Karácsonyi pulcsik napja Nagy-Britanniában

Biztosan sokan hallottatok már róla, vagy akár részt is vettetek a munkahelyeken megrendezett adakozási napon, a Christmas Jumper Day-en. Ilyenkor Nagy-Britanniában szinte mindenki valamilyen mókás karácsonyi pulcsiba öltözik. De honnan is ered ez a nap, a karácsonyi pulcsik napja Nagy-Britanniában és mi a célja? Itt egy kis összefoglaló, csak hogy képben legyünk.

A karácsonyi pulcsi napot, azaz a Christmas Jumper Day-t a Save the Children nevű jótékonysági szervezet rendezi, 2018-ban december 14-én.

Az ezen a napon felajánlott adományokat, ami 1-2 font, de persze több is lehet, a szervezet a szegény gyerekek megsegítésére fordítja.

Az így gyűjtött összegből például nepáli gyerekek iskola utáni klubokban vehetnek részt, ahol a gyerekházasság veszélyeire hívják fel a figyelmüket.

Az összegyűlt adományokból nélkülözhetetlen gyógyszereket és élelmiszert juttat el a szervezet a legtávolabbi és legszegényebb helyeken élő gyerekekhez is.

Ezen a napon, a nevéből adódóan minden résztvevő karácsonyi pulcsiba öltözik, amiket a boltok már októbertől árulnak. Ám ha nem szeretnénk magunkat egy piros orrú rénszarvasos pulcsiban látni, bármilyen kötött pulcsi megteszi.

A karácsonyi pulcsi mánia a brit királyi családot is elérte, hiszen a Madame Tussaud múzeum róluk mintázott viaszbábui szintén ilyen ruhában tündökölnek. Emellett számos más híresség is követi az akciót, de csak figyeljük a Facebookot vagy a Twittert, biztos tele lesznek karácsonyi pulcsis képekkel.

Bármilyen munkahely, iskola, óvoda vagy más közösség jelentkezhet, de akár egyedül is részt vehetünk az akcióban. Az ingyenes adománygyűjtő csomagért a Save the children honlapján kell regisztrálnunk. Itt tippeket is adnak a gyűjtésre.

Néhány ötlet a sok közül:

  • a leginkább bevált módszer minden évben a sütemények értékesítése, vagy
  • rendezhetünk pulcsis karaokét, ahol a részvételért kérünk adományt,
  • esetleg valamilyen vicces fogadást teljesíthetünk az adományért cserébe,
  • rendezhetünk egy pulcsis vacsorát a barátainknak, vagy
  • egy karácsonyi bulit a szomszédoknak szigorúan jótékonysági céllal.

Ha tehetjük, mindenképp vegyünk részt ebben a vicces jótékonysági rendezvényben, hiszen csak ezen a napon láthatjuk a főnökünket mikulásos pulcsiban és élvezhetünk egy finom sütit minden bűntudat nélkül, egy jó célt szolgálva.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Vidám karácsonyi pulcsik £18 alatt itt.

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .