Húsvéti programok Nagy-Britanniában

Húsvéti programok Nagy-Britanniában is szép számmal várják a kikapcsolódásra vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen a hétvégén a szerencsések négynapos húsvéti szünetet élvezhetnek, ezért néhány tippet mi is adunk, hogy minél több élménnyel lehessen gazdagabb a 2017-es húsvéti ünnepkör. Íme egy kis válogatás a legjobb angliai húsvéti programokból:

Az egyik legnépszerűbb angol húsvéti hagyomány a tojásvadászat, amit szinte bármelyik parkban, turisztikai helyszínen és kertben találhatunk országszerte, több mint 300 helyszínen. A lényeg, hogy különféle útvonalakon mehetünk végig, megoldandó feladatokkal.

Az út teljesítése után pedig Cadbury csoki tojást (vagy bármilyen más ajándékot) kapunk jutalmul. Rendeznek húsvéti tojásvadászatot olyan különleges helyszíneken is, mint a manchesteri Etihad stadion, a birminghami botanikus kert vagy a dorchesteri Brewery tér.

Ha szeretnénk részt venni a családdal a csoki vadászaton, érdemes ránézni az alábbi honlapra: https://www.nationaltrust.org.uk/features/join-the-cadbury-egg-hunts-this-easter.

Szintén népszerű családi program ilyenkor a különféle farmok meglátogatása, ahol kicsik és nagyok együtt simogathatják a kiscsibéket, nyuszikat és bárányokat. Számtalan ilyen mini park működik, így nem kell majd hosszasan utaznunk sem, ez az oldal segít megtalálni a hozzánk legközelebb esőt: https://www.dayoutwiththekids.co.uk/.

Ha nagyobb kirándulást tennénk, érdemes felkeresni valamelyik pompás kastélyt, mint például a Leeds Castle, ahol Robin Hood történetét elevenítik fel vagy a Warvick Castle, ahol a rettenetes történetek labirintusában veszhetünk el.

Londoni húsvéti programok:

Az állatkertek többségében is rendeznek különféle húsvéti programokat, így a Battersea Parkban található gyerek állatkertben például Nagypénteken külön Húsvéti Nyuszi Napot tartanak. A London Zoo-ban pedig különleges útvonalakon lehet majd végigmenni: https://www.timeout.com/london/things-to-do/dear-zoo.

De ha ősibb állatokat szeretnénk megnézni, irány az Osterley Park, ahol 30 életnagyságú dinoszaurusz jelenik majd a Jurassic Kingdom nevű új parkban: http://www.jurassickingdom.uk/london/.

[metaslider id=8796]A csoki rajongók ezen a hétvégén számtalan program közül választhatnak, mint például a Húsvéti Csoki Workshop, a Húsvéti Csoki Piac, vagy a csoki kóstoló a London Eye-nál, de emellett a legtöbb kávézóban és cukrászdában is speciális csokis délutáni angol teát szolgálnak fel.

Talán a leglátványosabb program Greenwichben lesz, a Vitorlás Hajók Regattája, ahol több mint 30 vitorlás hajó fog felvonulni, tűzijáték és egyéb programok kíséretében. Nagypénteken a londoni Trafalgar téren ingyenes Passió játék lesz, több mint 100 fellépő közreműködésével.

A Horniman múzeum pedig Húsvéti Vásárt rendez majd, ahol különféle műtárgyak és kézzel készített ajándékok közül válogathatunk. Ugyanitt találjuk a Robot Állatkertet is, ahol interaktív formában mutatják be az állatok felépítését.

Ha viszont csak otthon maradnánk és a hagyományokat követnénk, nekiállhatunk a tojásfestésnek, ami Angliában is nagy divat. Emellett készíthetünk húsvéti képeslapot és húsvéti kalapot (Easter bonnet) is, amit aztán a vasárnapi misén viselhetünk, már ha vallásosak vagyunk.

Számos tradicionális angol húsvéti szokás létezik, ezekről és a hagyományos angol húsvéti ételekről a korábban megjelent cikkünkben olvashattok bővebben.

Kellemes tojásvadászatot és nyuszisimogatást, a magyar hagyományok őrzőinek sok locsolót és mindenkinek élményekben gazdag húsvéti ünnepeket kívánunk!


Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.