Nagy-Britannia legszebb karácsonyi vásárai

 TransferWise

Nem kell messzire utazniuk azoknak, akik a megszokott karácsonyi vásárok hangulatára vágynak. Nagy-Britannia legszebb karácsonyi vásárai a Magyarországon megszokott kirakodóvásár és a majális sajátos keverékei, ahol kis szerencsével forralt bort, sőt akár még kürtőskalácsot is vásárolhatunk. Az alábbiakban következzenek a leghíresebb vásárok – a teljesség igénye nélkül.

London

A 13 milliós brit megapolisz értelemszerűen több helyszínen kínál adventi vásárt. Az egyik leglátogatottabb a tradicionális Southbank Centre Winter Market november 14-december 30 között várja a látogatókat, amely az Északi-sark témakörére épül.

A másik híres karácsonyi vásár az egyik legnagyobb londoni parkban, a Hyde Park területén kerül megrendezésre 2017 november 18-2018 január 2 között. A  Winter Wonderland városnéző óriáskerékkel, körhintával és több más vidámparki játékkal várja a látogatóit.

A helyiek főleg ez utóbbiért lelkesednek, mert mint mondják, sehol az országban nem lehet hasonlót látni – még jégszobrok is vannak. A mi szívünknek akkor is az itt kapható lángos a legkedvesebb.

Edinburgh

Skócia fővárosa két helyszínen, az East Princess Gardensben november 19-január 6 között, és a George Street-en november 19-december 24 között rendez jelentősebb adventi vásárt.

A sok kézműves termék, pillecukor és csokiszökőkút mellett a helyi magyaroknak köszönhetően itt is kapható lángos és kürtős kalács.

A helyi lakosok 20 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a körhintát és a többi játékot. A lakcímünk az Angliában is megszokott módon a nevünkre érkezett levéllel igazolandó.

A skóciai Edinburgh-ban is hangulatos a karácsonyi vásár.
Birmingham

A Victoria Streeten tartott Frankfurt Christmas Market a legnagyobb német karácsonyi vásár Ausztrián és Németországon kívül.

A helyi mesterek kézműves munkái mellett kapható forralt bor, sör, és számunkra is ismerősnek ható ünnepi sütemények.

Belfast

Észak-Írország fővárosának központ vására a kontinentális Európa témája köré épül. Francia borok és sajtok, belga csoki, német kolbász várja a City Hall parkjába érkező látogatókat.

Természetesen nem maradhatnak el a kézműves termékek és a Télapó személyes jelenléte sem.

Glasgow

A George Square-en november 25-december 29 között tartott vásáron a londonihoz hasonló óriáskerék és körhinta mellett számos nemzet konyhája mutatkozik be.

A német/osztrák vendéglátósoknak köszönhetően a vásár bizonyos pontjain valamelyik magyar vásáron érezhetjük magunkat. Sült kolbász, forró leves és forralt bor társaságában élvezhetjük a vásári forgatagot.

Magyar stand sajnos nincs, így a kürtős kalácsot Glasgow-ban nélkülöznünk kell.

Manchester

A város különböző pontjain más-más népek uralják az adventi vásárt. Az Albert Squareen európai stílusú, a St. Ann’s Square-en német, a King Street-en francia árusok találhatóak.

A Cathedral Gardens-ben pedig karácsonyi vidámparkban töltheti el az időt (és költheti a pénzét) a család.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
Dorottya Kercsó
About Kercsó Dorottya 30 Articles
Magyar nyelv- és irodalom szakos tanárként végeztem az egyetemen, Skóciába 2015 szeptemberében a férjem tanulmányai miatt költöztünk. Jelenleg itt elsősorban a két gyerekemet nevelem, emellett heti rendszerességgel tartok foglalkozásokat az ovis korosztálynak. Skócia rengeteg meglepetést tartogatott, és tartogat ma is számunkra: nem csak egy idegen országba kerültünk, hanem azzal is szembesülnünk kellett, hogy amit a brit életről hallottunk-olvastunk, az erre az Skóciára igen gyakran nem érvényes. Noha feltett szándékunk a tanulmányi idő lejárta után visszaköltözni Magyarországra, napról-napra jobban szeretjük ezt az országot, és életünk legnagyobb kalandjának tartjuk az itt töltött éveket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..