Erősödött az angol font

 KONYV

Nem kis izgalmat okozott a devizapiacokon Theresa May váratlan bejelentése, miszerint Nagy-Britanniában előrehozott választások lesznek június 8-án. Pár perces bizonytalanság után erősödött az angol font.

A hír első bejelentésekor az angol font az amerikai valutával szemben 1.2580-on állt, míg a cikkünk megjelenésének pillanatáig 1.2831-re kapaszkodott.

 TransferWise

A Brexit bejelentése előtt kéthavi mélypontra süllyedt a font, azután, hogy a brit miniszterelnök egy tévé interjúban nem zárta ki a “kemény Brexit” lehetőségét. Egyesek szerint a font mostani erősödésének egyik oka lehet, hogy megvalósulhat a “lágy Brexit”, amely minden szempontból békés válás lenne.

A font szárnyalása összefügghet azzal az elképzeléssel, hogy az előrehozott választásokkal akár elkerülhető lehet a Brexit abban az esetben, ha a kilépést megállító párt kerülne hatalomra.

Szakértők szerint az angol font erősödését alátámaszthatja az a megfontolás is, hogy a miniszterelnök-asszony valószínűleg megerősödik a választások során és szélesebb támogatói háttérrel kezdheti meg a brit EU-tagság megszüntetéséről szóló tárgyalásokat.

A brit fizetőeszközért jelenleg közel 375 forintot kaphatunk, ha a legolcsóbb nemzetközi pénzküldési szolgáltatással a TransferWise-zal küldjük haza.


Rita Somlai
About Rita 131 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 7 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.