Franciaország feloldotta a nemzetközi utazókra vonatkozó összes Covid-korlátozástBooking.com

Egy évvel ezelőtt Franciaország gyakorlatilag tiltott terület volt a brit nyaralók számára.

Augusztus 1-től Franciaország eltörölte a nemzetközi utazókra vonatkozó összes Covid-korlátozást.

Az érkezőknek többé nem kell igazolniuk a védőoltást, a gyógyulást vagy a negatív Covid-tesztet.

A francia kormány azonban arra figyelmeztet, hogy a következő hat hónapban “vészfékként” újra bevezethetik az intézkedéseket, ha egy új koronavírusváltozat jelenik meg, amely “valószínűleg komoly egészségügyi veszélyt jelent”.

A párizsi belügyminisztérium közleményben tudatta: “A világjárvány új szakaszával szembesülve, a Covid-19-hez kapcsolódó járvány elleni küzdelemre létrehozott kivételes rendszereket megszüntető törvénnyel összhangban feloldják a határ menti egészségügyi ellenőrzési rendszert.

“A kormány 2023. január 21-ig fenntartja a lehetőséget, hogy a legfőbb egészségügyi hatósággal folytatott konzultációt követően legfeljebb két hónapos időtartamra “vészfékező” intézkedéseket aktiváljon a Covid-19 új, valószínűleg súlyos egészségügyi veszélyt jelentő változatának megjelenése és terjedése esetén, illetve a tengerentúli területeken az egészségügyi rendszer telítődésének veszélye esetén.””

Paul Charles, a The PC Agency utazási tanácsadó cég vezérigazgatója elmondta: “Végre Franciaország helyesen cselekedett, és megtanult együtt élni a Coviddal.

“Az időzítés segít felgyorsítani a Franciaországba tartó több millió brit turista beutazását, és gyorsabb ellenőrzést jelent majd a francia útlevélkezelők számára a kompkikötőinkben és a francia repülőterekre való érkezéskor.

“Reméljük, hogy a korlátozások hiánya nem jelent problémát ezen a télen, amikor a Covid megbetegedések száma valószínűleg emelkedni fog.”

Egy évvel ezelőtt Franciaország gyakorlatilag tiltott terület volt a brit nyaralók számára, mivel az Egyesült Királyság kormánya rövid időn belül karantént rendelt el a hazatérő utazókra.

Az úgynevezett “borostyán plusz” szabályt azért vezették be, mert a francia Indiai-óceáni Réunion szigetén a Covid megbetegedések miatt aggódtak – bár ez a sziget karantén nélkül is megközelíthető volt, amíg az utazók nem a francia szárazföldön keresztül tértek vissza.

Közvetlenül 2021 karácsonya előtt a francia kormány négyhetes beutazási tilalmat rendelt el az Egyesült Királyságból érkező látogatókkal szemben a koronavírus Omicron-változatával kapcsolatos aggodalmak miatt.

Ezt a tilalmat 2022. január 14-én feloldották, bár az utazókra vonatkozó szigorú korlátozásokkal.

A maszk használata valószínűleg folytatódik egyes közlekedési vállalatoknál. Az Eurostar, amely vonatokat üzemeltet London St Pancras Internationalból Lille-be és Párizsba, azt mondja: “Mindenki kényelme érdekében javasoljuk, hogy a vonatainkon maszkot viseljenek”.

Az Air France közli az utasokkal: “A repülőgépek fedélzetén 6 éves kortól erősen ajánlott a (szelep nélküli) sebészeti maszkok használata.”Booking.com

Exit mobile version