Egy magyar boltkóros Londonban

Imádunk shoppingolni Londonban… Ki nem? Már néhány fonttal a zsebedben is remekül lehet vásárolni. No de merre veszi az irányt egy magyar boltkóros Londonban?

Tegnap meglepetésszerű szabadnapom volt, ezért jól puccba vágtam magam, hogy kellőképpen bevehessem a várost.

Különösképp semmi tervem nem volt, az előző két napról megmaradt pénzemmel a pénztárcámban és az előző nap vásárolt csodálatos új ruhámban felszálltam a buszra és meg sem álltam a minden bűntény színhelyéig.

Reggeli mantrám, miszerint “ma nem veszek semmit”, azonnal a feledésbe is merült, amint beléptem az első boltba. Ha nem szeretnél vásárolni, ne menj leárazás idején sehova!

Olyan szemtelenül olcsó volt minden, hogy nem mondhattam nemet. A Primarkban egyetlen darabra sem költöttem £5-nál többet, pedig vettem táskát, szoknyát, blézert és felsőket is, az ékszerekről nem is beszélve.

Mikor nyolc vállfányi ruhával indultam a próbafülkék felé nem is volt túlzottan bűntudatom, ám mikor útközben azt fontolgattam, hogy talán még egy köröm lesz a “reductions” táblák láttán… Nos igen,  a tükörbe nézvén megszületett bennem a felismerés: totál beteg vagyok…

Van az a film a boltkóros lányról és azt hiszem, egy pillanatra ő nézett rám vissza a tükörből (Egy boltkóros naplója). Ha már fel kell valakit hívnod telefonon, hogy lebeszélhessen egy egyébként csodálatos rózsaszín, “pont, mintha rám öntötték volna”, a szerencsétlen bokámat is ellensúlyozó cipőről, ami egyébként volt gyönyörű királykékben is, akkor talán ideje lenne elgondolkodni. De lehetne rosszabb is, ugye?

A jéghegy csúcsa az volt, hogy megvettem életem első crop topját a Topshop-ban mindössze £3-ért. Őszintén szólva nem is ér ennél többet egy ilyen apró ruhadarab, ezért nem is értem, teljes áron hogy kerülhet akár £20-ba is.

Mindig azt mondom; vásárolni kizárólag leárazás idején éri meg, hisz akkor közelít az adott termék leginkább a tényleges értékéhez. Ezen felül a River Island-ben 50%-os leárazás, a H&M-ben szintén és persze nem árt benézni pár cipőboltba se, ha lenne igény pár új topogóra, ha nem…

Persze a sok leárazás mellett elkerülhetetlen az új kollekciók sugárzó csábítása is. Valami eszméletlen, hogy micsoda új darabokkal töltődtek fel a boltok.

Fejedelmi köszöntéseképp a jó időnek megérkeztek a csini strandkellékek, a rövid szoknyák és a nyár “must have” darabjai; a denim csodák, minden, ami mintás, nyakig ér vagy a szivárvány több színében is pompázik, necc, fodrok, bőrdzseki sőt szoknya.

És, ahogy lekerülnek a kabátok, eljön a szexi vállak ideje a vállvillantós érzéki, ám mégis visszafogott felsőrészekkel.

Figyelem! Ha valakinek maradt a ‘80-as évekről félretett doboza valahol a padlás tetején, akár a garázs egy eldugott szegletében, ideje elővenni. Ha eddig féltél a “maximum három szín” és a “cipőnek illenie kell az övhöz és a táskához” szabályoktól, akkor most örülhetsz, mert minél merészebb vagy és minél inkább a szíved szerint állítod majd össze outfited, annál biztosabb lehetsz abban, hogy “ezt most eltaláltad”.

Végezetül pedig csak annyit, hogy sose feledd, az önbizalom már önmagában siker. Viselhetsz egy zsákot is akár, mert, ha azt emelt fővel teszed, még azt hiszik, hogy Gucci és mindenki követni akar majd. Kellemes ruhatárfrissítést kívánnék mindenkinek!


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .