Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai

Melyek a legdrágább városok az Egyesült Királyságban? Valószínűleg mindenki Londonra tippelne, mint a legdrágább angol város és valóban, nem tévedtek, Londonban kerül a legtöbbe otthont vásárolnunk. De mi a helyzet Anglia, illetve az Egyesült Királyság vidéki területein? Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai, ahol a legmagasabbak az ingatlan árak:

A legdrágább Londonon belül Kensington és Chelsea kerülete, ahol átlag 11,635 font egy négyzetméter, ami majdnem hatszorosa az angol átlagnak, ami 2,033 font/m². Ez az egyetlen 10 ezer font feletti átlaggal rendelkező kerület. A soron következő Westminster kerületben már „csupán” 9,571 font egy m². A felmérés szerint még 16 másik londoni kerületben haladja meg az átlagár az 5,000 £/m²-t. A top 10 legdrágább terület mindegyike Londonban található, többek között Camden, Hammersmith and Fulham kerületével. Hogy a lista ne legyen ennyire egyhangú, a Halifax elkészítette a Londont mellőző listát, ami talán árnyaltabb képet ad az ország különböző területeinek drágaságáról. Nos, lássuk a top 10-et! Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai:

 1. York

A listán szereplő észak-angliai város idén az áradások áldozata lett, tavaly mindenesetre még 2,024 font/m² volt az ingatlanok átlagára York történelmi városában. York előkelő helyezését magas turista számának és a közeli nagyvárosokhoz, mint Leedshez és Bradfordhoz való kiváló összeköttetésének köszönheti.

York, United Kingdom
 1. Cheadle

A Stoke-on-Trent mellett fekvő kis piacváros szintén földrajzi fekvése miatt népszerű, hiszen közel van az M60-as autópályához és a manchesteri repülőtérhez is. Számos parkjának és zöld területének is köszönheti az átlag 2,033 £/m²-es árat.

Cheadle, United Kingdom
 1. Sale

A Mersey folyó déli partján fekvő kisváros szintén remek közlekedési feltételeinek, valamint kiváló iskoláinak, felújított belvárosának, és a Waterside Művészeti Központnak köszönheti magas ingatlan árait, ami átlag 2,138 £/m².

Sale, United Kingdom
 1. Harrogate

A yorkshire-i fürdőváros lakói annyira szeretnek itt élni, hogy egymás utáni két évben, 2013-ban és 2014-ben is Harrogate-et választották meg az ország legboldogabb lakóhelyének. A boldogság kulcsa a független kávézók, éttermek és boltok sora, a magasan rangsorolt középiskolák, nagy zöld területek és Leedshez való közelsége. Az ingatlan átlagár itt 2,196 £/m².

Harrogate, United Kingdom
 1. Aberdeen

Az első nem angliai város a listán a skót Aberdeen, ami elsősorban virágzó olaj iparának köszönheti előkelő helyét és 2,281 £/m² ingatlan átlagárát. Az olajipar számtalan munkahelyet és magas életszínvonalat kínál, a kozmopolita város emellett golf pályáiról, építészetéről és egyeteméről is híres.

Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai
Aberdeen, United Kingdom
 1. Edinburgh

Rögtön következik a sorban a skót főváros, Edinburgh, ami gazdasági, technológiai, turisztikai és művészeti központ. A vár és az olyan kulturális fesztiválok, mint az Edinburgh Fringe Festival rengeteg látogatót vonzzanak a városba hozzájárulva a 2,297 £/m²-es ingatlan árhoz.

Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai 1
Edinburgh, United Kingdom
 1. Leamington Spa

Újabb fürdőváros található a negyedik helyen 2,353 £/m²-es átlagárral. A “Szilikon Fürdőnek” is nevezett terület olyan informatikai cégek székhelye, mint a DNA Interactive, a Codemasters és a FreeStyle Games. Lakosai elsősorban a közeli vidéki tájat értékelik, ugyanakkor Birmingham, Oxford és London is könnyedén megközelíthető innen az M40-es autópálya révén.

Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai 2
Leamington Spa, United Kingdom
 1. Warwick

A dobogó harmadik fokára Leamington Spa szomszédja, a történelmi utcáiról és váráról híres megyeszékhely került. A gyönyörű parkokkal és kertekkel rendelkező városban az ingatlan árakat a környéken székelő nagyvállalatok, mint az IBM, a National Grid és a Bravissimo emelték 2,363 £/m²-re.[bsa_pro_ad_space id=3]

Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai 3
Warwick, United Kingdom
 1. Solihull

A West Midlands-ben fekvő város lakói szerint Solihull kitűnő lakóhely a természetvédelmi területeinek, szabadidő központjának és számtalan vásárlási lehetőségének köszönhetően. Munka lehetőséget többek között a Jaguar Land Rover, az Enterprise Inns és a Cooks the Balery szolgáltat, a város emellett csupán 10 percre van a birminghami repülőtértől. Átlagos négyzetméter ár: £2,367.

Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai 4
Solihull, United Kingdom
1. Altrincham

Talán meglepő, de a listát egy Manchester szomszédságában fekvő kisváros, Altrincham vezeti, ami elsősorban védett tájainak, frekventált közlekedési helyének és kiváló iskoláinak köszönheti előkelő helyét. A piacváros ingatlanárai a BBC és az ITV Salfordba költözése után emelkedtek meg drasztikusan 2013 után. Jelenleg az átlagos ingatlanár 2,446 £/m².

Ezek az Egyesült Királyság legdrágább városai 5
Altrincham, United Kingdom

Ahogy látható a számokból, hatalmas különbség van a legdrágább angliai város és London ingatlan árai között, nem csoda, hogy régóta sokan panaszkodnak a londoni csillagászati ingatlan árakra és költöznek egyre többen Anglia vidéki területeire.


 • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
 • Láttad már az új honlapunkat? Hirdess ingyen itt: Angliai Szaknévsor.
 • Csatlakozz facebook csoportunkhoz is, ahol rengeteg segítséget kaphatsz már több mint 8000 csoporttagtól.
 • Ha tetszett a cikk és szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a facebook oldalunkat:

Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .