Sikertelen Brexit-tárgyalások, emlékezés Diana hercegnőre

 TransferWise

Az elmúlt hét is bővelkedett érdekes eseményekben Nagy-Britanniában. A hétfői munkaszünetet sikertelen Brexit-tárgyalások követték, egyik fontos kérdésben sem sikerült megegyezni. Továbbra sincs döntő előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben.

Hétfőn a szerencsések az év utolsó munkaszüneti napján pihenhettek, napsütéses időben és számos program közül válogathatva, többek között aznap tartották a londoni Notting Hill karnevált is.

Kedden aztán lassan minden visszatért a szokásos rendbe, így volt ez a politikai életben is. Folytatódtak a Brexit-tárgyalások, ismét kevés eredménnyel, a két fél a tárgyalások kezdete óta szinte semmit nem közeledett egymáshoz.

Továbbra sem tudnak a felek ugyanis megegyezni olyan fontos kérdésekben, mint az Írország és Nagy-Britannia közötti határ, vagy az Egyesült Királyságban élő uniós és a kontinensen élő brit polgárok jogai.

„Ezen témák megvitatása előtt nem fogunk az új gazdasági és kereskedelmi partner kapcsolatokról tárgyalni Nagy-Britanniával” – erősítette meg Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Eközben a miniszterelnök, Theresa May Japánba látogatott, ahol a Brexit utáni brit-japán kereskedelemi szerződéseket igyekezett egyeztetni.

A miniszterelnököt elkísérte az útra Liam Fox kereskedelmi miniszter is 15 fős delegációjával együtt. Theresa May a héten azt is megerősítette, hogy ő szeretné vezetni a konzervatív pártot a következő választásokon. Elmondása szerint nem fog lemondani 2019-ben, ahogy ezt korábban több újság is beharangozta.

Az elmúlt hét közéleti vitája egy öt éves keresztény kislány elhelyezési pere volt, akit az elmúlt fél évben muszlim vallású nevelőszülőknél helyeztek el. A családtagok a híresztelések szerint levetették vele a nyakláncán lógó keresztet.

Nem engedték, hogy szalonnát egyen, és arabul beszéltek vele. A sok vitát kiváltó ügyben a bíróság végül a nagymamának ítélte a kislány felügyeletét, aki egy a vallását nem gyakorló muszlim.

Szerdán este több százan gyűltek össze a Kensington Palota kertjében, hogy a 20 éve elhunyt Diana hercegnőre emlékezzenek. A megemlékezők között megjelent a hercegnő két fia is. Vilmos és Harry herceg átvették a virágokat és elbeszélgettek a jelenlevőkkel.

Az elmúlt pár hét során mindkét herceg hosszasan emlékezett édesanyjukról, aki a királyi család legnépszerűbb tagja volt és az „emberek hercegnőjének” is neveztek.

A labdarúgás rajongói az átigazolási időszak lezárta előtti utolsó nagy rohamon izgulhattak csütörtökön, az átigazolási időszak utolsó napján. A nagy angol klubok még az utolsó pillanatban is próbáltak játékosokat szerezni.

A hétvégén a válogatott mérkőzések vették át a főszerepet, olyannyira, hogy vasárnap este az egyik angol csatorna, az ITV4 a magyar válogatott portugálok elleni meccsét adta, természetesen az angol válogatott mérkőzései mellett.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .