Már csak néhány napig fizethetünk a régi egy fontos érmével

Ideje feltörni a malacperselyt

 KONYV

Idén tavasszal került forgalomba az új 1 fontos érme, leváltva elődjét, az 1983-ban forgalomba helyezett kör alakú 1 fontost. 34 év után, idén október 15-én véglegesen nyugdíjazzák a régi egy fontos érmét, ezek után már nem kötelesek a kereskedők elfogadni azt törvényes fizetőeszközként.

Mi már egészen megszerettük és megszoktuk az új 12 szögletű, nem mindennapi brit fizetőeszközt és igyekeztünk időközben túladni a nem annyira szép régin, de lehet, hogy nálad van még elbújva néhány régi egy fontos érme?

 TransferWise

Rejtőzhet a gyerek malacperselyében, az autó kesztyűtartójában, a télikabát zsebeiben, a sporttáskákban. Becslések szerint 500 millió darab régi egy fontos érme még mindig forgalomban van Nagy-Britanniában.

Ideje könnyes búcsút venni a régi egy fontos érmétől

Október 16-tól már csak az új érmével fizethetünk az üzletekben, az éttermekben, a kiskereskedőknél és a szupermarketekben egyaránt.

Az új egy fontos érme használatára térnek át az automaták, a parkoló órák, az önkiszolgáló pénztárak, a mosodák, a bevásárlókocsik, egyes fitnesztermek öltözőszekrényei és különböző üzletek, bevásárlóközpontok pénzbedobós értékmegőrző szekrényei is.

Október 15-e 23.59 óra után, ha még mindig találunk valahol régi egy fontos érmét, elsősorban ahhoz a bankfiókhoz érdemes fordulni, ahol bankszámlát vezetünk. Az óra ketyeg, nézzetek körül, mielőtt kivonják a forgalomból.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Rita Somlai
About Rita 123 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 7 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..