Pénztárcabarát pénzküldés külföldre

Kezdjük erős mondattal: a pénzküldés külföldre igenis lehet költséghatékony. Ha TransferWise-on keresztül utalsz pénzt külföldre, akkor egy év alatt rengeteget tudsz megspórolni. Sokkal többet, mint gondolnád. Mi kiszámoltuk, hogy mennyit, és összeszedtünk neked 5 szuper ötletet amire el tudod költeni az így megspórolt pénzedet.

Ennyit spórolsz a TransferWise-zal

Végeztünk egy kísérletet (2018. december 15-én) amiben megnéztük azt, hogy pontosan mekkora összeget spórolsz meg akkor, ha havonta 1000 angol fontot utalsz haza.

Az RBS-nél az utalás díja 22 fontodba kerül (a NatWestnél is) ezért, ha aznap délután küldtél volna haza 1000 fontot, akkor az otthoniak 343,651 forintot kaptak volna.

A Nationwide 20 fontja kellemesebb sarc, és 345,308 forint jutna a hazaiaknak, ha őket választanánk.

A Lloyds Bank a legnagyobb troll, mert bár csak 9,5 fontért utalsz, de olyan rossz az árfolyam, hogy csak 345,152 forint lesz az otthoniaké.

Érdemes még megemlíteni a PayPal-t, akik bár népszerűek, ebből a helyzetből nem ők jönnek ki győztesen: 1,99 font lenne az utalásunk díja, és a rokonság csak 342,878 magyar forintot kapna kézhez.

A TransferWise 7,16 GBP-t kér el az utalásért, viszont 357,774 forintot utal haza. Ez minimum 12 000 forint megtakarítás.

Összeszedtünk 5 dolgot amit meg tudsz ezen a különbségen venni, és lesz egy extra ajánlatunk is.

5 dolog, amit megspóroltál a TransferWise-zal

  • A repjegyed, oda vissza. Négyszer.

Magyarok vagyunk, tudjuk, hogy a sok kicsi sokra megy, ezért eljátszottunk a gondolattal, hogy ha minden hónapban egyszer elutalsz haza 1000 fontot, akkor havi 12 000 forintot spórolsz. Ez évente 144 000 HUF. Ez oda vissza a repjegyed. Négyszer. És semmi mást nem tettél csak odafigyeltél.

  • Wellnesshétvége?

Otthon egy kétszemélyes wellness hétvége simán kijön az éves TransferWise megtakarításodból. Szétnéztünk, és az a helyezet, hogy minden további nélkül el mehetsz egy 3 nap 2 éjszakás all inclusive (de félpanziós tuti) wellnesshétvégére csak abból a pénzből, amit megspóroltál egy jó döntéssel.

  • Nagybevásárlás

A GFK (ez piackutató) szerint egy átlagos családi bevásárlás 17 100 forint. Ez nagyjából azt jelenti, hogy ha TransferWise-t használod a havi 1000 font átutalására, akkor körülbelül 8 nagybevásárlással több pénzt tudsz hazaküldeni, csak mert figyeltél.

  • Technikai kütyük

Bármi, ami 144 000 forint körül van (lehet ez tévé, hűtő, mosógép, mosogatógép, biciklik (ebből mindjárt 3 darab) talán egy kisebb robogó, vagy 4 téli, és 4 nyári gumiszett… sorolhatnánk, mi minden fér bele az el nem költött 144 000 forintba.  De a legjobb még csak most következik.

  • Utalj ingyen

Azt most már példákon keresztül megmutattuk, hogy milyen nagy összeget tudsz megspórolni egy okosabb döntéssel, de most gondolj abba bele, mennyit spórolsz akkor, ha ingyen utalsz.

Mutatunk neked egy linket, ha ezt használod, az első utalásnál azt fogod látni, hogy a Transfer fee 0 lesz. Azaz 0. Tehát most 360.355 forintot utalnál át a TransferWise-on keresztül az otthoniaknak. Szerintünk kattints ide és használd: TransferWise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .