London híres és érdekes piacai

Londonban járva számtalan piac közül választhatunk, ahol aztán tényleg mindent megtalálhatunk az antik régiségektől a legújabb iPhone kiegészítőkig, csak győzzük a sok látnivalót és a tömeget.

Az egyik leghíresebb és turisták által is szívesen látogatott piac a camdeni, ahol punkok és gótok között vásárolhatunk. A piac valójában több kisebb piacból áll, amik Camden északi részén helyezkednek el, a fő sétáló utca mentén. Ha ruhát keresünk, biztosan találunk majd egy-két jó darabot, de ha ajándékot keresünk művész lelkű barátunknak, szintén a legjobb helyen járunk.

London híres és érdekes piacai 4

A szintén camdeni Stables Market standjain vintage és antik darabok között válogathatunk. Találunk itt régi lemezeket, régi idők játékait, festményeket, ékszereket és ruhát minden mennyiségben.

London híres és érdekes piacai 2

De az antik tárgyak szerelmesei a Portobello utcai piacon találhatják a legnagyobb választékot. A Notting Hill metrómegállótól kezdődő piacon több mint 2000 stand vár ránk. Ám ha nem is szeretnénk semmi régiséget választani, már csak a hely és hangulat miatt is megéri ide látogatnunk. Itt jártunkkor mindenképp üljünk be az itt található kávézók és cukrászdák egyikébe és élvezzük a finom ízeket.

Londoni piacok

Az egyik legrégebbi, 1887-re vissza vezethető piac a Spitalfields Market, ami 2003-ban nagy átalakításon ment keresztül. A régi standok modernizálása kissé megosztotta az árusokat, többen új helyszínre költöztek. Vasárnap így is zsúfolt piacot találunk, könyv-, ékszer-, és ruha árusokkal, míg a hónapban kétszer lemez piacot tartanak. Szombaton a piac zárva tart, így ilyenkor másfelé látogassunk.

Londoni piacok 3

Mint például a London trendi helyei közé tartozó Brick Lane Market, ahol hétvégén szintén piacot találunk. Itt is vintage ruhák és régi lemezek vannak többségben, de válogathatunk bútorok, szőnyegek és biciklik közül is. Egy mellékutcába letérve galériákat és kiállító termeket fedezhetünk fel. Ha megéheznénk, számtalan indiai étterem közül választhatunk.

piacok Londonban 1

A Covent Garden az egyik legnépszerűbb londoni látnivalók közé tartozik, a Piazza mögötti Apple Market elegáns butikoknak és éttermeknek ad helyet, az árak viszont elég borsosak. A mellette található Jubilee Marketen kézművesek és ékszer árusok osztoznak.

piacok Londonban 2

Greenwichben járva se hagyjuk ki a helyi piacot, ami London egyetlen világörökségi helyszínen található piaca.  Az organikus ételeket kínáló árusok mellett designer boltokat és butikokat találunk, valamint olyan különleges standokat, mint a háziállatoknak ajándékot áruló The Petshop Girls vagy az igazi filmkockákat áruló Movie Mats.

Ha csak a kulináris élvezeteknek akarunk hódolni, irány a Borough market, ami a London Bridge mellett található. Ez London legrégebbi piaca, amit a 13. századtól jegyeznek. A világ szinte valamennyi országából találunk itt ételeket a spanyol chorizotól a török baklaváig, a hús-és hal árusoktól a pékségekig. Nemrég egy új piac csarnok is épült, ami egyfajta melegház, eső esetén pedig remek menedékként is szolgál.

London híres és érdekes piacai

Szintén különféle ételek közül választhatunk a Waterloo mellett található Southbank Centre Marketen, ami a hétvégéken több mint 40 étel sátornak és árusnak ad helyet. A turisták és a közelben dolgozók egyaránt csillapíthatják itt éhségüket, egy pohár itallal leöblítve az ételeket.

piac London

A virágok szerelmeseinek érdemes ellátogatnia a Columbia utcai virágpiacra, ahol a begóniától a trópusi virágokig minden megtalálható, igazán kedvező áron. Ha nem bírjuk a tömeget, vegyük oda az irányt már reggel 8 körül, de ha igazi akciókra várunk, a zárás idején, fél 3 körül érdemes odamenni.

virágpiac Londonban

A bolhapiacok rajongóinak pedig érdemes a helyi car boot sale-re kilátogatni, ahol aztán fillérekért turkálhatunk és találhatunk igazi rejtett kincseket.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .