Miért nem működnek az angol tanulási módszerek?

Szponzorált tartalom

Angliában élsz, de úgy érzed, hogy lenne még mit fejleszteni az angolodon? Eszedbe jut sok minden, de nem tudsz igazán angolosan beszélni? Miért nem működnek az angol tanulási módszerek?

Megtanultál rengeteg szót, kipróbáltál sok tanfolyamot és sok időt és energiát belefektettél. Mégis úgy tűnik, mintha az angolod beragadna egy szinten és képtelenség lenne továbblépni?

Nyelvtanárként gyakran látom, hogy sokan töltenek el hosszú éveket angol tanulással, rengeteg szót memorizálnak, begyakorolják a nyelvtant, de akárhány szót és kifejezést fújnak oda-vissza, egy dolog bizony nem megy: igazán angolos mondatokat alkotni.

Hét nyelven beszélek, ezért ismerem a nyelvtanulás buktatóit és több ezer embernek segítettem már ezeket leküzdeni.

Miért nem jó a magyar nyelvi logika, ha angolul beszélsz?

A legtöbb nyelvkönyv a nagy angol egyetemi kiadóktól származik. Sajnos a nyelvtanfolyamok, magántanárok és online kurzusok nagy része híres nyelvkönyveket, vagy ehhez hasonló módszereket használ.

Egyetlen óriási hibájuk van: nem tanítanak meg az angol nyelvi logika alapján gondolkodni.

Ha a magyar nyelvi logikád alapján próbálsz meg angol mondatokat össze legózni, akkor fejben az anyanyelvedről fogsz fordítani. Ez pedig lassú, frusztráló és egyáltalán nem hatékony.

Valójában, a legtöbb magyar szónak nincs pontos angol megfelelője. Lehet, hogy ez furcsának hangzik, de a legújabb kutatások ezt bizonyítják.

Majdnem minden angol szó tükröz valamit az angol kultúrából, mentalitásból. Ezeket különben „Power Word”-nek hívjuk.

Ilyen szavak például: reasonable, patronize, authentic és még sok-sok ezer (!) másik szó, ami a mindennapi életben előfordul.

Ha fejben magyarról fordítasz, akkor esélyed sem lesz választékos és igényes angolt beszélni. Ez pedig komoly nehézségeket eredményezhet a munkádban és a mindennapi életedben.

Kik vagyunk?

Miért nem működnek az angol tanulási módszerek

Csigi Balázs vagyok és a feleségemmel, Marianával azoknak szeretnénk segíteni, akiknek célja a választékos, igényes angol, ezért kidolgoztunk egy audio alapú kurzust, amit bárhol lehet hallgatni: futás, főzés vagy éppen utazás közben.

A kurzus részletesen elmagyarázza a nyelv mögötti kultúrát és mentalitást és begyakoroltatja az angol nyelvi logikát. Ha szeretnél végre profin és igényesen beszélni angolul, akkor ez pont neked lett kitalálva.

Fontos, hogy az alapszintű angollal tisztában legyél, ugyanis az anyag angol nyelven íródott. Itt tudod megnézni a részleteket.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .