Ingyenes programok Londonban

Több ízben találkozhattunk már azzal a ténnyel, hogy Londonban milyen drága az élet. Valljuk be, hogy untig elég is volt, így éppen ideje egy-két biztató szónak. Számos lehetőség rejlik a brit fővárosban, főként, ha valaki szereti szabadidejét a lakáson kívül tölteni.

Persze azonnal hallatszik is a vészcsengő, ugyanis tudjuk mind, milyen üres és könnyű is egy sokáig nyúló éjszaka vagy egy egész napos kalandtúra után a pénztárcánk. Ám, ha az élet épp nem is tart hosszú pórázon, se kell lemondani az élvezetekről. Kell egy kis szín a szürke és esős mindennapokba, de nem szeretnéd lemeríteni a bankszámlád? Két szó: ingyenes programok. Mind szeretjük ezt a szót: „ingyenes”… Szóval ki a kanapé karmai közül, le a maci-nacival és irány a város!

Múzeumok:

Talán nem mondok újat azzal, hogy Londonban a múzeumok nagy része teljesen ingyenesen látogatható. Egészen elképesztő, hogy micsoda mértékű szellemi ajándékkal szolgál a város. Érdekesek, izgalmasak és mindemellett színvonalasak.

Ingyenes programok Londonban

A kíváncsi természetűek mennyországaként is jellemezhetnénk az alábbi létesítményeket, ugyanis mindamellett, hogy a tárgyak nagy része megérinthető, szimulátorok és számos kipróbálható kellék áll rendelkezésünkre.

Parkok:

Ingyenes programok Londonban6Egy sűrű, esetleg stresszes hét után ki ne szeretne lazítani kicsit? Talán nincs keret egy wellness hétvégére, de kinek van arra szüksége, mikor ennyi természeti csoda vesz minket körül?

Több hektárnyi zöld királyság lapul a betonrengeteg és a toronymagas épületek ezrei között. Etesd meg a kacsákat, simogass mókusokat, merülj el gondolataidban egy fa tövében vagy edzd ki magadból a jövő heti feszültséget is! Garantáltan új emberként térsz haza, bármelyik utat is választod.

Kicsiknek és nagyoknak:

Ki mondja, hogy a nagyváros nem gyereknek való? A város olyan színes programokkal szolgál, melyekből bőven lehet mazsolázni.Ingyenes programok Londonban3 A gyerekeken ugyan nem mindig egyszerű kiigazodni, de itt biztosan akad elfoglaltság, mely épp megegyezik rajongásának tárgyával.

Legyen az a varázslatos világ vagy a szigorú kereteken belül helyezkedő tudomány, ám ha épp állatorvosnak készül, se kell félni méregdrága belépődíjaktól. Egy egész napos kirándulás után pedig garantált a boldogság és a korán fekvés, így mindenki jól jár.

Kötelezők:

A Londonban élőknek és az oda látogatóknak is egyaránt kötelező felvennie a bakancslistájára a következőket. Nem parancs és senkit nem szeretnék utasítgatni, de nem éri meg kihagyni egy képet a The Beatles által oly híressé várt Abbey Road-on, amint átkelsz a zebrán vagy a Trafalgar téren az oroszlánok hátán. A selfie-bolondoktól pedig egyszerűen vérlázító lenne nem pózolni Big Bennel.

Napsütéses időkre:

Ha szereted a hosszú sétákat, mindenképp ejtsd útba a következő pontokat. A felhőkkel vívó napsugarak, az a bizonyos zuhét követő illat és a festői látkép együtt egyszerűen ellenállhatatlan. Legyen az maga a város szépsége vagy egy a számos zöld menedék közül.

A kultúra és művészet szerelmeseinek:
Ingyenes programok Londonban4

Azt hiszem, nincs ellenvetés, ha azt mondom, hogy London az egyik legmegfelelőbb hely, ha valaki egy kis kultúrára szomjazik. Lenyűgöző, ezerszínű palettája áll rendelkezésünkre és ehhez már csak az ablakon is elég kinézni.

Éjszakai baglyoknak:

Nyüzsgés, tömeg, alkoholmámor, cigarettafüst… Mert ugye a legjobb történetek sem egy bögre kakaó mellett fogantak. Nevess szívből és, ha már rendelkezel azzal a kiváltsággal, hogy élsz, hát csináld rendesen! Hagyd a mókuskereket, ölts szép ruhát és őrülj meg egy kicsit! Egy-egy szabad este mindenkinek kijár.

Akik szeretik a banzájt:
Ingyenes programok Londonban5

Ha szereted a fesztiválokat, érdemes odafigyelned az alábbiakhoz hasonló rendezvényekre. Teljesen ingyenes életre szóló élményekkel szolgál és muszáj még egyszer felhoznom a kultúra szót, ugyanis kulturális szempontból is abszolút kihagyhatatlan egy-egy ilyen esemény. Egyszerűen kötelező részt venni és sodródni az árral.

Végezetül csak annyit mondanék: dobd le a mindennapok terheit, lépj ki a kis világodból és add át magad teljesen a külvilágnak, hogy beszippanthasson egy napra a számtalan kultúrától nyüzsgő és izgalmakkal teli nagyváros.


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.
  • Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni: