Szalagavató Angliában

A napokban zajlik az Egyesült Királyságban a középiskola végén szokásos szalagavató ünnepség. A 11. és a 13. évfolyam végén fontos esemény ez a fiatalok életében. A szalagavató Angliában, amit a helyiek “prom”-nak hívnak, eredetileg az USA-ból származik.

Korábban csak egy diszkóval ünnepeltek az utolsó évesek Angliában, de ma már nem elégednek meg ennyivel – ami elég nagy kiadást jelent a családoknak. Egy átlagos fiúra 300 angol fontot költenek, lányra pedig minimum 500 fontot, na persze a határ a csillagos ég.

Többen limuzint bérelnek a nagy napra, néhányan helikoptert, tűzoltó autót, Ferrarit vagy Hummer limuzint. Nem ritka a hamupipőke stílusú bevonulás sem: rózsákkal feldíszített hintó fehér paripákkal.

A báli ruhák, szmokingok és a báli kiegészítők is szép számmal fogynak ilyenkor az üzletekben. Az erre szakosodott vállalkozásoknak hatalmas üzlet a szalagavató Angliában és az Egyesült Királyság egész területén.

szalagavató ruhák anglia

A lányos szülők szerint a prom egy kisebb esküvőhöz hasonlít mind árban, mind felhajtásban. A szeleburdi tizenéves kislányok sokszor hónapokig, ha nem évekig készülnek a nagy eseményre. Versenyeznek egymással, hogy ki képes a legjobbat kihozni magából a nagy napon, ahol mindennek tökéletesnek kell lennie.

Néhány iskola luxus party-t tart egy öt csillagos szállodában és mindent megszervez, vagy rendezvényszervező céget fogad fel az eseményre. A bálon megválasztják a bál királyát, a bál királynőjét, a legjobban öltözött lányt és fiút, sőt a legjobban öltözött tanárt és tanárnőt is.

A báli szezon rövid, általában június közepén kezdődik az év végi vizsgák után és július közepéig tart. A szülőknek ugyan mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, de ezzel különleges és életre szóló élményt szerezhetnek az iskolából frissen kikerült gyerekeiknek.


  • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
  • Ha szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a facebook oldalunkat:

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .