Már csak néhány napig fizethetünk a régi egy fontos érmével

Ideje feltörni a malacperselyt

 TransferWise

Idén tavasszal került forgalomba az új 1 fontos érme, leváltva elődjét, az 1983-ban forgalomba helyezett kör alakú 1 fontost. 34 év után, idén október 15-én véglegesen nyugdíjazzák a régi egy fontos érmét, ezek után már nem kötelesek a kereskedők elfogadni azt törvényes fizetőeszközként.

Mi már egészen megszerettük és megszoktuk az új 12 szögletű, nem mindennapi brit fizetőeszközt és igyekeztünk időközben túladni a nem annyira szép régin, de lehet, hogy nálad van még elbújva néhány régi egy fontos érme?

Rejtőzhet a gyerek malacperselyében, az autó kesztyűtartójában, a télikabát zsebeiben, a sporttáskákban. Becslések szerint 500 millió darab régi egy fontos érme még mindig forgalomban van Nagy-Britanniában.

Ideje könnyes búcsút venni a régi egy fontos érmétől

Október 16-tól már csak az új érmével fizethetünk az üzletekben, az éttermekben, a kiskereskedőknél és a szupermarketekben egyaránt.

Az új egy fontos érme használatára térnek át az automaták, a parkoló órák, az önkiszolgáló pénztárak, a mosodák, a bevásárlókocsik, egyes fitnesztermek öltözőszekrényei és különböző üzletek, bevásárlóközpontok pénzbedobós értékmegőrző szekrényei is.

Október 15-e 23.59 óra után, ha még mindig találunk valahol régi egy fontos érmét, elsősorban ahhoz a bankfiókhoz érdemes fordulni, ahol bankszámlát vezetünk. Az óra ketyeg, nézzetek körül, mielőtt kivonják a forgalomból.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .