóság) intézkedett, az érintettek az alábbi honlapon: monarch.caa.co.uk  vagy telefonszámon: 0300 303 2800 kaphatnak további információkat.

A konzervatív párt Manchesterben tartott konferenciát, ahol a miniszterelnök, Theresa May próbálta meg visszaszerezni megtépázott tekintélyét, és újra egyesíteni az egyre jobban széthúzó pártot. Szerdai beszédével ez nem igazán sikerült, hiszen több szerencsétlen tényező is megzavarta Mayt.

Először egy humorista, Simon Brodkin szakította félbe beszéde közben, amikor átadta neki a P45-ös nyomtatványt (a felmondólevelét) Boris Johnson megbízásából a tréfa szerint. Ezután köhögő rohamok törtek rá és még a díszlet felirat egyik betűje is leesett a beszéde alatt.

A kabinettagok a miniszterelnök mögé álltak és felállva, tapsolva buzdították. Kérdés, ugyanilyen egységes-e a párt többi része is, és vajon továbbra is támogatják Theresa May miniszterelnökségét?

Különösen akkor, mikor egyik legnagyobb kihívója, a külügyminiszter, Boris Johnson előző napi szónoklata a Brexit utáni időkről és az új lehetőségekről valóban pozitív volt, és lelkesítően hatott a legtöbb résztvevőre.

Egyelőre Johnson tagadja, hogy a miniszterelnöki posztra pályázna. Állítása szerint mindenben May mögött áll. Népszerűsége és külön nyilatkozatai azonban aggodalomra adhatnak okot a miniszterelnök háza táján.

Szombaton egy autós a járdára hajtott és 11 gyalogost ütött el Londonban az egyik forgalmas turista pont, a Természettudományi Múzeum előtt.

Az esetet a rendőrség közlekedési balesetként és nem terrorista támadásként kezeli. A balesetet okozó taxi vezetője feltehetőleg elvesztette az eszméletét az incidens előtt.

A brit Kazuo Ishiguro nyerte idén az irodalmi Nobel-díjat. Legismertebb könyvei a Napok romjai, és a Ne engedj el című regények. Mindkettőből sikeres filmet csináltak.

A Japánban született, de öt éves korától Angliában élő író stílusát Jane Austen és Franz Kafka keveredéseként jellemezték, a díj mellett az író 9 millió koronás (294 millió forintos) jutalmat is kapott.

A héten megismerhettük a királyi család étkezési szokásait is egy korábbi szakácsuknak köszönhetően. A Marie Claire magazinnak adott interjúból kiderült, hogy Diana hercegnő igyekezett egészségesen étkezni.

Diana szerette például a töltött paprikát és a töltött padlizsánt, és alacsony zsírtartalmú ételeket evett. Harry és Vilmos herceg imádott gyerekként a McDonald’sba menni, a királynő az étcsokit imádja, viszont a fokhagymának még a szagát sem szereti.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .