Szokatlanul hideg téli időjárás Nagy-Britanniában

Rekordot döntött az európai uniós angliai vendégmunkások száma. Szokatlanul hideg téli időjárás várható. Megtalálták az eltűnt lány holttestét.

Theresa May az elmúlt héten ismét nyomás alá került saját pártján belül. 40 konzervatív képviselő megegyezett, hogy bizalmatlansági indítványt indítanak ellene, ha nem sikerült megkezdeni a Brexit-tárgyalásokat az Európai Unió  képviselőivel ez év végéiig. Az új pártelnöki választás kiírásához 48 képviselő hozzájárulása szükséges.

Néhány rebellis tori képviselő akár az ellenzékkel is összefoghat az elkövetkezendő pár nap alatt, mikor is a Brexit-törvény kerül a parlament elé. A legfőbb vitatárgy a kilépés időpontjának törvénybe iktatása, mivel az jelentősen bekorlátozná bármilyen esetleges módosítás lehetőségét.

A figyelmet elterelendő, a miniszterelnök asszony a legbefolyásosabb üzletembereknek adott estélyen az orosz kiber kémkedés veszélyeire és a különböző választásokat befolyásoló orosz hatásra hívta fel a figyelmet.

Mindez szöges ellentétben állt az angolok legközelebbi szövetségese, az amerikai elnök által az orosz elnökről alkotott véleményével. Donald Trump inkább közeledni próbált Vlagyimir Putyin elnökhöz múlt heti személyes találkozásuk során.

A brit statisztikai hivatal szerint idén rekordot döntött a Nagy-Britanniában dolgozó uniós polgárok száma. Július és szeptember között 2,38 millió európai uniós állampolgár dolgozott az országban. 112 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. Elsősorban a román és a bolgár vendégmunkások száma emelkedett, azonban nőtt a nyugat-európai országokból érkező munkavállalók száma is.

A brit meteorológiai intézet szokatlanul hideg időre figyelmeztetett az elkövetkezendő három hétre. Az előrejelzések szerint november 26 és december 10 között a hőmérséklet akár -15 fokra is süllyedhet és havazásra is számíthatunk a sarkvidékről érkező hideg levegő miatt.

Anglia legnagyobb jótékonysági szervezete pénteken tartotta hagyományos televíziós pénzgyűjtő műsorát a BBC-n, számos híresség részvételével. Az 1980 óta minden évben megtartott rendezvény a Gyerekek Szükségben (Children in Need) megdöntötte a tavalyi rekordot.

Több mint 50 millió font gyűlt össze egyetlen este alatt. Az adakozni szándékozók a pénzadományok mellett a szervezet jelképével, a sárga Pudsey macival ellátott termékek vásárlásával is támogathatják a jó ügyet.

Szombaton megtalálták a 11 napja eltűnt tinédzser, Gaia Pope holttestét a Swanage melletti füves területen, a korábban megtalált ruhadarabjaitól nem messze. A család és a rendőrség felhívása után több száz önkéntes vett részt a fiatal lány felkutatásában. A Gaia megtalálására felállított Facebook oldalon sokan részvétüket fejezték ki. A nyomozás során a rendőrség három embert vett őrizetbe, majd engedett szabadon, mindannyian ismerték a lányt.

Jövő héten hozza nyilvánosságra a kancellár, Philip Hammond az új, jövő évi költségvetést. Ezzel egyszerre kell megnyugtatnia az így is bizonytalan gazdasági vezetőket, visszanyerni a fiatal szavazók bizalmát, foglalkozni az ingatlan hiánnyal és megreformálni a konzervatív párt képét. Hogy ez mennyire sikerül, jövő héten kiderül.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .