Emeli a béreket a Lidl Angliában

 KONYV

A Lidl Angliában,Skóciában és Wales-ben is jó hírrel szolgált a dolgozóinak. Október elsején 9 ezer dolgozójuk bérét megemelik, így ők lehetnek az első munkáltatók a brit szupermarket szektorban, akik kifizetik a jövőre bevezetésre kerülő teljes National Living Wage összegétsőt annál egy kicsivel többet is.

A német szupermarket hálózat elmondása szerint Nagy-Britanniában jelenleg 17 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, ebből 9 ezer angliai, walesi és skóciai Lidl dolgozót fog érinteni a jövő hónapban esedékes béremelés. Jelenleg egy brit Lidl alkalmazott órabére £7,30 vidéken és £8,03 az órabére Londonban. Október 1-től a vidéki Lidl üzletekben £8,20 lesz az órabér, Londonban valamivel magasabb 9,35 fontos órabért kaphatnak Lidl dolgozók. Ez egy évben 1200 fonttal több, mint a korábbi fizetésük volt. Ez jóval magasabb, mint az októbertől megemelkedő angol minimálbér és több, mint a jövőre bevezetésre kerülő National Living Wage, ami 7,20/órával indul.

 TransferWise

Emeli a béreket a Lidl Angliában

KIEMELT HIRDETÉSEK

Hirdess itt!

Jelenleg Londonon kívül a Sainsbury £7,36 fontos órabérrel foglalkoztatja a dolgozóit, míg a Tesco £7,39-et fizet az üzletben dolgozóknak óránként. Az Aldi 8,15 fontot fizet Londonon kívül, míg az Asda 7 fontot ad óránként. A Lidl bejelentése valószínűleg nyomást gyakorol majd a többi kereskedőre is, úgy mint a Sainsbury, Tesco, Morrisons, hogy kövessék a jó példát.

A Lidl jelenleg 620 áruházzal büszkélkedhet Nagy-Britanniában, de elmondásuk szerint a cél az 1200-1500 üzlet.

A német áruházlánc tájékoztatása szerint ezzel az emeléssel az élelmiszer-áruházlánc szektorban a brit Lidl dolgozók lehetnek az egyik legjobban fizetett alkalmazottak. A Lidl azt is megerősítette, hogy a bérek emelésének nem lesz áremelés a következménye.


  • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
  • Ha szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a facebook oldalunkat:

Rita Somlai
About Rita 127 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 7 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..