Több mint 1000 tüntető hajtott végig az A1-es úton 30 mérföld/órás sebességgel tiltakozásul az irreálisan magas üzemanyagárak ellen

Image source: Metro.co.uk

Azok a sofőrök, akik megelégelték, milyen drága az autók feltöltése, részt vettek egy „menj lassan tüntetésen”, hogy a kormányt „térjen észhez és vegye őket észre”.

Most először kerül több mint 100 fontba egy átlagos családi autó benzinnel vagy gázolajjal való feltöltése.

Ez, valamint a jelenlegi megélhetési költségek válsága pánikot kelt az emberekben, akik a járvány után megpróbáltak visszatérni a normális élethez.

Az 45 éves Newcastle-i autórajongó, Jay Garside tehát segített megszervezni a pénteki csúcsforgalomban az emelkedő üzemanyagárak elleni demonstrációt.

Több mint 1000 ember vett részt a 30 mérföld/órás sebességgel való cammogásban ott, ahol a sebességhatás általában 70 mérföld/óra.

A konvoj a northumberlandi Stannington faluból indult, majd Wetherby felé tartott, ahol találkoztak egy másik csoporttal, és visszafordultak.

Jay azt mondta: „Mindenki összefogott, hogy felálljon és tegyen valamit az üzemanyagárak ügyében.

„Sok emberrel beszéltem, akik mindannyian ugyanígy éreznek, és tenni akarnak ez ellen. Még egy vagon is volt, amelyen ez állt: „Dudálj az alacsonyabb üzemanyagárakért”.

„Az emberek részvétele a tüntetésen ragyogó volt. Az autórajongó oldala ennek csak mi voltunk, de ha olyan téma, mint az emelkedő üzemanyagárak, az nagyon sok embert érint, és az emberek összefognak.

„Sok emberrel beszéltem, akik azt mondták nekem, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy megtöltsék az autójukat, hogy munkába menjenek.

„Tehát az emberek otthonról dolgoznak, vagy beteget jelentenek, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy munkába álljanak. A kormánynak fel kell eszmélnie, és észre kell vennie, hogy ez a helyzet.

Jay úgy véli, hogy az emberek többsége támogatja erőfeszítéseit, míg kisebb százalékuk „nem látja értelmét”.

Rishi Sunak kancellár márciusban bejelentette az üzemanyagadó 5 pennyel történő csökkentését a megélhetési költségek válságához nyújtott kormányzati segítség részeként.

De a benzin és a gázolaj átlagárának emelkedése lényegében lenullázta ezt a gesztust.

A Martin Lewisnál dolgozó pénzmegtakarítási szakértők nemrégiben felfedtek néhány tippet, hogyan spóroljunk az üzemanyagon.

Azt mondták, az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy egy kicsit kevesebbet fizessünk a tankolásért, ha időt szánunk arra, hogy megnézzük, mely benzinkutak kínálják a legjobb árakat.

A petrolprices.com segítségével meghatározhatod, hogy mely közeli benzinkutak számolják fel a legalacsonyabb literenkénti üzemanyagdíjat.

Ezzel állítólag 8 és 10 GBP közötti összeget takaríthatsz meg tankonként.

Exit mobile version