Karácsonyi adománygyűjtés Angliában

Csupán néhány hét telt el azóta, hogy mi is hírt adtunk egy példaértékű összefogásról, ami az angliai magyarok körében indult. Most itt az újabb jó példa arra, hogy a magyarok igenis összetartanak és ha kell, segítik egymást a bajban. A karácsonyi adománygyűjtés Angliában, Brightonban élő magyarok kezdeményezése és a szegény sorsú magyar gyermekek örömét hivatott szolgálni.

Adakozásra egész évben bőven akad lehetőség, az ünnepek közeledtével mégis nyitottabbá válunk a rászorulók megsegítésére. Nemrégiben az angliai Brightonban és a környékén élő magyarok fogtak össze egy nemes cél érdekében. A karácsonyi adománygyűjtés ötletét Gláz Andrea vetette fel az egyik angliai magyar közösségi csoportban, ahol sokan támogatták, azonban így 2 nappal a célegyenes előtt szükség lenne a ti segítségetekre is. Andrea sorait olvashatjátok:

“Sziasztok! Gláz Andrea vagyok és segítséget szeretnék kérni. 2 hónapja kezdtem el a gyűjtést a magyar szegény gyerekeknek, hogy szebbé tegyem a karácsonyukat. Ahol lakom – Brightonban – nagyon sok ember állt mellém és összesen 130 doboz, 30 csomag, 60 csokis kalendárium, 8 kismamának újszülött ruhák, kiságy és sok-sok hasznos holmi jott ossze.

Egy kis faluba megyunk, Kiscsécsre, ahol lekérdeztem a gyerekek adatait: hány évesek, fiúk illetve kislányok milyen arányban vannak és úgy állítottam össze mindenkinek a csomagját. Mint kiderült, ezek a gyerekek soha nem szoktak karácsonyra ajándékot kapni, akkora a nélkülözés. Tehát, úgy csomagoltam be mindent, mint ahogy az ajándékokat szokás. Mindenki fog kapni játékot és meleg ruhákat. ☺️

A legnagyobb gond a szállítás. Egy fuvarozó ajánlotta fel, hogy elviszi és én is a csomagokkal mehetek, azonban ez sajnos 600 fontba kerül, ami eddig még nem jött össze. ? 2 nap van az indulásig és még mindig hiányzik. Nagyon bízom benne, hogy ez az egy akadály is megoldódik a segítségetekkel. Köszönöm szépen.”

Andrea létrehozott egy adománygyűjtő oldalt, ahová az ajándékok szállítási költségére gyűjtenek. Itt találjátok: https://www.justgiving.com/crowdfunding/andrea-glaz.

“A szeretet nem ismer határokat!” – remélem Ti se, és segítetek, hogy szebbé tegyük a szegény sorsú magyar gyerekek idei karácsonyát.[metaslider id=8796]


About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.