Emeli a béreket a Lidl Angliában

A Lidl Angliában,Skóciában és Wales-ben is jó hírrel szolgált a dolgozóinak. Október elsején 9 ezer dolgozójuk bérét megemelik, így ők lehetnek az első munkáltatók a brit szupermarket szektorban, akik kifizetik a jövőre bevezetésre kerülő teljes National Living Wage összegétsőt annál egy kicsivel többet is.

A német szupermarket hálózat elmondása szerint Nagy-Britanniában jelenleg 17 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, ebből 9 ezer angliai, walesi és skóciai Lidl dolgozót fog érinteni a jövő hónapban esedékes béremelés. Jelenleg egy brit Lidl alkalmazott órabére £7,30 vidéken és £8,03 az órabére Londonban. Október 1-től a vidéki Lidl üzletekben £8,20 lesz az órabér, Londonban valamivel magasabb 9,35 fontos órabért kaphatnak Lidl dolgozók. Ez egy évben 1200 fonttal több, mint a korábbi fizetésük volt. Ez jóval magasabb, mint az októbertől megemelkedő angol minimálbér és több, mint a jövőre bevezetésre kerülő National Living Wage, ami 7,20/órával indul.

Emeli a béreket a Lidl Angliában

Jelenleg Londonon kívül a Sainsbury £7,36 fontos órabérrel foglalkoztatja a dolgozóit, míg a Tesco £7,39-et fizet az üzletben dolgozóknak óránként. Az Aldi 8,15 fontot fizet Londonon kívül, míg az Asda 7 fontot ad óránként. A Lidl bejelentése valószínűleg nyomást gyakorol majd a többi kereskedőre is, úgy mint a Sainsbury, Tesco, Morrisons, hogy kövessék a jó példát.

A Lidl jelenleg 620 áruházzal büszkélkedhet Nagy-Britanniában, de elmondásuk szerint a cél az 1200-1500 üzlet.

A német áruházlánc tájékoztatása szerint ezzel az emeléssel az élelmiszer-áruházlánc szektorban a brit Lidl dolgozók lehetnek az egyik legjobban fizetett alkalmazottak. A Lidl azt is megerősítette, hogy a bérek emelésének nem lesz áremelés a következménye.


  • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
  • Ha szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a facebook oldalunkat:

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .