NHS fogorvos Angliában

 KONYV

Angliában a legdrágább a magán fogászati kezelés egész Európában és ezt nem mindenki engedheti meg magának. Halogatni pedig nem érdemes, jobb minél előbb orvosolni a problémákat.

Az NHS fogorvos Angliában megoldást jelenthet azoknak, akik nem tudnak vagyonokat költeni angliai magán fogorvosi kezelésekre és hazautazni sincs lehetőségük annyi időre vagy olyan rendszerességgel, hogy kezeltetni tudják a fogaikat. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az angliai NHS rendszerében működő fogorvosi rendelőkről, az igénybe vehető kezelésekről, a fizetendő díjakról és az ingyenes NHS kezelésre való jogosultságról.

Ki jogosult ingyenes NHS fogászati kezelésre Angliában?NHS Tax Credit Kártya
 • 18 év alattiak,
 • 19 év alattiak, akik nappali képzésben vesznek részt,
 • jelenleg várandós vagy 12 hónapon belül szült nők,
 • jelenleg NHS kórházi kezelés alatt állók, ha a kórházi fogorvos végzi a kezelést,
 • akik rendelkeznek érvényes NHS Tax Credit Exemption Certificate kártyával,
 • akik rendelkeznek érvényes HC2 vagy HC3 igazolvánnyal.
 • akik a fogászati kezelés ideje alatt az alábbi támogatások valamelyikében részesülnek:
Mennyibe kerül az NHS fogorvosi kezelés?
 TransferWise

Ha nem vagy jogosult a fentiek egyikére sem, az NHS fogorvosi rendelőben is fizetned kell az ellátásért. Néhány példa az árakra:

KIEMELT HIRDETÉSEK

Hirdess itt!
 • Tanácsadás, kezelési terv, szükség esetén röntgen: £19,70
 • Foghúzás, tömés, gyökérkezelés: £53,90
 • Koronák, fogpótlások, hidak: £233,70
Milyen fogászati kezelések vehetők igénybe NHS alapon? 

Kizárólag a klinikailag szükséges kezeléseket támogatja az NHS. Ez azt jelenti,hogy azok az eljárások támogatottak, amik a fogak, az íny és a száj egészséges állapotát és a jó szájhigiénét segítik elő. A fogszabályozás és a fogászati implantátumok csak gyógyászati céllal támogatottak. A fogfehérítés – mint kozmetikai eljárás – nem támogatott az NHS rendszerében.

Hol találsz NHS fogorvost? 

Az NHS oldalán tudsz keresni – postcode alapján – hozzád legközelebb lévő NHS fogorvosi rendelőt: http://www.nhs.uk/Service-Search. A rendszer másodpercek alatt kidobja neked a közelben lévő rendelőket, ahol láthatod a pontos elérhetőségeiket, értékelésüket és hogy jelenleg fogadnak-e új pácienseket.


 • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
 • Ha szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a Facebook oldalunkat:

ANGLIAI KISOKOS

Rita Somlai
About Rita 127 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 7 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..