Téli álomutak Angliából

Az egyik nagy előny, ha Angliában élünk és utazást tervezünk, hogy számtalan fapados légitársaság és olcsó szállásajánlat közül választhatunk. Az angolok imádnak utazni, évente többször is és így télen is igyekeznek elmenekülni a hideg ellen. A jó hír, hogy innen mi is könnyedén megtehetjük ezt és élvezhetünk egy kis téli napsütést egészen baráti árakon.

A legjobb helyzetben a Londonban élők vannak, hiszen ők öt repülőtérről is indulhatnak. De persze akárhol éljünk is, biztosan találunk repülőtért a közelben. Legyen az Birmingham, Liverpool, Bristol, East Midlands vagy Glasgow. Nem csak számtalan repülőtér, hanem olcsó fapados társaság közül is választhatunk.

A legolcsóbb és legnagyobb fapados, a Ryanair és bár sokan fanyalognak az ír légitársaságtól magas csomagdíjaik és a kötelező web check-in miatt, az áraik tényleg a legalacsonyabbak a piacon.

Emellett találhatunk olcsó jegyeket az Easyjet vagy az én kedvencem, a Norwegian oldalán, akik számtalan helyszínre repülnek. A Norwegian például még az Egyesült Államokba is indít járatokat.

Utazhatunk otthon kevésbé ismert cégekkel is, mint a Thomas Cook, Thomson vagy Monarch, amik elsősorban az angolok által kedvelt nyaralóhelyekre utaztatnak. Remek oldal a repülőjegy kereséshez a Skyscanner, ami az összes járatot összegyűjti nekünk. Mindenképp igyekezzünk ne az utolsó pillanatra hagyni a jegyvásárlást.

S hogy hová érdemes így télen utaznunk, hogy még a karácsonyi ajándékokra is maradjon pénzünk? Talán a legnépszerűbb és legolcsóbb úti cél Spanyolország, azon belük is a Kanári-szigetek, ahol télen is kellemes 22 fok körüli az átlaghőmérséklet.

Csupán 4 és fél órára van Angliától és akár 100 font alatt is találhatunk jegyet akár Tenerifére, akár Gran Canariára mennénk. Ugyanitt számtalan hotel közül választhatunk az önellátó apartmanoktól egészen az ötcsillagos all-inclusive szállodákig.

téli álomutak angliából

Tenerifén télen érdemesebb a déli partvidéket, Playa de las Americas és Costa Adeje környékét választani. Itt ugyan nagyobb eséllyel találkozunk brit turistahordákkal és a nekik fenntartott bárokkal, de melegebb is lesz, mint a kevesebb külföldi látogatót vonzó északi részen.

Gran Canarián a nagyobb helyek, mint Playa del Ingles vagy Maspalomas vonzzák az elsősorban bulizásra vágyókat. Playa de Mogan vagy Amadore környéke a csendesebb pihenésre vágyóknak is megfelel.

Kicsit szelesebb és homokdűnéiről ismert a szigetcsoport többi tagja, az északabbra fekvő Lanzarote és Fuerteventura szigete. Itt kevesebb turistával találkozunk majd, de városokból és látnivalóból is kevesebb van, mint nagyobb társaikon. A természetet kedvelők La Palmára vegyék az irányt, bár oda kicsit macerásabb eljutni, mivel nincs saját repülőtere, így csak Teneriféről áthajózva lehet eljutni rá.

téli álomutak angliából 2

Ha ennél is melegebb éghajlatra vágyunk télen, kénytelenek leszünk elhagyni a jó öreg európai kontinenst és Afrika felé nézelődni. Sajnos a nemrégiben történt terror események hatására kicsit leszűkültek itt is a lehetőségek. A legnagyobb egyiptomi nyaralóhelyre, Sharm el Sheikhbe ebben az évben (2015) már nem mennek gépek Angliából.

A vörös-tengeri Hurghadába még igen és ki tudja, januártól lehet, Sharm el Sheik is újra képbe kerül. Az egyiptomiak vendégszeretete, a gyönyörű tengerpart és a kellemes víz mindenképp Egyiptom mellett szól. Ha esetleg a búvárkodás és mély merülés szerelmesei lennénk, keresve sem találunk jobb helyet.

Másik népszerű észak-afrikai ország Marokkó, ahol szintén nyaralhatunk a tengerparton, ha kedvünk tartja. A legnépszerűbb nyaralóhely Agadir és környéke. Ám ha inkább egy óvárosi riadban aludnánk és árusukkal alkudoznánk a nyüzsgő piacon, Marrakech a tökéletes helyszín.

Egyiptomban és Marokkóban is jóval olcsóbban találhatunk szállást, mint a Kanári-szigeteken, bár azért itt nagyobb különbségek lehetnek az azonos szállástípusok között is. Érdemes elolvasni a korábbi vendégek véleményét és felkeresni a hotelek honlapját, persze néha még így se könnyű a választás. A legjobb, ha már ott járt ismerőseinket, kollégáinkat is kifaggatjuk, kinek mi jött be.

Ha kicsit vastagabb a pénztárcánk, messzebbre is tervezhetünk. Angliából olyan távolabbi úti célokra, mint a Karib-szigetek, az USA, vagy Délkelet-Ázsia is eljuthatunk közvetlenül, mindenféle átszállás nélkül. Ezek a járatok azonban főleg karácsony táján itt is elég borsos árban vannak.

Mindenképp érdemes kihasználni az Angliában élés előnyeit és az óriási kínálatot, ha téli napsütésre vágyunk. Az angol utazási irodák oldalain biztosan találunk majd egy-két remek ajánlatot. Mindenhol olvassuk el az általános szerződési feltételeket és hogy pontosan mit is foglalunk, s aztán már csak a fürdőruhát és naptejet kell beszereznünk!


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.
  • Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni:

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.