Előrehozott választások lesznek Nagy-Britanniában

 hirdetes
A brit parlament nagy többséggel helyben hagyta Theresa May javaslatát: rendkívüli előrehozott választások lesznek Nagy-Britanniában 2017. június 8-án.

Theresa May brit miniszterelnök-asszony teljesen váratlanul tegnap jelentette be az előrehozott választások tervét arra való hivatkozással, hogy a jelenleginél erősebb választási mandátummal szeretné elkezdeni az EU-val való tárgyalásokat a brit EU-tagság megszűnéséről.

 TransferWise

A brit választási törvény – mely 5 évben határozza meg a mindenkori kormány mandátumát – bármikor felülírható, ha az alsóházi képviselők legalább kétharmados többséggel megszavazzák azt.

A brit parlament alsóháza ennél sokkal nagyobb arányban hagyta jóvá a soron kívüli választások tervét, az indítványra 522-en, ellene csupán 13-an voksoltak.

Korábban May hivatala többször is kijelentette, hogy nem terveznek választásokat kiírni a jelenlegi kormány mandátumának lejárta, 2020 előtt. May most azzal magyarázta az előrehozott választások szükségességét, hogy az országnak most stabilitás és erős vezetés kell és ez az egyetlen módja annak, hogy garantálják a biztonságot az elkövetkezendő évekre.[metaslider id=8796]


Rita Somlai
About Rita 137 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója, főszerkesztője és kizárólagos tulajdonosa vagyok. Angliában élek 7 éve a családommal, így egész közelről van rálátásom az angliai életre. Korábban az értékesítés és a marketing minden elképzelhető területét és ranglétráját végig jártam, jelenleg az ott szerzett tapasztalataimat hasznosítom és folyamatosan képzem magam.