Már csak néhány napig fizethetünk a régi egy fontos érmével

Ideje feltörni a malacperselyt

 TransferWise

Idén tavasszal került forgalomba az új 1 fontos érme, leváltva elődjét, az 1983-ban forgalomba helyezett kör alakú 1 fontost. 34 év után, idén október 15-én véglegesen nyugdíjazzák a régi egy fontos érmét, ezek után már nem kötelesek a kereskedők elfogadni azt törvényes fizetőeszközként.

Mi már egészen megszerettük és megszoktuk az új 12 szögletű, nem mindennapi brit fizetőeszközt és igyekeztünk időközben túladni a nem annyira szép régin, de lehet, hogy nálad van még elbújva néhány régi egy fontos érme?

 EVLA

Rejtőzhet a gyerek malacperselyében, az autó kesztyűtartójában, a télikabát zsebeiben, a sporttáskákban. Becslések szerint 500 millió darab régi egy fontos érme még mindig forgalomban van Nagy-Britanniában.

Ideje könnyes búcsút venni a régi egy fontos érmétől

Október 16-tól már csak az új érmével fizethetünk az üzletekben, az éttermekben, a kiskereskedőknél és a szupermarketekben egyaránt.

Az új egy fontos érme használatára térnek át az automaták, a parkoló órák, az önkiszolgáló pénztárak, a mosodák, a bevásárlókocsik, egyes fitnesztermek öltözőszekrényei és különböző üzletek, bevásárlóközpontok pénzbedobós értékmegőrző szekrényei is.

Október 15-e 23.59 óra után, ha még mindig találunk valahol régi egy fontos érmét, elsősorban ahhoz a bankfiókhoz érdemes fordulni, ahol bankszámlát vezetünk. Az óra ketyeg, nézzetek körül, mielőtt kivonják a forgalomból.


Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.

Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is! Köszönjük! 🙂

Ne maradj le a legjobb cikkeinkről! Iratkozz fel a CikkFigyelőre:

Vendégszerzőket, szövegírókat keresünk!

Tetszik amit csinálunk? Szívesen segítenél? Csatlakozz hozzánk!

Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés?

Eleged van a drága külföldi utalásokból?Ismerd meg a legolcsóbb pénzküldést itt.

 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 98 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 6 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.