Havazás várható Londonban

Brit időjósok szerint ezen a télen először a most következő hétvégén megérkezik az első hó Londonba is és bármikor számíthatunk hideg téli időjárásra, havazásra az Egyesült Királyság egész területén.

Hamarosan beköszönt az igazi tél Angliába is. A hétvégén havazás várható Londonban – jósolják a brit időjósok. A leghidegebb novemberi hétvége következhet, akár -11 Celsius-fok is lehet a sarkvidéki szeleknek köszönhetően. Szombaton eső, havas eső és hó várható, az északi területeken jeges eső, havas eső, hó s mindehhez viharos szél is társulhat. Hó bárhol eshet Angliában ezen a hétvégén.

Havazás várható Londonban

Londonban általában enyhe a tél, havat is nagyon ritkán látni errefelé és a hőmérséklet is ritkán esik 0 Celsius-fok alá, de úgy tűnik idén több olyan nap is lesz a brit fővárosban, amikor fagypont alá esik majd a hőmérséklet. Észak-Angliában és Skóciában már havazott az elmúlt napokban, a meteorológusok tájékoztatása szerint előre láthatólag a hétvégére megérkezik a hó az angol fővárosba is.

Egyes elmélkedések szerint idén télen az Egyesült Királyság északi területein és a Skót felföldön a következő 48 órán belül megdőlhet az 1985-ös rekord is – amikor is -10,5 Celsius-fok volt – és jelentős havazásra valamint akár -16 Celsius-fokra is de mindenképpen kemény fagyokra és akár fehér karácsonyra is számítani lehet idén Nagy-Britannia egyes területein.

A brit emberek egyébként szeretnek az időjárásról beszélni és arról panaszkodni. Az országban nem egyszer tört már ki pánik a lehulló hópelyhek láttán, amit mi magyarok kissé értetlenül nézünk. Már készenlétben állnak az út tisztító és útszóró gépek, remélhetőleg a közlekedési káosz elkerülhető lesz, mindenesetre javasoljuk, hogy az autósok készüljenek fel a téli útviszonyokra, a tömegközlekedést használók pedig szedjék elő a szekrény mélyéről vagy mihamarabb szerezzék be a meleg holmikat.


Rita Szücs
About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.