Ezért érdemes Angliában céget alapítanod (még akkor is, ha Magyarországon élsz)

A Legatum Prosperity Index által végzett tanulmány szerint a pénzügyi kultúra és a technológiai szektor tekintetében az Egyesült Királyság megelőzi Franciaországot és Németországot, emellett a brit kormány is elkötelezett amellett, hogy segítse az ország területén működő vállalkozásokat.

De mi szükséges egy vállalkozás indításához az Egyesült Királyságban?

Nagyjából ugyanazok, mint bármely más országban:

Tényleg érdemes Magyarországon élve elgondolkodni angliai cég alapításon, egyáltalán lehetséges ez a Brexit után?

A válasz igen és igen. A Brexit után is alapíthat korlátolt felelősségű társaságot az Egyesült Királyságban az, aki nem az Egyesült Királyság területén lakik, sőt a kedvező adókötelezettségeknek és jogszabályoknak köszönhetően még sokkal kifizetődőbb is lehet, mint Magyarországon céget alapítani. Nézzük, pontosan mire is van (és mire nincs) szükség a brit cégalapításhoz:

Ezt követően be kell regisztrálni a céget a Companies House-nál és a brit adóhivatalnál, amelyhez szintén kérhető szakértői segítség. Ha esetleg a fenti adatok közül bármelyik hibásan kerülne a nyilvántartásba, azt bármikor lehet módosítani a cégalapítást követően.

Nyilván egy cikk elolvasása után még nem lesz könnyű az Egyesült Királyságban céget alapítani, de ahogy Winston Churchill mondta “Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget.”, szóval ne halogasd tovább, cégalapításra fel!

 

 

 

 

Exit mobile version