Királyi jóváhagyást kapott a Brexit

Királyi jóváhagyást kapott a Brexit ma délelőtt, amikor is II. Erzsébet brit királynő hivatalosan aláírta a Brexit törvényt. Ezzel utat nyitott Theresa May miniszterelnök számára, hogy kezdeményezze Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.

Londoni idő szerint néhány perccel 11 óra előtt II. Erzsébet brit királynő aláírásával jóváhagyta a Brexit törvényt, ezzel a brit miniszterelnök asszony hivatalos engedélyt kapott, hogy értesítse Brüsszelt a kilépésről.

Theresa May e hónap végén kívánja hivatalosan is tájékoztatni az Európai Uniót Nagy-Britannia kilépési szándékáról. Ezzel kezdetét veszik azok a 2 évig tartó tárgyalássorozatok, amelynek végén Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból és függetlenné válik.

A Brexit törvényjavaslatot hétfő este fogadták el a brit parlamentben több hetes vita után. A Lordok Háza a törvényjavaslat módosítására törekedett, de az alsóház képviselői elutasították a javasolt változtatásokat.[metaslider id=8796]


About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.