Mesebeli falvak Angliában

Varázslatos, már-már mesebeli világ tárult fel előttünk, amikor rácsodálkoztunk ezekre az apró falvakra Angliában. Kristálytiszta patakok, festői nyaralók, ámulatba ejtő virágoskertek, kísértetjárta kastélyok és tradícionális pubok amerre csak a szem ellát.

Bibury

Mesébe illő kis falu. Elvarázsolt kastély-szerű házak, dimbes-dombos vidéki táj. A híres kő nyaralók, házak a 17. században épültek. Korábban szerzetesek kereskedtek itt gyapjúval, ma az ország egyik legrégebbi pisztrángfarmjának ad otthont. Gyakran nevezik a legszebb angol falunak, de mindenképpen nagyon bájos és nagyon angol.

Az Arlington Row Bibury-ban. A kép forrása: Wikipedia

Lacock

Igazi időutazásban lehet részünk, ha meglátogatjuk Anglia egyik legrégebbi faluját. Az épen maradt házak többsége a 18. században, vagy korábban épült. Évente több mint félmillió turista keresi fel a középkori Angliára emlékeztető apró települést. Többek között a filmkészítők is kedvelik a falucskát, a Harry Potter sorozat több epizódját is itt forgatták. Az idelátogatóknak érdemes megnézni a Salisbury grófnője által alapított Lacock-apátságot.

Az egyik legrégebbi pub Lacock-ban a George Inn. A kép forrása: Wikimedia

Grasmere

Ezt a kis ékszerdobozt a skót határ közelében, Észak-Angliában találjuk. A tóvidéki falu – mely a Grasmere-tóról kapta a nevét – a Lake District nemzeti park egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb úticélja. A festői falucskában kézműves csokoládéboltot és világhírű mézeskalács üzemet is találunk, ahol megkóstolhatjuk az intenzíven gyömbéres ízvilágú, titkos és többszáz éves recept alapján készülő Grasmere mézeskalácsot.

Grasmere minden évszakban csodaszép. A kép forrása: Flickr

Polperro

Cornwall egyik legszebb faluja Polperro, a szemet gyönyörködtető táj képeslapra illő. Számunkra nehezen elképzelhető, hogy ez a békés, nyugodt falu egykor a csempészet virágzó központja volt. Szűk, forgalomtól csendes és kanyargós utcákon sétálva – miközben pazar kilátás nyílik a festői kikötőre és a falura – homokos strandra jutunk.

Minster Lovell

Oxfordshire szívében, a Windrush folyó mentén találjuk ezt a romantikus falut. Borostyánnal borított nádtetős házak, több mint 600 éves vendégház, és a valaha szebb napokat látott középkori kastély romjai suttogják a múlt titkait.

A több mint 600 éves fogadó, az Old Swann ma is várja a vendégeket. A kép forrása: Wikimedia.

Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

A honlapod az online névjegyed. Elkészíthetjük?

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .