Pénz átutalása Magyarországra

Külföldön élünk és a fizetésünket is külföldi valutában kapjuk. Az otthon maradt szeretteinknek sokszor szüksége lehet a támogatásunkra, de az is lehet, hogy mi hagytunk otthon lakáshitelt, vagy egyéb kötelezettséget amit továbbra is fizetni kell.

Bármi is legyen az ok, a pénz átutalása külföldről Magyarországra, illetve pénz küldése Magyarországról külföldre soha nem volt még ilyen olcsó és egyszerű.

Hazalátogatunk és valutát kellene váltani? A külföldi nyaralás költségeit szeretnéd kifizetni? Hogyan küldjük el a pénzünket Angliából vagy szinte bárhonnan külföldről Magyarországra vagy külföldre úgy, hogy a legtöbbet kapjunk érte átváltáskor és a legolcsóbb legyen a szolgáltatás díja? 

A pénz átutalása Magyarországra vagy szinte bárhová külföldre még soha nem volt ilyen egyszerű.

2011-ben indult Londonban egy új pénzügyi vállalkozás, a neve: Wise (korábban TransferWise). Alapítói a Skype és a PayPal tulajdonosai. A rendszerük lényege, hogy minden országban nyitnak egy bankszámlát, ahol összegyűjti kaz ügyfelek pénzét és azt a különböző utalásokhoz használják fel. Tulajdonképpen csak gazdát cserélnek a pénzek országon belül.

Például ha te Angliából szeretnél Magyarországra küldeni 200 angol fontot, csak a Wise (korábban TransferWise) angliai számlaszámára kell elküldened a pénzt a saját angol bankszámládról teljesen ingyenesen. Ezt megteheted online a saját bankodból, de (országfüggő) kifizetheted bankkártyával is.

Honnan fogod megtudni a Wise (korábban TransferWise) országon belüli számlaszámát? A megbízás végén, az utolsó oldalon kiírják neked egy referencia számmal együtt. Fontos, hogy ezt a referencia számot írd be a megjegyzés rovatba a saját bankod oldalán az átutalási megbízás megadásakor, hiszen csak így tud téged beazonosítani a Wise.

Mivel ez egy online banki szolgáltatás, nincs lehetőség pénztári készpénzbefizetésre, viszont a banki átutalás vagy a bankkártyás fizetés teljesen elfogadott. Ha elvégezted az átutalást, a Wise azonnal, vagy a bankodtól függően általában pár órán belül megkapja és átváltja ha hiszed, ha nem, deviza középárfolyamon! 

Ezek után a Wise a saját magyar bankszámlájáról továbbküldi az átváltott összeget az általad megadott címzett magyar bankszámlájára. Ez általában néhány percet vesz igénybe.

Az átutalás teljes folyamata nyomon követhető online a fiókunkba belépve, de email-ben is folyamatosan tájékoztatnak bennünket az utalás aktuális állapotáról. Végtelenül egyszerű és nagyszerű!

Pénz átutalása Magyarországra vagy szinte bárhová külföldre ennél már nem lehet egyszerűbb és olcsóbb sem. 

Nincsenek rejtett díjai, az első átutalásod (megbízásod) külföldre teljesen ingyenes lesz, ha ide kattintva regisztrálsz és utalsz. Próbáld ki nyugodtan, akár már 2 fonttal! Nincs minimum küldendő összeg! Nincs veszítenivalód!

Ha nem elég jó az angol nyelvtudásod, de szeretnéd jobban megérteni és ingyenesen kipróbálni a rendszert, kattints ide: Wise (korábban TransferWise) magyarul. Ezen az oldalon nagyon sok segítséget kapsz.

Mielőtt Magyarországra utazol látogatóba és valutát kellene váltani, megteheted, hogy 2 nappal az indulás előtt akár a saját magyar bankszámládra küldesz pénzt a saját angol bankszámládról és hazaérkezvén leveszed a számládról magyar bankkártyával. 

Nincs már magyar bankszámlád? Csak küldd el valamelyik családtagod vagy barátod bankszámlájára a felvenni kívánt összeget, vagy nyiss egyet a Wise-nál ide kattintva.

A táblázatban 1000 angol font magyar forintra váltásának illetve küldésének díja, az aktuális váltási árfolyam és a ténylegesen kézhez kapott összeg látható. A képen szereplő adatok 2017. 02. 21-én kerültek rögzítésre.

Hidd el, sokkal jobban jársz mint a valutaváltókkal, hiszen a Wise-nál deviza középárfolyamon váltják a pénzedet, ahogy sehol máshol. Természetesen tökéletesen megbízható, a legmagasabb biztonsági rendszert használják és be vannak jegyezve a pénzügyi felügyeletnél.

Az összes tranzakciónál HTTPS ipari titkosítást használnak. Összefoglalva, ez már nem lehetne biztonságosabb!

Felejtsd el végre a drága banki átutalásokat, a Western Union-t és a PayPal-t! Utalj pénzt külföldre vagy külföldről szinte bárhová Wise -zal!

Exit mobile version