Koronavírus-korlátozások Angliában: Itt vannak az új szabályok

Koronavírus-korlátozások Angliában: Angliában elkezdődött a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése ezen a héten. Összeszedtük a legfrissebb szabályokat.

Kimehetünk a szabadba akár naponta többször

Szerdától már nemcsak egy rövid testmozgás céljából, hanem korlátlanul lehet a szabadban tartózkodni. Naponta többször is edzhetünk, vagy piknikezhetünk, napozhatunk a közeli parkban, ha éppen úgy tartja kedvünk. Feltétele mindennek az, hogy 2 méteres távolságot tartsunk mindenkitől, aki nem egy háztartásban él velünk.

Újra hódolhatunk a szenvedélyeinknek

A golf és a tenisz kedvelői is örülhetnek, előreláthatóan szerdától újra megnyitnak a golf klubbok és a teniszpályák. Fontos tudnivaló, hogy kizárólag a családtagjainkkal, vagy azokkal játszhatunk, akikkel egy háztartásban élünk.

Úszhatunk és horgászhatunk

Az óceánban és a tengerben lubickolhatunk szerdától, szabadtéri medencében sajnos még nem. A vízi sportok esetében is tartani kell a 2 méteres távolságot mindenkitől, aki nem él velünk egy fedél alatt. A fedett uszodák és az edzőtermek továbbra is zárva tartanak.

Nem csak virtuálisan kirándulhatunk

Mostantól akár autós kirándulásokat is lehet tenni szűk családi körben. Kirándulóhelyek, látványosságok szép számmal vannak Angliában, itt az ideje, hogy felfedezzük valamennyit. Az idegenekkel való találkozások alkalmával mindenképpen tartsuk a 2 méteres távolságot.

Visszamehetünk dolgozni

Hétfőtől visszatérhetnek munkahelyükre azok, akiknek munkavégzése otthonról nem lehetséges, mint például az építőiparban vagy a gyártásban dolgozók. A brit kormány mindenkit arra kér, hogy ne tömegközlekedéssel, hanem autóval, gyalog vagy kerékpárral menjenek munkába.

A kisebbeket újra várja a suli

Fokozatosan újraindul az oktatás. Az általános iskolai alsó tagozatok egyes évfolyamainak diákjai is visszatérhetnek az iskolákba június elejétől.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .