Car Boot Angliában

Mi az a Car Boot? Már használaton kívüli, szükségtelen tulajdonokkal telepakolt csomagtartók vására. Ha muszáj lenne, így definiálnám a röviden csak Car Boot-ként emlegetett Car Boot sales-t.

Ez egyáltalán nem idegen számunkra sem, hisz otthon – Magyarországon – is szokássá vált egy ehhez hasonló módja a szekrényürítésnek. Események vagy Facebook csoportok, ahol közszemlére lehet tenni portékáinkat. Ez is valami olyasmi, csak épp az autó csomagtartójából működik.

Különbség a hagyományos vásár és a Car Boot sale között, hogy kizárólag magánszemélyek árulják a saját már nem kívánt tulajdonaikat. 

Ruhadaraboktól kezdve az antik, ám nem feltétlen ócska tárgyakon át az elektronikai cikkekig bármi fellelhető egy ilyen vásáron. Ahány féle ember, annyi féle új gazdára váró darabbal találkozni.

car boot anglia

Igazán nagy fogásokra tehet szert az, aki veszi a fáradtságot, felpattintja a túracipőt és részt vesz egy-egy ilyen eseményen.  Ha eddig még nem is tűnt fel, mennyire csodálatos találmány a használt-cikk piac, csak gondoljunk bele, hogy milyen nagyszerű alkalom az újrahasznosításra.

Arról nem is beszélve, hogy értékük csökkenése miatt fillérekért hozzá lehet jutni bármihez, függetlenül attól, hogy hibás-e az adott áru.

Nem áll fent a zsákbamacska lehetősége sem, mint mikor a már jól ismert weboldalak valamelyikén próbál valaki egy állítólag „újszerű” és kecsegtető árral ellátott tárgyhoz hozzájutni. Egy antik óra vagy egy gyönyörű festmény a nappaliba, esetleg egy régi-új ruhadarab, hogy mindig legyen mit felvenni.

Gyűjtők számára pedig egyenesen a Kánaán lehet, csak szemfülesnek kell lenni. Még valami igazán egyedi dolgot is találhatunk, amiből talán a világon nincs még egy.

Tárgyak, melyek már végig kísértek egy életet és az ő saját történeteik… Mint egy múzeum, ahol olcsón megvehető a kiállítás. Ám a rutinos alkudozóknak már a móka kedvéért is érdemes megnéznie magának egy Car Boot fairt.

Car Boot Angliában

S ugye fenn áll az esélye annak is, hogy a csomagtartó másik oldalán álljunk, mint eladó. Ha sajnálod csak kitenni a ház elé vagy egyszerűen kidobni a kukába a már megunt dolgaidat, érdemes utána nézni a legközelebbi piac adta lehetőségeknek.

Car Boot Angliában

Nagyon egyszerű megtalálni a következő és legközelebbi Car Boot salet, csak a megfelelő weboldal szükséges hozzá. Sőt, még az is közzé van téve az interneten, hogy hova a legérdemesebb ellátogatni.

Egyetlen dolgod, hogy bepötyögd a postcode-ot és az oldal kidobja a legjobb alternatívákat. Még, ha nem is találsz a közelben vagy csak esélytelen, hogy személyesen jelenj meg, már online is intézhető a vásárlás.

Néhány hasznos link: 

Szerte az országban rendeznek Car Boot sale-eket, így teljesen személyfüggő, kinek melyik a legmegfelelőbb. Remélem, sikerült kedvet kapni legalább egy próba erejéig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .