Pénz átutalása Magyarországra

 KONYV

Külföldön élünk és a fizetésünket is külföldi valutában kapjuk. Az otthon maradt szeretteinknek sokszor szüksége lehet a támogatásunkra, de az is lehet, hogy mi hagytunk otthon lakáshitelt, vagy egyéb kötelezettséget amit továbbra is fizetni kell. Bármi is legyen az ok, a pénz átutalása külföldről Magyarországra, illetve pénz küldése Magyarországról külföldre soha nem volt még ilyen olcsó és egyszerű.

Haza látogatunk és valutát kellene váltani vagy a külföldi nyaralás költségeit kifizetni? Hogyan küldjük el a pénzünket Angliából vagy szinte bárhonnan külföldről Magyarországra vagy külföldre úgy, hogy a legtöbbet kapjunk érte átváltáskor és a legolcsóbb legyen a szolgáltatás díja? 

 TransferWise

A pénz átutalása Magyarországra vagy szinte bárhová külföldre még soha nem volt ilyen egyszerű.

2011-ben indult Londonban egy új pénzügyi vállalkozás, a neve: TransferWise. Alapítói a Skype és a PayPal tulajdonosai. A rendszer lényege, hogy a cég minden országban nyit egy bankszámlát, ahol összegyűjti az ügyfelek pénzét és azt a különböző utalásokhoz használja fel. Tulajdonképpen csak gazdát cserélnek a pénzek országon belül.

Például ha te Angliából szeretnél Magyarországra küldeni 200 angol fontot, csak a TransferWise angliai számlaszámára kell elküldened a pénzt a saját angol bankszámládról teljesen ingyenesen. Ezt megteheted online a saját bankodból, de (országfüggő) kifizetheted bankkártyával is.

Honnan fogod megtudni a TransferWise országon belüli számlaszámát? A megbízás végén, az utolsó oldalon kiírják neked egy referencia számmal együtt. Fontos, hogy ezt a referencia számot írd be a megjegyzés rovatba a saját bankod oldalán az átutalási megbízás megadásakor, hiszen csak így tud téged beazonosítani a TransferWise.

Egyelőre nincs lehetőség pénztári készpénzbefizetésre. Átutalás vagy országtól függően bankkártyás fizetés az elfogadott. Ha elvégezted az átutalást, a TransferWise azonnal, vagy a bankodtól függően általában pár órán belül megkapja és átváltja ha hiszed, ha nem, deviza középárfolyamon! 

Ezek után a TransferWise a saját magyar bankszámlájáról tovább küldi az átváltott összeget az általad megadott címzett magyar bankszámlájára. Ez általában néhány órát vesz csupán igénybe, maximum 1-2 munkanapot.

Az átutalás teljes folyamata nyomon követhető online a fiókunkba belépve, de email-ben is folyamatosan tájékoztatnak bennünket az utalás aktuális állapotáról. Végtelenül egyszerű és nagyszerű!

Pénz átutalása Magyarországra vagy szinte bárhová külföldre ennél már nem lehet egyszerűbb és olcsóbb sem. 

Nincsenek rejtett díjai, az első átutalásod (megbízásod) külföldre teljesen ingyenes lesz, ha itt regisztrálsz és utalsz. Próbáld ki nyugodtan, akár már 2 fonttal! Nincs minimum küldendő összeg! Nincs veszítenivalód!

Ha nem elég jó az angol nyelvtudásod, de szeretnéd jobban megérteni és ingyenesen kipróbálni a rendszert, kattints ide: TransferWise magyarul. Itt nagyon sok segítséget kapsz teljesen ingyenesen.

Ha Magyarországra utazol látogatóba és valutát kellene váltani, megteheted, hogy 2 nappal az indulás előtt akár a saját magyar bankszámládra küldesz pénzt a saját angol bankszámládról és hazaérkezvén leveszed a számládról magyar bankkártyával. Ha nincs már magyar bankszámlád, el küldheted valamelyik családtagod vagy barátod bankszámlájára.

Hidd el, sokkal jobban jársz mint a valutaváltókkal, hiszen a TransferWise-nál deviza középárfolyamon váltják a pénzedet, ahogy sehol máshol. Természetesen tökéletesen megbízható, a legmagasabb biztonsági rendszert használják és be vannak jegyezve a pénzügyi felügyeletnél.

Az összes tranzakciónál HTTPS ipari titkosítást használnak. Összefoglalva, ez már nem lehetne biztonságosabb!

A táblázatban 1000 angol font magyar forintra váltásának illetve küldésének díja, az aktuális váltási árfolyam és a ténylegesen kézhez kapott összeg látható. A képen szereplő adatok 2017. 02. 21-én kerültek rögzítésre.

Felejtsd el végre a drága banki átutalásokat, a Western Union-t és a PayPal-t! Utalj pénzt külföldre vagy külföldről szinte bárhová TransferWise -zal!

transferwise magyarul2


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Rita Somlai
About Rita 131 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 7 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..