Cashback ajánlatok Angliában

Azt hiszem nekünk, angliai magyaroknak nem kell bemutatni, hogy Anglia mennyire drága. Csak ámulunk a bérleti díjakon és az ingatlan árakon, csodálkozva nézzük a szolgáltatások díjait és fájdalmasan nyúlunk a zsebünkbe, ha a vonatjegyet kell kifizetnünk.

A másik oldalon viszont rengeteget tudunk spórolni, ha charity shop-okban vásárolunk, ha megvárjuk az óriási leértékeléseket vagy kifogjuk a hatalmas kedvezményeket nyújtó kuponokat. Gyűjthetünk és levásárolhatunk pontokat, tagságot szerezhetünk és akciókról értesítő hírlevélre iratkozhatunk fel. A cashback ajánlatok Angliában a spórolás egy további népszerű módja, éljünk hát vele!

De mi is az a cashback?

Ha egyszerűen szeretném megválaszolni a kérdést, akkor annyit mondanék, hogy pontosan az, amit jelent: pénzt kapunk vissza. Nézzük meg azonban egy picit részletesebben, hogy pontosan milyen formái is vannak, hol találkozhatunk ilyen akciókkal és kik kínálják ezeket.

Üzletben – Bankkártyás fizetés esetén több üzletben (pl. Lidl, Tesco) van lehetőségünk arra, hogy a vételárra ráfizessünk és a különbözetet készpénz formájában kapjuk meg. Ebben az esetben ugyan nem spórolunk, ugyanakkor nem kell külön bankautomatából pénzt felvennünk és az üzletnek is kevesebb készpénzzel kell záráskor vesződnie.

cashback ajánlatok angliában


Üzletben vagy az üzlet online oldalán
– Speciális akciók keretében termékeket úgy promotálnak, hogy azok megvásárlása esetén bizonyos összegben készpénzt kapunk vissza. Sok esetben csak később, az adott promóció lejárta után egy igénylőlap kitöltésével.

Online cashback weboldalon – ezek a weboldalak hasonlóan működnek, mint az ingyenes kuponos oldalak: az ingyenes regisztrációt követően lehetőségünk van a weboldalon kínált akciókat végignézni. Amennyiben valamelyik ajánlat megtetszik nekünk, nincs más dolgunk, mint rákattintani, mely után az oldal automatikus átnavigál bennünket a választott shop oldalára. Ha ilyen módon az oldalon vásárolunk, akkor az akcióban meghirdetett készpénzt a cashback weboldalon jóváírják számunkra.

Lássunk egy példát:

cashback angliábanAz ország egyik legnagyobb, tehát a legtöbb regisztrált üzlettel rendelkező cashback weboldala a TopCashback. Az ingyenes regisztrációt követően  böngészhetünk az üzletek ajánlatai között. Tegyük fel, hogy szeretnénk magunknak rendelni valamit a River Island weboldaláról. Nincs más teendőnk, mint a TopCashback oldalán a keresőben rákeresni a River Island ajánlataira.

A cikk megírásakor a másik legnépszerűbb cashback oldal a Quidco 10% cashback-et kínált a River Island online megrendelése esetén. A tájékoztató szerint ezt az összeget várhatóan március 4.-én kaptuk volna meg, ha aznap leadtuk volna a megrendelést (több, mint 3 hónap eltelte után). A hosszabb jóváírási idő azt igyekszik kiküszöbölni, hogy időközben nehogy lemondjuk a rendelést vagy visszaküldjük az árut stb.

Ha tetszik az ajánlat nincs más dolgunk, mint rákattintanunk a „Visit retailer” gombra, amely a River Island weboldalára mutat. Itt kiválasztjuk, megrendeljük és kifizetjük a terméket, majd várunk, hogy a  oldalán a virtuális számlánkon megjelenjen az összeg.

Lehetőségünk van arra is, hogy nem az online, hanem az üzletben történt vásárlás esetén kapjunk vissza pénzt (in-store cashback). A River Island 5% cashback-et kínál, ha személyes vásárolunk. Ez esetben a bankkártyánkat előzetesen regisztrálnunk kell a Quidco oldalán a „register card” gombra kattintva (csak a bankkártya számát kell megadnunk), így amikor azzal fizetünk az üzletben a vásárlásunk automatikusan regisztrálásra kerül. A várható kifizetési idő ez esetben rövidebb, valamivel több, mint 2 hónap.

A megspórolt összeg a Quidco virtuális számláján jelenik meg, melyet átutalhatunk a bankszámlánkra, PayPal számlánkra vagy kérhetjük Amazon ajándék utalvány formájában is.

A cashback ajánlatokat meghirdethetik a vételár egy bizonyos százalékában (pl. 10% cashback) vagy fix összegben (pl. £5 cashback), akár minimum vásárlási összeggel vagy anélkül. Lehet, hogy kombinálhatóak más akciókkal (pl. ingyenes házhozszállítás) vagy csak önmagunkban használhatók fel. A Bohoo például más-más arányban kínál cashback-et a vételár nagyságától függően. A cashback ajánlatok mellett megtalálunk különböző akciókat és ingyenes kupon kódokat is. A House of Fraser több ilyen akciója is megtalálható a Quidco oldalán.

Biztos foglakoztat a kérdés, hogy még is hol nyer ezen a cashback weboldal? Az ilyen oldalaknak jellemzően két bevételi forrása van: egyrészről az üzletek fizetett hirdetései, javarészt viszont az üzletektől kapott jutalékok, melyeket megosztanak a vásárlóval. A fent említett River Island példánál maradva tegyük fel, hogy a River Island 15% jutalékot fizet a Quidco-nak minden, a Quidco weboldaláról érkezett megrendelésért, melyből az oldal megtart 5%-ot, 10%-ot pedig tovább ad a vásárlónak. Ilyen egyszerű.

A cashback oldalak biztonsággal használhatóak, veszteni valónk nincsen, de azért vigyázzunk, hogy ne csak a csábító cashback akció miatt vásároljunk. 🙂


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.
  • Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni:

About Gebei-Tari Viktória 16 Articles
Gebei-Tari Viktória vagyok, 2012 szeptemberében költöztünk férjemmel Angliába. Online marketinggel foglalkozok, kislányunk születése óta azonban jelenleg csak részmunkaidőben otthonról. Nagyon szeretek utazni és minél több időt a családommal tölteni.