Online bevásárlás Angliában

 TransferWise

Az online bevásárlás Angliában hihetetlen népszerűségnek örvend. A szigetország lakóinak már természetes, hogy egy telefonnal vagy tablettel mindent azonnal el tudnak intézni, akár a napi bevásárlást is. S milyen igazuk van? Nem cipekednek és az üzemanyagot is megspórolják.

Az online bevásárlás Angliában az egyik legjobb “találmány”. Mindent, de szó szerint mindent megvehetsz, ami csak szem szájnak ingere. A hűtőtől a paradicsomig, a cipőtől a táskáig bezárólag. Nem tagadom, én függője lettem ennek a vásárlási formának. Nem csak időt, energiát, de nem kevés fontot is megspórolhatunk vele és tudjátok, minden másra ott van a Mastercard. 🙂

Élelmiszer vásárlása online

“Jaj ne! Kenyeret, meg krumplit is online veszel? Én biztos nem venném a zöldségeket ott. Nekem látnom kell őket.” Mennyit hallottam az ehhez hasonló mondatokat. Persze ez mit sem ront a varázsán ennek a fajta vásárlásnak. Ma már az összes nagyobb üzletláncnak, mint például Tesco, Asda, Morrisons, Iceland, Waitrose, Sainsbury’s van ilyen lehetősége. Nagy kedvencem az Ocado, ahol több üzlet “polcairól” lehet válogatni. A legjobb és legegyszerűbb letölteni az alkalmazását a telefonra és már a lovak közé is csaphatunk, csak a csillagos ég és persze a pénztárcánk szabhat határt.

Ide klikkelünk, oda klikkelünk és akár már aznap este csöngethet is a sofőr a bevásárlásunkkal, mi szabjuk meg melyik nap melyik órában szállítják ki. Van ahol ingyen, van ahol egy buszjegy vagy egy taxi áráért teszik ezt meg.

És most üljünk le egy percre, igyunk egy teát, ahogy kedvenc angoljaink tennék és gondoljunk bele, mennyivel jobb és kényelmesebb mindenféle felhajtàs nélkül két kattintással elintézni a heti bevásárlást. Nincs sorban állás, ideges vevők avagy eladók, cipekedés és mindez még olcsóbban mint egy megszokott “ugorjunkleatescobahétvégén”. Hogy miért is? Mert csak kiválasztjuk az akciós vagy ami még jobb a bundle offers-t ami felajánlja, hogy ha többet veszel, akkor mennyit spórolsz. S még egy érv mellette, ha elsőnek vàsárolnál, vagy ha màr törzsvásárló vagy, akkor elég jó kis kedvezményeket kaphatsz.

Tippek, trükkök online vásárláshoz

Sainsbury’s: £100 feletti nagybevásárlásnál most £20 kedvezményt kaphatsz, illetve £60 felett £15 kedvezmény vár rád. Ez az új vásárlókra vonatkozik csak. A £20 kód NBMMFA2 , £15 kód NBMMFAF mindkettőt május 7-ig lehet felhasználni.

Ocado: £80 felett £20 kedvezményt ad az első online vásárlásból március 30-ig, a kód: VOU6459616 illetve £60 felett £15 kedvezményt kaphatsz az alábbi kóddal: VOU9662791

Tesco: Ingyen kiszállítást ajánl fel egy hónapig ha £40 felett vásárolunk.

Waitrose: Ez az egyik legtöbbet visszafizető, viszont a leghosszabb ideig tartó. Az első 5 vásárlásból £80-ot kaphatunk vissza, ha okosan vásárolunk. Hogy is van ez? Először is, a legelső vásárlásunknak kiszállítással együtt meg kell történnie március 14-ig és az 5.-nek pedig április 24-ig. Egy nagyobb család, vagy többen összeállva így sokat tudnak spórolni. Fontos feltétel, hogy minden vásárlásunknál minimum £100-ot kell elköltenünk. A kódokat itt talàljàtok.

Asda: Az első online vásárlás kiszállítása ingyenes az alábbi kóddal: N6JANFDY

Több kódot és voucher-t ezen az oldalon találtok:  www.vouchercodes.co.uk

+1 tipp: A legtöbb esetben ha online megtöltitek a virtuális kosarat és még a fizetést megelőzően kiléptek az alkalmazásból vagy az oldalról, akkor automatikusan a rendszer elkezdi küldözgetni nektek az emaileket a különböző akciókról és kódokról.

Ruha, cipő, egyéb kiegészítők online vásárlása

“Rendben. De én nem szeretek úgy vásárolni, ha nem próbalom fel. Meg a színe sem ugyanolyan és a fazonja sem.” Igaz, kifogásokat itt is találhatunk, de megint csak sokat spórolhatunk, ha jól választjuk meg az online boltot. Az összes üzletnek van online felülete is a Sports Direct-től kezdve a River Island-ig. De persze több olyan online felületet is találunk, akiknek nincs boltjuk a high streeten. A Zalando, illetve az Mandmdirect jó akciókkal és ingyen kiszállítással kecsegtet.

Csak egy tipp, elég jó akciókra bukkanhatunk, ha konkrétan a méretünkre állítjuk be a keresőt, tehát ha egy hupilila Nike 38-as cipőt keresek, akkor a legjobb a keresést erre a paraméterekre szűkíteni és a legtöbb esetben ha csak az az egy vagy méret hiányos cipőről van szó, akkor az eredeti ár töredékéért megkaphatjuk. S ez érvényes ruhára is. Ezek az angol és európai oldalak megbízhatóak, korrektek és jó áron dolgoznak.

És akkor mi van a nagyon olcsó, mindenféle jó dologgal kecsegtető kínai oldalakkal? Például a Sammy Dress. Gondolom, most mindenki azt mondja, az egy nagy kamu. A kárörvendőket elszomorítom, nem kamu, viszont onnan lehet hogy méretben vagy színben nem pont ugyanazt fogod kapni. Biztos a kínai kamerák valahogy jobban működnek, mint az európaiak 🙂 de a lényeg, hogy nem teljesen ugyanazt kapod, mint amit a weboldalon láttál.

Elektronikai cikkek vásárlása

A jó öreg eBay és Amazon mellett találhatunk még egy pár gyöngyszemet. Az egyik ilyen az Argos, ahol online és a boltban katalógusból is vásárolhatunk. Utóbbi áruházban nem csak elektronikai cikkeket, hanem minden mást is megtalálhatunk. Online le is foglalhatjuk a kiszemelt terméket és ezután vagy kiszállítatjuk vagy a legközelebbi üzletből el is hozhatjuk. Sok jó akcióra bukkanhatunk a very.co.uk és ehhez hasonló oldalakon is.

S végezetül, ne felejtsétek el a cashback oldalakat sem, ahol bár nem azonnal kaptok kedvezményt, de mindenképpen megér néhány kattintást és egy ingyenes regisztrációt. Hosszú távon sokat spórolhattok a használatával.

Örömteli virtuális shoppingolást kívánok mindenkinek!


  • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
  • Láttad már az új honlapunkat? Hirdess ingyen itt: Angliai Szaknévsor.
  • Csatlakozz facebook csoportunkhoz is, ahol rengeteg segítséget kaphatsz már több mint 7000 csoporttagtól.
  • Ha tetszett a cikk és szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a facebook oldalunkat:

 TransferWise
Anikó Rucz
About Rucz Anikó 5 Articles
2011 decemberében gondoltam egy nagyot és elkezdtem életem egyik legtöbb kihívàsàval teli kalandjàt itt a ködös Albionban. Az időjàràst és az új ízeket azóta is szokom. Az utóbbit több, az előbbit kevesebb sikerrel. Imàdok utazni, új kultúràkat felfedezni, a mûvészetet, rajzolni, alkotni, szerelmese vagyok az antikoknak és a finom ételeknek. Vilàg életemben a kereskedelemben dolgoztam, majd hagyomànyt törve, itt végig jàrtam ismét azt a bizonyos "szamàr létràt" és most menedzseri teendőimet làtom el egy tisztító cégnél.