Karácsonyi adománygyűjtés nélkülöző gyerekeknek

 TransferWise

Karácsonyi adománygyűjtés indult Angliában a szegény sorsú magyar gyermekek részére. Segítenél? Segítsünk együtt!

Sokan év közben is adakozunk, hacsak lehetőségünk van rá jótékonykodunk. Összeszedjük a kinőtt gyerekruhákat, a megunt játékokat és elajándékozzuk az arra rászorulóknak. Az év végi ünnepek közeledtével mégis egyre nyitottabbak vagyunk arra, hogy odafigyeljünk a hátrányos helyzetű, nélkülöző embertársainkra.

Van egy település ma Magyarországon, ahol a lakosság nagy része mélyszegénységben él. A valaha sokkal szebb napokat megélt Baranya megyei település csupán két utcából áll, ahol többnyire munkanélküli, súlyosan elszegényedett családok élnek lepusztult bérlakásokban.

A Khetanipe Egyesület felkarolta a település gyerekeit, akiknek sajnos nem sok esélye van a kitörésre, s talán az egyesület az egyetlen mentsvára. Az egyesület tartja fenn a közösségi házat István-aknán. A nyári szünetben reggeltől késő délutánig fogadják a gyerekekeket és igyekeznek minél több hasznos programot szervezni.

A gyerekek szaktanárok bevonásával tanulnak, a kicsiket gyógypedagógus fejleszti. Szintén az egyesület dolgozói segítenek a nagyon nehéz sorsú gyermekek olyan alapvető szükségleteinek a biztosításában, mint például étkezés, fürdés, vagy a szennyes ruhák tisztára mosása.

Azonban az egyesület forrása is véges, ezért gyakran olyan tartós élelmiszerben is hiány van, mint a só, cukor, liszt, étolaj, rizs, konzervek, tésztafélék. Szükség lenne tisztálkodási szerekre, tisztítószerekre, mosószerre, vitaminokra, tanszerekre (füzet, írószer, iskolatáska, tolltartó).

Él egy nagy szívvel megáldott magyar családanya az angliai Brightonban, aki hacsak teheti segít azoknak, akiknek a leginkább szükségük van rá. A karácsonyi adománygyűjtés ötletgazdája Gláz Andrea. Ő hozta tető alá a tavalyi karácsonyi adománygyűjtést is, amikor is sok jó lelkű angliai magyar felajánlásának köszönhetően a kiscsécsi családoknak lett gondtalanabb és önfeledtebb a karácsonya.

Andrea: “A tavalyi hasonló kezdeményezés sikerén felbuzdulva, hamarosan újra megpakolunk két teherautót és elindítjuk Angliából Magyarországra. Idén István-aknára kerül az értékes portéka.

Két részletben, két autóval juttatjuk el az összegyűlt adományokat Magyarországra. Az első autóval tartós élelmiszereket küldünk István-aknára november végén. Ennek a szállítása ingyenes, egy kedves vállalkozótól kaptunk 5 nm-nyi helyet az autóján, amit igyekszünk okosan kihasználni.

Az angliai magyarok által összegyűjtött tárgyadományokból minden gyermeknek személyre szóló ajándék csomagot készítek, figyelembe véve a gyermek korát, nemét, méreteit. A karácsonyi adományokat természetesen még az ünnepek előtt eljuttatjuk a rászorulóknak.

A második teherautó december közepén viszi el az összegyűlt játékokat, ruhaneműket, ajándékcsomagokat. Ennek a szállítása sajnos nem ingyenes, ez a legnagyobb kiadás, hiszen az angliai Brighton és a magyarországi István-akna között csaknem 2000 km a távolság.

Itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy az összekészített ajándékcsomagokat nemcsak elküldöm, hanem személyesen adom át minden István-aknán élő gyermeknek.

Több szállító cégtól kértünk árajánlatot, de a legjobb ár a kilónkénti egy font volt. A tavalyi adományok összsúlya 600 kg volt, így ezt 600 angol fontért tudtuk hazaküldeni. Ennek az összegnek az összegyűjtéséhez ismét megnyitottam egy számlát a JustGiving oldalán, itt mindenki nyomon tudja követni, hogy mennyi pénz gyűlt össze. Aki a szállítási költség finanszírozásában tudna segítséget nyújtani, ide kattintva tud adakozni.

Ha több pénzadomány gyűlik össze, mint amennyi a szállítási költség, a különbözetből tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket vásárolok. A vásárlásokat igazoló blokkot bemutatom, sőt fotókat is készítek a megvásárolt termékekről, így biztosítva mindenkit arról, hogy valóban a rászorulókhoz kerül a pénze.”

Segítsünk együtt! Tegyük szebbé néhány szegény magyar gyermek idei karácsonyát! Csempésszünk néhány valóban rászoruló gyereknek ajándékot a karácsonyfa alá és őszinte mosolyt a sokat nélkülöző kis arcokra.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .