EVLA

Szalagavató Angliában

 TransferWise

A napokban zajlik az Egyesült Királyságban a középiskola végén szokásos szalagavató ünnepség. A 11. és a 13. évfolyam végén fontos esemény ez a fiatalok életében. A szalagavató Angliában, amit a helyiek “prom”-nak hívnak, eredetileg az USA-ból származik.

Korábban csak egy diszkóval ünnepeltek az utolsó évesek Angliában, de ma már nem elégednek meg ennyivel – ami elég nagy kiadást jelent a családoknak. Egy átlagos fiúra 300 angol fontot költenek, lányra pedig minimum 500 fontot, na persze a határ a csillagos ég. Többen limuzint bérelnek a nagy napra, néhányan helikoptert, tűzoltó autót, Ferrarit vagy Hummer limuzint. Nem ritka a hamupipőke stílusú bevonulás sem: rózsákkal feldíszített hintó fehér paripákkal. A báli ruhák, szmokingok és a báli kiegészítők is szép számmal fogynak ilyenkor az üzletekben. Az erre szakosodott vállalkozásoknak hatalmas üzlet a szalagavató Angliában és az Egyesült Királyság egész területén.

 angliaiszaknevsor

szalagavató ruhák anglia

A lányos szülők szerint a prom egy kisebb esküvőhöz hasonlít mind árban, mind felhajtásban. A szeleburdi tizenéves kislányok sokszor hónapokig, ha nem évekig készülnek a nagy eseményre. Versenyeznek egymással, hogy ki képes a legjobbat kihozni magából a nagy napon, ahol mindennek tökéletesnek kell lennie.

Néhány iskola luxus party-t tart egy öt csillagos szállodában és mindent megszervez, vagy rendezvényszervező céget fogad fel az eseményre. A bálon megválasztják a bál királyát, a bál királynőjét, a legjobban öltözött lányt és fiút, sőt a legjobban öltözött tanárt és tanárnőt is.

A báli szezon rövid, általában június közepén kezdődik az év végi vizsgák után és július közepéig tart. A szülőknek ugyan mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, de ezzel különleges és életre szóló élményt szerezhetnek az iskolából frissen kikerült gyerekeiknek.


 TransferWise
Rita
About Rita 89 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 6 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.

Be the first to comment

Leave a Reply