Modern kori rabszolgaság, elrabolt modell, tojás botrány

 TransferWise

Az elmúlt héten több megdöbbentő hír látott napvilágot Nagy-Britanniában. A brit modell elrablása mellett az ijesztő méreteket öltő modern kori rabszolgaság is szóba került.

Talán az egyik legsokkolóbb hír egy angol modell olaszországi elrablása volt. A 20 éves lány elmondása szerint egy milánói álfotózás alatt egy bűnbanda tagjai elrabolták, és egy hétig egy vidéki farmon tartották fogva.

A modell állítása szerint az elrablói szex rabszolgának akarták eladni az interneten. A fogvatartói az üzlet meghiúsulása miatt egy hét után elengedték. Az olasz hatóságok letartóztatták azt a lengyel férfit, aki a brit konzulátusra bevitte a modellt.

Megkezdődtek a vágány felújítási munkálatok London több állomásán. Waterloonál hétfő estére akkora tumultus alakult ki, hogy időszakosan a főbejáratot is lezárták. Több vágányt is meghosszabbítanak, amik így hosszabb, több kocsiból álló vonatokat is tudnak majd fogadni. A 800 millió fontos beruházás augusztus 28-ig tart.

Először csupán 20 ezerre, a hét végére viszont már 700 ezerre becsülték azoknak a fipronillal fertőzött tojásoknak a számát, amik március és június között kerülhettek a brit boltokba a botrányba került holland farmokból.

A szakértők igyekeztek hangsúlyozni, hogy alacsony a kockázata annak, hogy a tojások az egészségre veszélyesek lennének. Elővigyázatosságból azonban több áruházból is számos tojást tartalmazó terméket (tojásos salátákat, szendvicskrémeket) visszavontak a polcokról.

18 vádlottat összesen több mint 100 bűncselekmény elkövetésével ítéltek el a 13 és 25 év közötti fiatal lányok ellen elkövetett szexuális kizsákmányolás ügyében. A Newcastleben működő banda tagjai drogokkal kábítottak el a lányokat, mielőtt szexuálisan kihasználták volna őket 2011 és 2014 között.

Az ügyet tavaly majdnem ejtették, miután kiderült, hogy a helyi rendőrség egy korábban többször is hasonló bűncselekményekért elítélt személy segítségét vette igénybe, és használta informátorként.

A northumbriai rendőrkapitány azonban megvédte a döntést, és hozzátette, hogy most is ugyanígy tenne annak érdekében, hogy döntő bizonyítékokhoz jusson.

A rendőrség szerdán közétette a CCTV kamerák által készített képeket arról a futóról, aki London egyik hídján a vele szembejövő nőt úgy meglökte, hogy az az útra esett, egy éppen arra közlekedő busz elé.

Csak a londoni buszvezető reflexeinek volt köszönhető, hogy nem lett tragédia a dulakodásból. A meglökött nő kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. Csütörtök délután a rendőrség kihallgatott egy férfit, de még aznap el is engedték, miután a férfi tagadta, hogy ő lenne a videón látható férfi. Állítása szerint az eset alatt az USA-ban tartózkodott.

Még egy megdöbbentő hír a végére. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) jelentése szerint több mint 300 ügyben folytatnak nyomozást modern kori rabszolgaság gyanújával.

A riport szerint több tízezer ember esett áldozatul országszerte olyan bűnbandáknak, amik emberkereskedelemmel foglalkoznak.

A kizsákmányolt embereket illegálisan és gyakran akaratuk ellen dolgoztatták. Az áldozatok többsége kelet-európai, vietnámi vagy nigériai.

Sokan szex munkások, de vannak köztük autómosóban, mezőgazdaságban vagy építkezésen dolgozók is. Az NCA kampányt indított a brit modern kori rabszolgaság felszámolására, és minden ezzel kapcsolatos információt szívesen fogadnak.


Felejtsd el a drága külföldi pénzküldést! Tudunk jobbat.

Hogyan szerezz a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.

Szeretnéd elérni a legtöbb angliai magyart? Hirdess nálunk!

 TransferWise
Enikő Blitzer
About Enikő 54 Articles
Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .