Előrehozott választások lesznek Nagy-Britanniában

A brit parlament nagy többséggel helyben hagyta Theresa May javaslatát: rendkívüli előrehozott választások lesznek Nagy-Britanniában 2017. június 8-án.

Theresa May brit miniszterelnök-asszony teljesen váratlanul tegnap jelentette be az előrehozott választások tervét arra való hivatkozással, hogy a jelenleginél erősebb választási mandátummal szeretné elkezdeni az EU-val való tárgyalásokat a brit EU-tagság megszűnéséről.

A brit választási törvény – mely 5 évben határozza meg a mindenkori kormány mandátumát – bármikor felülírható, ha az alsóházi képviselők legalább kétharmados többséggel megszavazzák azt.

A brit parlament alsóháza ennél sokkal nagyobb arányban hagyta jóvá a soron kívüli választások tervét, az indítványra 522-en, ellene csupán 13-an voksoltak.

Korábban May hivatala többször is kijelentette, hogy nem terveznek választásokat kiírni a jelenlegi kormány mandátumának lejárta, 2020 előtt. May most azzal magyarázta az előrehozott választások szükségességét, hogy az országnak most stabilitás és erős vezetés kell és ez az egyetlen módja annak, hogy garantálják a biztonságot az elkövetkezendő évekre.[metaslider id=8796]


About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.