Gyógyító átmozgatás – magyar csontkovács egész Angliában

Szponzorált tartalom

 TransferWise
Az egészség a legfőbb érték, valljuk mindannyian, de vajon tényleg teszünk-e érte nap mint nap, óvjuk-e rendszeresen, törődünk-e vele tudatosan? Az egészség megőrzése, jó kondíciónk megtartása elsődlegesen fontos. Testi, lelki, szellemi egészségünk védelme mindennapjaink vezérmotívuma kellene legyen.
A fájdalom jelzi, hogy az adott területen komoly tennivalónk van. Tárjuk fel az okait, oldjuk fel a feszültségeket, ne engedjük, hogy a fájdalom határozza meg az életünket! A csontkovácsolás hatékony módszer a különféle fájdalmak kezelésére és megelőzésére egyaránt. Magyar csontkovács egész Angliában szeretettel vár mindenkit,aki testi-lelki fájdalmától szeretne megszabadulni.

A csontkovács célja a test szimmetriájának visszaállítása. Holisztikus szemléletű gyógyító, azaz nem az egyes testrészekre koncentrál csupán, figyelme a teljes emberre kiterjed. Ily módon feltárja a testben jelentkező fájdalom okait, segít a testi-lelki harmónia megteremtésében. A fájdalomcsillapítás önmagában csak tüneti kezelés, érdemes testünknek ezt az erőteljes jelzését komolyan venni, és igyekeznünk kell helyreállítani a felborult rendet.

Szőnyeg alá söpört lelki problémák, állandó feszültségek, meg nem oldott konfliktusok gyakran okoznak fájdalmat különböző testrészekben. A mozgásszegény életforma, az ülőmunka, az egyoldalú fizikai megterhelés szintén testi tüneteket eredményez.

Egy rossz mozdulat, a különféle sérülések, egyes betegségek olyan fizikai fájdalmakkal járnak, amelyek ellehetetlenítik az ember életét. A hirtelen fellépő nyilallások, vagy a már egy ideje fennálló állandósult fájdalmak miatt fordulnak az emberek leggyakrabban a csontkovácshoz.

Angliában is rátalálhatunk a nekünk leginkább megfelelő segítségre. Magyar csontkovács áll rendelkezésünkre a következő városok által övezett régióban: Manchester, Blackpool, Southport, Sheffield, Liverpool, Skipton, Chester, Leeds, Birmingham, Banbury, Nottingham, Bournemouth és London (NW72LA, illetve SE270QN). A városok listája az igények függvényében folyamatosan bővül.

Az angliai magyarok segítségére siető csontkovács neve Petrofszky Zoltán, ám ismerősei, elégedett páciensei egyszerűen csak Csontkovács Petrónak, míg a gyerekek a Csontos bácsinak szólítják. Az alternatív gyógyítás formái mindig is foglalkoztatták, a csontkovácsolás fortélyait még gyermekként Erdélyben kezdte el tanulni. Folyamatosan fejlődik, igyekszik a szakterületén belül minden részletre kiterjedően tájékozódni, új technikákat elsajátítani.

A világ számos országában tanult, jártas a lágy-csontkovácsolás, a kemény-csontkovácsolás, a táltos masszázs, a Yumeiho masszázs, a Tuina masszázs, a thai masszázs és az alternatív mozgás-masszázs területein. A téma szakértőjeként oktat is.

Különböző rendezvényeken előadásokat, bemutatókat is vállal. Saját közérzetjavító átmozgatási technikáját nagy sikerrel alkalmazza minden hozzá forduló érdeklődő esetében. Ezzel támogatva őket abban, hogy a modern kor egészségtelen életvitele mellett is fitten, egészségesen, kiegyensúlyozottan tudjanak élni.

Zoltán csontkovács pályafutásáról és gyógyító tevékenységéről a weboldalán találunk bővebb információt. Sőt, még egy auraelemzést is láthatunk itt arra vonatkozóan, hogy a csontkovács kezelés közben mennyire töltődik fel gyógyító energiával: http://csont-kovacs.hu/informaciok/auram-elemzese/

Milyen problémákkal érdemes a csontkovácshoz fordulni?

Nagy általánosságban elmondható, hogy manapság szinte mindenki helytelen életmódot folytat. Kevés a mozgás, órákat ülünk az autóban, a számítógép előtt, az irodaszékben, vagy a munkaasztal fölé görnyedve. Rossz testtartásban alszunk és még folytathatnánk a sort.

A lényeg, hogy a gerincoszlop megszenvedi ezeket. A helytelen tartás miatt terhelődnek az egyes csigolyák, esetleg el is mozdulnak. Egy-egy hirtelen mozdulat miatt idegek csípődnek be, sőt állandó fájdalmas állapotok alakulnak ki.

A gerinc állapota továbbá hatással van egész testünk egészségi állapotára, befolyásolja egész közérzetünket. A test anyagcseréje és a vérnyomás is szorosan kötődik a gerincoszlop folyamataihoz.

Láthatjuk, tehát, hogy a gerinc szakszerű átmozgatása bármelyikünk számára elsődleges fontosságú egészségmegőrző feladat. Zoltán javaslata az, hogy havi rendszerességgel vegyünk részt csontkovácsoláson vagy közérzetjavító átmozgatáson.

Ezek a kezelések nagyban támogatják a szervezet öngyógyító folyamatait. A csontkovácsolás elősegíti testünk tökéletes működését és az immunrendszerünket is erősíti.

Ha már fáj valahol, mindenképpen forduljunk csontkovácshoz. Szakszerű, kíméletes, ám hatékony megoldást nyújt hát-, nyak- és derékfájásra, továbbá lumbágó, isiász és zárt porckorongsérv esetén is.

Szintén jó választás a csontkovács, ha gerincferdülésünk vagy lúdtalpunk van, esetleg elmozdult a kereszt-vagy a medencecsontunk, netalán végtagzsibbadást, idegbecsípődést észlelünk.

Makacs fejfájás megszüntetésére is alkalmas lehet a csontkovácsolás. A gerincproblémák, és az ehhez kapcsolódó egyéb betegségek, fájdalmas állapotok részletes listáját Zoltán honlapján találjuk meg: http://csont-kovacs.hu/informaciok/a-gerinc-leggyakoribb-betegsegei/

A csontkovács nem fájdalomcsillapítással foglalkozik, azaz nem tüneti kezelést nyújt, hanem ok-okozati viszonyokat feltárva, visszaállítja a szervezet szimmetriáját. Törekszik a megbomlott egyensúly helyrehozására és az emberi szervezet öngyógyító folyamatait fokozva az egészséges állapot létrehozásán fáradozik.

Zoltán fej-csontkovácsolást is végez, azaz a homlok- és arcüreggyulladások okozta fájdalmakat, beteg állapotokat kezeli, esetenként teljesen meg is szünteti. Olyan esetekben is, amikor már semmilyen gyógyszeres kezelés nem használ, és a betegség már évek óta fennáll.

Mi történik a csontkovácsnál?

A csontkovács manuál terapeuta, a szó jelentése is az: kézzel gyógyító ember. Az első találkozáskor felméri a páciens általános egészségi állapotát, így ez hosszabb (50-70 perc) lehet, mint a rendes kezelések (35-45 perc).

Alapvetően a kezelés során a korlátozott mozgású ízületek blokkjait oldja ki a csontkovács, és ezt gyakran ropogó hang kíséri. Ez a kiropogtatás valójában a megrekedt gázbuborékok kipukkanása, és nem a csontok recsegése.

A csontkovácsolás nem fájdalmas kezelés. Az izomcsomók kilazítása, a bennünk felgyülemlett feszültségek kioldása lehet kellemetlen mind fizikai, mind lelki síkon. Ne feledjük, a testi tünetek jelentős hányada pszichoszomatikus, azaz valamilyen lelki gubanc testi leképezése.

Zoltán csontkovács tehát felméri az általános állapotunkat, majd ellazítja az izmokat, fellazítja a letapadt ínszalagokat, mintegy felkészítve a testet a csontrakásra. Majd az elmozdult csontokat, ízületeket a helyükre rakja különféle mozdulatok segítségével: nyújtó, toló, forgató, húzó, feszítő, majd testünk energiáinak kiegyensúlyozására is törekszik.

Miért jó választás a csontkovács?

Mert gyors megoldás, hatékony kezelés és szinte bárhol elvégezhető.

Mert az egész embert veszi alapul, a kialakult probléma okait igyekszik feltárni, így megoldást kínál, nem pusztán tüneti kezelést.

Mert kondíciójavításra, egészségmegőrzésre épp olyan hatékony, mint már kialakult gerincproblémák, állandósult, makacs fájdalmak kezelésére.

Mert a gyógyszerekkel ellentétben, nincsenek káros mellékhatásai.

A csontkovácsolás történetéről, páciensek tapasztalatairól olvashatunk Zoltán honlapján, ahol számos témához kapcsolódó cikket, videót is találunk: http://csont-kovacs.hu/cikkek

A kezelések részletes leírása, ellenjavallatok, tippek, tanácsok is segítenek az érdeklődőknek: http://csont-kovacs.hu/gy-i-k/

Csontkovács Petró Angliában               

Petrofszky Zoltán 2017 februárjától minden hónapban 1,5 hetet tölt Angliában, így hatékony, gyors, egyedi csontkovács kezelései elérhetőek az angliai magyarok számára is.

A magyar (Magyar Csontkovács Angliában) és az angol (Chiropractor in England) nyelvű Facebook csoportban is vállalt célja az Angliában dolgozó magyarok egészségének megőrzése, helyreállítása, fájdalmaik csillapítása, illetve megszüntetése.

Zoltán Magyarországon kívül sok országból kap meghívást, így szoros időbeosztással dolgozik. Angliában a következő időszakokban lesz elérhető:

  • Augusztus 12 – 19
  • Szeptember 23 – Október 1
  • November 4 – 12
  • December 9 – 17

A fent felsorolt várások listája folyamatosan bővül, külön kérésre házhoz is mennek. Privát üzenetben Zoltántól személyre szabott, előzetes diagnózis is kérhető.

YouTube csatornáján betekintést nyerhetünk Petrofszky Zoltán csontkovács és hipnoterapeuta tevékenységébe:

Zoltán csontkovács kezelései bármilyen korosztály számára ajánlottak. Egyénre szabott technikái hatékonyan segítenek a hozzá fordulók problémáin. Feltárja a fájdalom okát, a kialakító és fenntartó tényezőket és így nem elnyomja, hanem megszünteti azt, helyreállítva a test egészséges állapotát.

Zoltán egyedi átmozgató technikája a válasz abban az esetben is, ha egy átropogtatást, egy frissítő, gyógyító átmozgatást szeretnénk. A teljes testre ható, átmozgató, közérzetjavító, azonnali fájdalomcsillapító hatású kezelés sokunk számára jelenthet megoldást fennálló fájdalmak esetén, illetve ha fizikai erőnlétünk erősítése és ezáltal lelki egyensúlyunk helyreállítása a cél.

Egészségünk a legfontosabb értékünk, ne hagyjuk ki ezt a fantasztikus lehetőséget, éljünk vele!


 TransferWise
Rita Szücs
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .