Így lesz stresszmentes a kivándorlás Angliába

A Brexit nem jött jól, mert nemcsak számtalan kérdést vet fel, hanem komoly bizonytalanságot is okoz. Az ONS (ez a brit statisztikai hivatal) legutolsó adatai szerint például csökken az Angliába bevándorlók száma. Azért, hogy a kivándorlás Angliába stresszmentes legyen, írtunk egy könyvet, amiben minden segítséget megkapsz tőlünk, de először ismerd meg a mostani helyzetet.

Brexit: mi is történt pontosan?

Biztosan te is sok mindent hallottál már a Brexitről, de talán jobb összefoglalni.

Az egész világ lélegzet visszafojtva figyelte Angliát 2016 júniusában, amikor véleménynyilvánító népszavazást tartottak arról, hogy „Anglia” bent maradjon-e az EU-ban. Kicsit több mint 46 millióan szavazhattak, ebből 33 500 000-en meg is tették.

Hiába kampányolt London polgármestere, és a Konzervatív Párt is amellett, hogy Anglia maradjon EU tagország.

A szavazás végeredménye még a kilépés pártiakat is megdöbbentette, mert a – többek szerint – vicc, és hecckampánnyá silányult szavazás végeredményeképpen az Egyesült Királyság lakosainak több mint a fele a kilépés mellett döntött, alapjaiban rengetve meg ezzel az EU-t és bevezetve egy új szót a Brexit-et (Brit Exit).

Hogyan hat ez rád?

Alapvetően úgy, hogy ha idén (esetleg jövőre) szeretnél kivándorolni Angliába, akkor macerásabb lesz, mint előtte. Mivel Magyarország és a UK is EU tagállam volt a szavazásig, nem volt semmi gondod.

Akármikor felülhettél a repülőre, leszállhattál a célállomásodon, és mint EU állampolgár minden jog megilletett téged is: szabadon dolgozhattál, és élhettél az országban, senki nem korlátozott téged semmiben és minden segítséget megkaptál. (Persze nem ártott, ha ismerted a helyi viszonyokat)

Hogyan, és mire készülj? Honnan tájékozódj?

Otthagyni egy országot nem csak azért nehéz, mert minden oda köt, hanem azért, mert az „ismeretlenbe” ugrasz és ez most fokozottan igaz lehet, hiszen a Brexit számtalan kérdést nyitva hagyott.

Akár az is felmerülhet benned, hogy érdemes-e? Tudnod kell, hogy a döntésed előtt honnan tájékozódj, mik a hiteles infók?

Anglia nem a Hold túloldala, de lehet, hogy fogalmad nincs a helyi törvényekről a szokásokról. Nem tudod, hogyan kell lakást keresni, honnan kaphatsz segítséget.

Van egy csomó – akár ebben a pillanatban ismeretlen – furcsaság amely (ahogy az angol mondja) not a big deal, de azért érdemes tudni.

Ha nem felelőtlenül szeretnél, ejtőernyő nélkül kiugrani a repülőből akkor kell egy fogódzkodó. Szerencsére van is. Egyetlen könyvben 7 év tapasztalata az angliai kivándorlásról, egy kattintásra:

Gyere Angliába stresszmentesen

Ez akár valamilyen ügynökség szlogenje is lehetne, de nem az, hanem a „Hogyan költözz Angliába 2018-ban?” című könyvünknek a fő üzenete.

Azért írtuk, és szerkesztettük gondosan hogy a lehető legtöbb infót megtudd belőle. Ezek az infók mind ellenőrzöttek.

Abban fognak neked segíteni, hogy ne kelljen egy hiba, vagy egy előre nem látott gond miatt pár hét angliai „próba” után hazakullognod, sikertelenül, mert elcsúsztál egy banánhéjon.

Ami még szuper benne, az, hogy nem kell napokat, heteket töltened a net előtt mindenféle fórumokból megpróbálni leszűrni az igazságot, hanem készen megkapod.

Ez a könyv egyszerűen megfogja a kezedet, és lépésről lépésre végig vezet téged a kivándorlás lépésein. Ha megvan, elolvasod, és használod, akkor megkíméled magad sok felesleges stressztől.

Mit ér 10 font?

Amikor ezt a cikket írjuk, 10 font Angliában nagyjából 5 kiló narancs ára, vagy vehetsz belőle egy közepesen vacak minőségű pezsgőt, vagy bérelhetsz teniszpályát is a hétvégén ennyiért: egy órára.

De például egy vidéki taxis fél órát vár rád ennyiért. Vagy megveszed belőle a könyvet, és sokszor 10 fontot spórolsz egy okos döntéssel.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .