Így vehetsz Bitcoint angol fontért

A Bitcoin egy digitális fizetőeszköz. Néhány éve egy ismeretlen ember – aki a fórumokon Satoshi Nakamoto-nak hívja magát, de ez nyilvánvaló álnév – bocsátotta ki.

Az ilyen kriptovaluták lényege az, hogy az értékük nem függ hatóságtól, vagy más kibocsátóktól, sok helyen elfogadják fizetőeszköznek, ám csak korlátozottan áll a rendelkezésedre. Ha szeretnél, te is vehetsz Bitcoint angol fontért és tarthatod abban is a pénzedet.

Satoshi Nakamoto brit?

Számtalan kriptovaluta van, nem a Bitcoin az egyetlen, amivel tudsz fizetni, ezért el kell mondanunk azt, hogy miért foglalkozunk vele kiemelten. Azért, mert Satoshi Nakamoto valószínűleg angol.

Lehet, hogy ő éppen a szomszédod. A srác, aki most viszi ki a kukát, vagy a lány, aki éppen dobott neked egy mosolyt a taxiból ma reggel.

Onnan lehet tudni, hogy Satoshi Nakamoto angol, hogy a fórumokon precíz, kifejezetten brit angolsággal fogalmazza meg a mondanivalóját, már, amikor megszólal.

(Egy Craig Steven Wright nevű ember már szeretett volna a bőrébe bújni, de nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani, hogy ő lenne a Bitcoin kitalálója.)

Hogyan lesz Bitcoinod, és miért jó neked?

Mielőtt ezt a részt elolvasod, előtte mindent el kellene felejtened arról, amit a pénzről, és a pénzrendszerről tudsz, mert csak akkor fogod megérteni a kriptovaluták világát.

Amikor a cikket írjuk akkor kétféleképpen szerezhetsz Bitcoint: úgy, ha vásárolsz, vagy akkor, ha bányászod számítógéppel.

A rossz hír az, hogy a Bitcoin rendszere zárt, és összesen 21 000 000 Bitcoin lehet a világon, és ennek a felét már kibányászták.

A jó az, hogy megéri bányászni. Ha nem érné meg akkor senki nem tenné, hiszen a Bitcoint egyre több helyen fogadják el fizetőeszközként.

Érvek, hogy legyen Bitcoinod

Tavaly év végén a virtuális rendszerben levő Bitcoinok összértéke (ha nem pénzügyesül írnánk, akkor azt mondanánk, hogy ha az összes kibányászott Bitcoint meg akarnád venni akkor ennyit kellene kiadnod érte) az akkori árfolyamon (1 Bitcoin 17 000 dollárt ért) 289.000.000.000 dollár volt.

Ez sok. A világ legnagyobb bankja (az amerikai Bank of America) értéke például 300 millió dollár.

Európa tizenötödik legnagyobb gazdasága a finn. Finnország éves GDP-je csak 236 milliárd dollár, kevesebb mint amennyit a Bitcoinok tavaly év végén értek.

Amikor ezt a cikket írjuk, egy Bitcoin 1.830 000 forintnál is többet ért. Ha lenne 1 Bitcoinod, az ebben a pillanatban 4931 angol fontot érne. Mi mégis azt mondjuk, hogy ha teheted vegyél Bitcoint. El is mondjuk, miért.

Ezért vegyél fontért Bitcoint

Beszakadt, de megéri

Bár a Bitcoin értéke kicsit beszakadt, ettől független (vagy éppen ezért) érdemes most vásárolnod. No, meg azért, mert ha tendenciát nézel, elég egyetlen adat.

Ha 2011-ben vettél volna csak 100 dollárért Bitcoint, (körülbelül 333,3 Bitcoint kaptál volna ezért a pénzért) akkor mostanra több mint 2 millió dollárt érne a befektetésed. Vagy több mint 1 millió 600 ezer angol fontot.

Nagy az árfolyammozgás

A Bitcoin árfolyammozgása nagy ezért könnyen lehet belőle (akár rövid távon) is pénzt csinálni. Akkor vegyél amikor „alacsony” az árfolyam, és akkor adj el, amikor magas.

Vagy várj 5 évet, és sokkal többet ér majd, ahogy az előző pontban mutattuk.

Mindentől független

A Bitcoin az egyetlen olyan pénz, amit senki nem ellenőriz, ezért (bár ezt inkább érdekességnek írjuk le) senki nem fog az árfolyamba „belenyúlni”.

Mivel nem fizikai pénz, nem cserélik le a bankjegyeket, nem vehetik el tőled, és mindenhol fizethetsz vele.

Mert ez a jövő, akkor is ha még nem tudod.

Azért is érdemes Bitcoinban tartanod a pénzedet, mert ez a jövő, és egyszer majd legalább annyira fogsz annak örülni, hogy ma vettél Bitcoint, mintha 2011-ben tetted volna.

Emlékszel, az akkor 100 dollárért vett BTC most több mint 2 millió dollárt érne…. Ha vásárolni szeretnél Bitcoint, ezen az oldalon megteheted, kattints: Coinbase.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .