Sikertelen Brexit-tárgyalások, emlékezés Diana hercegnőre

 TransferWise

Az elmúlt hét is bővelkedett érdekes eseményekben Nagy-Britanniában. A hétfői munkaszünetet sikertelen Brexit-tárgyalások követték, egyik fontos kérdésben sem sikerült megegyezni. Továbbra sincs döntő előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben.

Hétfőn a szerencsések az év utolsó munkaszüneti napján pihenhettek, napsütéses időben és számos program közül válogathatva, többek között aznap tartották a londoni Notting Hill karnevált is.

 TransferWise

Kedden aztán lassan minden visszatért a szokásos rendbe, így volt ez a politikai életben is. Folytatódtak a Brexit-tárgyalások, ismét kevés eredménnyel, a két fél a tárgyalások kezdete óta szinte semmit nem közeledett egymáshoz.

Továbbra sem tudnak a felek ugyanis megegyezni olyan fontos kérdésekben, mint az Írország és Nagy-Britannia közötti határ, vagy az Egyesült Királyságban élő uniós és a kontinensen élő brit polgárok jogai. „Ezen témák megvitatása előtt nem fogunk az új gazdasági és kereskedelmi partner kapcsolatokról tárgyalni Nagy-Britanniával” – erősítette meg Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Eközben a miniszterelnök, Theresa May Japánba látogatott, ahol a Brexit utáni brit-japán kereskedelemi szerződéseket igyekezett egyeztetni. A miniszterelnököt elkísérte az útra Liam Fox kereskedelmi miniszter is 15 fős delegációjával együtt. Theresa May a héten azt is megerősítette, hogy ő szeretné vezetni a konzervatív pártot a következő választásokon. Elmondása szerint nem fog lemondani 2019-ben, ahogy ezt korábban több újság is beharangozta.

Az elmúlt hét közéleti vitája egy öt éves keresztény kislány elhelyezési pere volt, akit az elmúlt fél évben muszlim vallású nevelőszülőknél helyeztek el. A családtagok a híresztelések szerint levetették vele a nyakláncán lógó keresztet. Nem engedték, hogy szalonnát egyen, és arabul beszéltek vele. A sok vitát kiváltó ügyben a bíróság végül a nagymamának ítélte a kislány felügyeletét, aki egy a vallását nem gyakorló muszlim.

Szerdán este több százan gyűltek össze a Kensington Palota kertjében, hogy a 20 éve elhunyt Diana hercegnőre emlékezzenek. A megemlékezők között megjelent a hercegnő két fia is. Vilmos és Harry herceg átvették a virágokat és elbeszélgettek a jelenlevőkkel. Az elmúlt pár hét során mindkét herceg hosszasan emlékezett édesanyjukról, aki a királyi család legnépszerűbb tagja volt és az „emberek hercegnőjének” is neveztek.

A labdarúgás rajongói az átigazolási időszak lezárta előtti utolsó nagy rohamon izgulhattak csütörtökön, az átigazolási időszak utolsó napján. A nagy angol klubok még az utolsó pillanatban is próbáltak játékosokat szerezni. A hétvégén a válogatott mérkőzések vették át a főszerepet, olyannyira, hogy vasárnap este az egyik angol csatorna, az ITV4 a magyar válogatott portugálok elleni meccsét adta, természetesen az angol válogatott mérkőzései mellett.


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.
  • Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni:

Angliai Kisokos

Enikő Blitzer
About Blitzer Enikő 54 Articles
Blitzer Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.