Hová utazzunk? A legnépszerűbb úti célok 2017 nyarán

Az idei tél szokatlanul hideg volt még itt Angliában is, az otthoni mínusz 15 fokról nem is beszélve. Nem csoda, hogy a legtöbben már csak egy kis napsütésre és melegre vágyunk. Tudják ezt az utazási irodák is, erre az időszakra időzítve a legnagyobb akcióikat, ezzel is az utazások lefoglalására buzdítva. De nézzük, hova is lesz érdemes elutaznunk az idén, mik lesznek a legnépszerűbb úti célok 2017 nyarán?
Spanyolország

Talán a legnépszerűbb úti cél az angol nyaralók körében a mindig napos, közeli és viszonylag olcsó Spanyolország. Legyen az az anyaország és annak tengerparti részei, mint a Costa Blanca, Costa Dorada vagy Costa Brava, a Baleár-szigetek (Majorka, Ibiza, Ménorca) vagy a Kanári-szigetek egyike, a lényeg, hogy élvezhessük a tengerpartot, a spanyol ételeket, mint a chorizo vagy a paella, és a mediterrán életvitelt.

Természetesen a spanyol nagyvárosok is töretlenül népszerűek. Európa egyik legmenőbb városa, Barcelona, Picasso szülővárosa, Malaga és a főváros, Madrid is kitűnő célpont. Bár ez utóbbi városokban nyáron igencsak meleg lehet, én inkább az őszi-tavaszi városlátogatást javaslom.

Alcalá del Júcar, Spanyolország
Görögország

Szintén hagyományosan népszerű nyári úti cél közé tartozik Görögország, és számos szigete, mint Kréta, Korfu vagy Santorini. A gazdasági krízis és a menekültválság sem törte meg ezt a népszerűséget, amit elsősorban a gyönyörű kék tenger, a jellegzetes, fehérre meszelt villák és a barátságos vendéglátás garantál.

Santorini, Görögország
Olaszország

Nem maradhat ki a harmadik nagy mediterrán ország, Olaszország sem, ami szintén toplistás úti cél minden évben. Itt a tenger és a kiváló olasz ételek mellett a történelem és kultúra remekműveivel is találkozhatunk. Elég csak Rómára, Firenzére vagy Velencére gondolnunk, de még Szicília vagy Szardínia szigetén is belefuthatunk több ezer éves emlékművekbe. Az olaszok talán a legjobb házigazdák, biztosan nem fogunk üres kézzel és gyomorral távozni sehonnan.

Velence, Olaszország
Franciaország

Bár a terrortámadások miatt visszaesett kissé a Franciaországba látogatók száma, Párizs népszerűsége és szépsége töretlen. A Francia Riviéra ma is ugyanolyan gyönyörű, bár biztosan nem a legolcsóbb úti cél. De ahogy a tavalyi labdarúgó EB is megmutatta, számos más francia várost is érdemes meglátogatni, mint például Bordeaux, Marseille vagy Lille városát és nem csak a bor szerelmeseinek.

Villefranche-sur-Mer, Franciaország
Horvátország

Nagy magyar kedvenc a horvát tengerpart, ahova otthonról ugye kocsival is eljuthatunk. Hát Angliából kicsit messzebb van, kénytelenek leszünk repülővel odautazni. Egyre több járat közül választhatunk, hiszen Horvátország az angoloknál is egyre népszerűbb úti cél. Talán még inkább az idősebb korosztályt vonzza, de egyre inkább bővül a kereslet és így a kínálat is. Ha igazán olcsó megoldást szeretnénk, érdemes a szállodák helyett magánszállást választani.

Dubrovnik, Horvátország
Kanada

A világ egyik leghíresebb útirajz írója, a Lonely Planet az idén megalakulásának 150. évfordulóját ünneplő Kanadát ajánlja elsőszámú úti célként. [metaslider id=8796]Számos ünnepséget rendeznek majd országszerte, s emellett az egyik legfőbb érv az észak-amerikai kontinens nagy részén elterülő ország mellett, hogy lenyűgöző természeti háttérrel rendelkezik. Elég csak a Sziklás-hegységre vagy havas tundráira gondolnunk. Tiszta és rendkívül barátságos.

Toronto, Kanada
Chile

A tavalyi év világturizmus díjának nyertese lehet az idei év legnépszerűbb dél-amerikai országa a tavalyi nagy brazil hullám után. A változatos élő-és növényvilággal rendelkező országban 36 nemzeti parkot találunk. Az Atacama-sivatagtól egészen Patagónia fjordjaiig, a kontinens legbiztonságosabb országa. Egyre több luxusszállodát és éttermet találunk a fővárosban, Santiagóban és a legnagyobb nyaralóhelyeken is.

Santiago, Chile
Omán

Ha már megjártuk Dubait és valami újra vágyunk, de továbbra is vonz ez a térség, fedezzük fel Ománt. Már ide is egyre több járattal juthatunk el és egyre több szálláslehetőség közül választhatunk. A folyamatos modernizáció mellett Omán igyekszik a tradícióit és a vendégszeretetét is megőrizni. A fővárostól, Muszkattól alig két órányira találjuk a Zöld-hegységet, ami rózsáiról híres, az ország közepén sivatagot, míg déli részén gyönyörű tengerpartot találunk.

Muscat, Omán
Mongólia

Sokan biztosan meglepődve olvassák Mongóliát a listán. Nos, a szakértők szerint Mongólia is az egyik nagy idei top célpont lehet, különösen az új, ultramodern repülőtér átadása után. A főváros, Ulánbátor, hatalmas gazdasági fejlődésen ment keresztül, amit az egyre növekvő számú felhőkarcolók és ötcsillagos szállodák is jeleznek. Nem elhanyagolható az ország természeti szépsége sem, végeláthatatlan sivatagaival és Dzsingisz kán leszármazottaival, akik még ma is a nomád életformát követik.

Ulánbátor, Mongólia
Thaiföld

Délkelet-Ázsia egyik, ha nem legnépszerűbb turista célpontja Thaiföld, ami Bangkok és Phuket mellett számtalan kinccsel vár. A hátizsákos utazók kedvence, hiszen fillérekért találhatunk itt szállást. Sőt, a menüvel sem lesz gond, a thai ételek kitűnőek, az egyik legjobb hely, ha testileg és lelkileg is szeretnénk felfrissülni.

Khao Lak, Thaiföld

  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen. Mielőtt pénzt utalsz haza, vagy bárhová külföldre, olvasd el ezt a cikket is.
  • Érd el az angliai magyarokat egyszerűen, hirdess nálunk! Média ajánlatunkért kattints ide.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni:

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.