Kiderült, hol született Harry és Meghan kisfia

Mivel Harry és Meghan kisfia, a kis Archie születését már a kezdetektől titkolózás övezte, nem lepődtünk meg azon sem, hogy II. Erzsébet királynő nyolcadik dédunokájának születési helye csak nemrég derült ki.

A kisfiú május hatodikán született hozzávetőleg 3260 gramm súllyal, és az Archie Harrison Mountbatten-Windsor nevet kapta. Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, bár saját jogán nincs hercegi címe.

Harry – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája – pénteken jegyeztette be fia születését Londonban. A kiadott igazolásból derült ki, hogy a kisfiú London Westminster kerületében működő Portland kórházban született.

A brit sajtó korábban megírta, hogy Meghan otthon kívánta megszülni első gyermekét, és azt sem akarta, hogy a királyi család orvosai jelen legyenek a szülés közben.

Az mindenesetre már a kezdetektől teljesen egyértelmű volt, hogy Meghan nem követi majd a sógornője példáját, és nem a londoni St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozza világra első gyermekét.

A Lindo Wing klinika nem kevesebbel dicsekedhet, mint hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója – Vilmos és elsőszülött fia, György – is a falai között jött a világra. Itt született Harry és bátyja, Vilmos herceg, valamint az ő gyermekei is.

Vilmos és Katalin mindhárom gyermekének születését rendkívüli sajtófelhajtás kísérte. Az újszülöttek már néhány órás korukban be lettek mutatva a médiának, és így az egész világnak.

Meghan és Harry azonban már az elmúlt hónapokban világossá tette, hogy ilyesmi az ő gyermekük születése után teljesen kizárt. Még a kis Archie születésének napján is teljes volt a kommunikációs káosz. 

A Buckingham-palota először azt jelentette be május 6-án késő délután, hogy Meghan hercegnő vajúdik. Mint később, Harry személyes tájékoztatásából kiderült, a hercegi utód már aznap hajnalban világra jött.

Az angol-walesi családjogi törvény alapján az újszülötteket születésük után legkésőbb 42 nappal kell bejegyeztetni a területileg illetékes hivatalnál.

Archie születési kivonatán csak az Archie Harrison Mountbatten-Windsor név szerepel, külön titulusok nélkül. Ennek oka, hogy hercegi címeket a gyermek még nem kapott, és úgy tudjuk, hogy a szülők nem is szeretnék, ha kapna. Ennek eldöntése azonban II. Erzsébet királynő hatáskörébe tartozik.

A házaspárnak a tavaly májusi esküvő után a királynő a Sussex hercege, illetve a Sussex hercegnője címet adományozta.

Harry és Meghan kisfia, Archie születési anyakönyvi kivonatában a szülők foglalkozását feltüntető rubrikába az Egyesült Királyság hercege, illetve hercegnője megjelölés került. (MTI)


Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .