Ryanair járattörlések, May Brexit beszéde, eltűnhet az Uber

A budapesti járatokat is érintik a Ryanair járattörlések. Eltűnhet az Uber Budapest után Londonból is.

Az elmúlt hét egyik legnagyobb vihart kavaró ügye a Ryanair bejelentése volt, miszerint az elkövetkező 6 hét alatt közel 2000 járatot kényszerülnek törölni, mivel nincs elég pilóta a gépekre. Összekavarták ugyanis a beosztást, és túl sok pilótának lett ugyanazon időpontra bejegyezve a szabadsága.

A napi 50 törölt járat között szerepel sajnos London Stansted-Budapest, Budapest-Stansted járat is, a teljes listát itt lehet megtekinteni.

Közel 315 ezer utas érintett a légitársaság bakijában, ami akár 25 millió euróba is kerülhet az ír fapados cégnek. Az utasok a jegyáruk visszatérítésére és kompenzációra is számíthatnak.

Újabb négy embert vettek őrizetbe a múlt heti londoni metrórobbantási kísérlettel kapcsolatban, hatra növelve így a letartóztatottak számát. Négyen közülük 25 év alattiak, ami egyben figyelmeztető jel arra is, hogy a fanatikus terroristák egyre inkább a fiatalok közül kerülnek ki.

A toborzás egyik leghatásosabb módja az internet lett. Az európai országok közül Nagy-Britanniában látogatják a legtöbben a dzsihadista oldalakat.

Theresa May miniszterelnök az ENSZ közgyűlésen adott beszédében gyorsabb intézkedésekre buzdította a technológiai cégeket, mint a Facebook, Microsoft és Twitter az extrém tartalmak eltávolításában.

New Yorkba látogatott Boris Johnson is, de a két politikus igyekezett elkerülni egymást. Egyre nagyobb a feszültség ugyanis közöttük a Brexit kapcsán.

Boris Johnson a közös piacból való kilépést szorgalmazza, míg a kormányfő inkább kompromisszumot keres, és szeretne hozzáférést a kilépés után is az átmeneti időszakban.

Ezt pénteken Firenzében megtartott beszédében is megerősítette. May hozzátette, Nagy-Britannia hajlandó további két évig befizetni az uniós kasszába, annak érdekében, hogy továbbra is az egységes piac része maradjon az ország. Ez alatt az idő alatt továbbra is szabadon jöhetnek az uniós polgárok, ám regisztrálniuk kell majd.

Úgy tűnik, Budapest után Londonból is eltűnhet az Uber. A londoni közlekedési vállalat (TFL) nem hosszabbítja meg annak szeptember 30-án lejáró engedélyét. Az indok a cég üzleti felelősségének hiánya, mely a rossz munkakörülmények, a dolgozók erkölcsi háttérvizsgálatának hiányában és a magas környezetszennyezésben mutatkozik meg.

A döntés ellen az Uber fellebbezett. A mobilos applikáción keresztül foglalható taxis utazásokat 3,5 millió utas veszi igénybe évente Londonban. A becslések szerint 40 ezer sofőr dolgozik a cégnek. A TFL döntését a londoni polgármester, Sadiq Khan is támogatja.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .