Tax Credit megújítása

A Tax Credit megújítása minden év július 31-ig esedékes Angliában, illetve az Egyesült Királyságban. Aki jogosult rá, ne feledkezzen meg róla és újítsa meg a Tax Credit igénylését – mielőtt elveszíti azt és az addig kifizetett összeget is vissza kell fizetnie.

Minden évben április és június között a HMRC megküldi a Tax Credit Renewal Pack-ot azoknak, akik valamelyik (vagy mindkét) Tax Credit-et (Child Tax Credit, Working Tax Credit) megigényelték és igénybe vették az előző adóévben. Készítettünk egy hasznos és minden részletre kiterjedő tájékoztatót az ilyenkor szükséges teendőkről. Megtudhatjátok belőle, hogy hogyan újíthatjátok meg a Tax Credit-et, mi történik, ha nem teszel eleget eme kötelezettségednek, mikor és kinek nem szükséges a megújítás, mi az az automatikus Tax Credit hosszabbítás, illetve azt is, hogy mire számíthatsz a Tax Credit megújítása után.

A Child Tax Credit azoknak a szülőknek elérhető az Egyesült Királyságban, akik 16 éven aluli gyermeket nevelnek, vagy 20 év alatti de elfogadott nappali oktatásban részt vevő gyermekük van. A Working Tax Credit-et az alacsony jövedelműek igényelhetik. Akár az egyik, akár mindkét típusú Tax Credit-et igényelted meg, néhány kivételtől eltekintve minden évben meg kell újítanod az igénylést. Így te is biztos lehetsz benne, hogy a megfelelő összeget kapod meg és hogy minden korábban megadott adat helyes.

Hogyan újítsuk meg a Tax Credit-et?

Többféle módon tehetsz eleget ennek a kötelességnek:

  • Online: A Tax Credit megújítása talán még soha nem volt ilyen egyszerű. 2016-ban ugyanis az eddig megszokott papír alapú bevallás mellett már a kormányzati weboldalon is megújítható online. Ez hatalmas segítség, hiszen nem csak a postai feladási díj marad a zsebünkben, hanem elkerülhető a hosszú telefonos várakozás is. Szükséged lesz a 15 jegyű online reference number-re, amit megtalálsz a kapott csomagban. Online akár már 15 perc alatt letudhatod a szükséges kötelezettséget. Ide kattintva kezdheted el: https://www.gov.uk/renewtaxcredits.
  • Postai úton: A kitöltött renewal form-ot postázd az alábbi címre: HM Revenue and Customs – Tax Credit Office Comben House, Farriers Way, Netherton, L75 1AX United Kingdom
  • Telefonon: Hívd a Tax Credit Helpline vonalat az alábbi telefonszámon: 0345 300 3900 vagy külföldről +44 2890 538 192. Hívható hétfő-péntek 8-20 óra között, szombaton 8-16 óra között.
Mi történik ha nem újítod meg? 

Azonnali hatállyal leállítják a további kifizetéseket, ha július 31-ig nem érkezik be a Tax Credit megújítása valamilyen formában. Továbbá felszólítanak a korábban felvett összeg visszafizetésére.

tax credit megújításaMikor nem szükséges a megújítás?

Abban az esetben, ha 2016. április 6. után igényeltél bármilyen Tax Credit-et, 2016-ban nem fogsz kapni Renewal Pack-ot, csak 2017-ben.

Mi az az automatikus hosszabbítás?

Automatikusan megújul a Tax Credit-ed és ha a körülményeid nem változtak, nem kell tenned semmit abban az esetben, ha az adóhatóságtól kapott levél az alábbi kódot tartalmazza: “TC 603 R”. Javasoljuk azonban, hogy alaposan nézd át ezt a levelet, bizonyosodj meg róla, hogy az azon szereplő adatok helyesek, ha valami megváltozott, be kell jelentened itt. Ellenkező esetben £300-3000 összeggel bírságolhatnak meg.

Mi történik a megújítás után? 

8 héten belül küldeni fog neked egy levelet a HMRC, amiben tudatja veled a döntését, hogy mennyi Tax Credit-et fogsz kapni a következő hónapokban.

Megjegyzés:

A Tax Credit helyébe lép rövidesen az Universal Credit, amely egy új típusú támogatási forma Angliában. Fokozatosan vezetik be az Egyesült Királyság területén és az alábbi támogatási formákat lesz hivatott összevonni illetve kiváltani: álláskeresési járadék (Jobseeker’s Allowance), jövedelemtámogatás (Income Support), foglalkoztatási támogatás (Employment and Support Allowance), alacsony jövedelmű munkavállalók kiegészítő támogatása (Working Tax Credit), lakhatási támogatás vagy lakbér kiegészítés (Housing Benefit), valamint a gyermekes családok támogatása (Child Tax Credit).


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Mielőtt pénzt utalsz, olvasd el ezt a bejegyzésünket.
  • Ha szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a Facebook oldalunkat:

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .