Melyek azok a legkeresettebb állások, amelyekre még a Brexit után is sikerrel pályázhatsz Magyarországról, és mire lesz szükséged?

A Brexit után jelentősen nehezebbé vált egyszerűen csak megérkezni és munkába állni az Egyesült Királyságban, ugyanakkor, ha még Magyarországon élsz, és a váltáson töröd a fejed, az alábbi cikkben találsz néhány olyan hiányszakmát, ahol most is van esélyed megragadni ezt a lehetőséget.

Az egyik ilyen terület az egészségügyi szakemberek munkája.

Továbbra is nagy a kereslet a szakemberek iránt az egészségügyi szolgáltatási ágazatban. A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) számos állást kínál, beleértve az ápolónőket, a közegészségügyi vezetőt, a mentősöket, a fogtechnikusokat stb.

Az iparág szakemberei a munkakör alapján jogosultak lehetnek az Egyesült Királyság egészségügyi és gondozási vízumára. Az alábbiak az egészségügyi ágazat legfelső pozíciói és országos átlagfizetésük:

Orvosi igazgató – évi 103 637 GBP

Idegsebész – 94 434 GBP évente

Aneszteziológus – 93 923 GBP évente

Plasztikai sebész – 91 826 GBP évente

Pszichiáter – 87 760 GBP évente

Kardiológus – 79 421 GBP évente

Ápolási igazgató – évi 72 243 GBP

Klinikai igazgató – 66 932 GBP évente

Háziorvos – 65 941 GBP évente

Gyógyszerész – 45 032 GBP évente

Tudósok

Az Egyesült Királyság ösztönzi a tudományos tanulmányokat és kutatásokat, ezért a tudományos háttérrel rendelkező szakemberek iránt is nagy az igény. Az Egyesült Királyság Belügyminisztériumának hiányos foglalkozási listáján szereplő munkakörök némelyike ​​biológus tudós, biokémikus, geofizikus, régész stb. A következőkben a legfontosabb tudományos munkakörök és az országos átlagbérük szerepel:

Környezettudós – 32 436 GBP évente

Senior biológus – évi 43 630 GBP

Kutató – évi 35 387 GBP

Data Scientist – 49 501 GBP évente

Mérnökök

A gépiparban mindig nagy az igény a szakképzett munkaerő iránt a mérnöki tudomány különböző területein. Íme néhány a legjobb mérnöki munkakörök és országos átlagfizetésük:

Nukleáris mérnök – 64 350 GBP évente

Adatmérnök – 56 418 GBP évente

Szoftvermérnök – 46 140 GBP évente

Robotmérnök – 43 250 GBP évente

Petroleum Engineer – 38 239 GBP évente

Építőmérnök – 36 683 GBP évente

Villamosmérnök – 35 085 GBP évente

Orvosbiológiai mérnök – évi 34 925 GBP

Gépészmérnökök – 34 805 GBP évente

Vegyészmérnök – 34 585 GBP évente

Repülőmérnök – 32 934 GBP évente

Informatikai szakemberek

A számítástechnikai háttérrel rendelkező műszaki szakemberek iránti kereslet most nagyobb, mint valaha. Mivel egyre több vállalkozás vált át az internetre, az Egyesült Királyságban jelentősen megnőtt a szoftverfejlesztés, projektmenedzsment és üzleti információs rendszerek iránti igény. A következők az információs technológiai iparág legjobb állásai és országos átlagkeresete:

Projektmenedzser – 43 833 GBP évente

Webtervező szakemberek – 28 413 GBP évente

Programozók – 34 917 GBP évente

Szoftverfejlesztő szakemberek – évi 31 139 GBP

IT Business Analyst – 37 092 GBP évente

SEO menedzser – 38 051 GBP évente

Grafikai tervezők – 23 583 GBP évente

Üzleti menedzsment szakemberek

A vállalkozások ma felfutásban vannak, egyre többen válnak vállalkozóvá, akár mellékállással is. Az üzemeltetési menedzsment, a toborzás, az ügyfélszolgálat stb. olyan munkák közé tartozik, amelyekre kereslet van ebben az iparágban. Az alábbiak a legkeresettebb állások az Egyesült Királyságban az országos átlagfizetéssel együtt:

Operations Manager – 41 981 GBP évente

Üzletvezető – 28 498 GBP évente

Ügyfélasszisztens – évi 22 000 GBP

Munkavízumok típusai az Egyesült Királyságban

Ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban dolgozhass, igényelned kell és meg kell szerezned a megfelelő típusú vízumot. A munkavállalási vízumot általában hosszú távú és rövid távú munkavállalási vízumokra osztják.

Hosszú távú vízum

A hosszú távú vízum szakmai munkához szükséges vízum, amely általában hosszabb ideig tartó Egyesült Királyságban való tartózkodást igényel. A hosszú távú munkavállalási vízumok egy része szakmunkásvízumot, egészségügyi és gondozási vízumot, vállalaton belüli vízumot stb foglal magában.

Rövid távú vízum

A rövid távú vízum olyan munkavállalási vízum, amelyet ideiglenes munkára vagy bármilyen olyan munkára szántak, amely rövid ideig tartó Egyesült Királyságbeli tartózkodást igényel. A rövid távú munkavállalási vízumok közé tartozik a jótékonysági munkavállalói vízum, a kreatív munkavállalói vízum, az idénymunkás vízum stb. A befektetőknek és az üzleti vállalkozóknak külön vízumra van szükségük, beleértve az innovátori vízumot, az üzletindító vízumot stb.

Jogosultság munkavállalási vízumra az Egyesült Királyságban

Egy adott munkavállalási vízum igényléséhez meg kell felelned bizonyos jogosultsági követelményeknek. A különböző vízumtípusokra vonatkozó kritériumokat az Egyesült Királyság kormányának honlapján tekintheted meg. Az összes munkavállalási vízum általános követelményei a következők:

Olyan munkaadónál kell dolgoznod az Egyesült Királyságban, akit az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma jóváhagyott.

Szükséged van egy „szponzorációs igazolásra” a munkáltatódtól, amely tartalmazza az Egyesült Királyságban végzett munkakörödnek és a munka típusának részleteit.

Munkádnak szerepelnie kell a jogosult foglalkozások listáján.

A munka típusától függően el kell a fizetésednek érnie egy meghatározott minimumot.

Kell angol nyelvvizsgát írnod ​​ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban dolgozhass?

Igen, minden olyan személynek, aki az Egyesült Királyságban szeretne dolgozni, igazolnia kell angol nyelvtudását, valamint az egyesült királyságbeli munkavállalási vízumot. Az IELTS, TOEFL, PTE stb. olyan angol nyelvvizsgák, amelyeket elfogadnak. Kivétel ez alól az orvos, fogorvos, nővér, szülésznő vagy állatorvos.

A jó hír az, hogy elég egy B1 típusú nyelvvizsga, ami az angolintézet.hu szerint: B1 nyelvi szint = Küszöbszint –“ Utazás során felmerülő helyzetekben a legtöbb esetben tud érvényesülni. B1-es nyelvtudással a tanulóhoz közel álló témákról folytatott beszélgetésbe előkészület hiányában is be tud csatlakozni. Tömören, könnyebb nyelvi kifejezésekkel tud beszámolni tervekről, elképzelésekről és célkitűzésekről. Képes kevésbé összetett nyelvi szerkezetekkel megindokolni érveit, megmagyarázni a véleményét. “

Ez az alapfokú nyelvvizsga szintje.

Exit mobile version