Modern kori rabszolgaság, elrabolt modell, tojás botrány

 TransferWise
Az elmúlt héten több megdöbbentő hír látott napvilágot Nagy-Britanniában. A brit modell elrablása mellett az ijesztő méreteket öltő modern kori rabszolgaság is szóba került.

Talán az egyik legsokkolóbb hír egy angol modell olaszországi elrablása volt. A 20 éves lány elmondása szerint egy milánói álfotózás alatt egy bűnbanda tagjai elrabolták, és egy hétig egy vidéki farmon tartották fogva.

 TransferWise

A modell állítása szerint az elrablói szex rabszolgának akarták eladni az interneten. A fogvatartói az üzlet meghiúsulása miatt egy hét után elengedték. Az olasz hatóságok letartóztatták azt a lengyel férfit, aki a brit konzulátusra bevitte a modellt.

Megkezdődtek a vágány felújítási munkálatok London több állomásán. Waterloonál hétfő estére akkora tumultus alakult ki, hogy időszakosan a főbejáratot is lezárták. Több vágányt is meghosszabbítanak, amik így hosszabb, több kocsiból álló vonatokat is tudnak majd fogadni. A 800 millió fontos beruházás augusztus 28-ig tart.

Először csupán 20 ezerre, a hét végére viszont már 700 ezerre becsülték azoknak a fipronillal fertőzött tojásoknak a számát, amik március és június között kerülhettek a brit boltokba a botrányba került holland farmokból.

A szakértők igyekeztek hangsúlyozni, hogy alacsony a kockázata annak, hogy a tojások az egészségre veszélyesek lennének. Elővigyázatosságból azonban több áruházból is számos tojást tartalmazó terméket (tojásos salátákat, szendvicskrémeket) visszavontak a polcokról.

18 vádlottat összesen több mint 100 bűncselekmény elkövetésével ítéltek el a 13 és 25 év közötti fiatal lányok ellen elkövetett szexuális kizsákmányolás ügyében. A Newcastleben működő banda tagjai drogokkal kábítottak el a lányokat, mielőtt szexuálisan kihasználták volna őket 2011 és 2014 között.

Az ügyet tavaly majdnem ejtették, miután kiderült, hogy a helyi rendőrség egy korábban többször is hasonló bűncselekményekért elítélt személy segítségét vette igénybe, és használta informátorként. A northumbriai rendőrkapitány azonban megvédte a döntést, és hozzátette, hogy most is ugyanígy tenne annak érdekében, hogy döntő bizonyítékokhoz jusson.

A rendőrség szerdán közétette a CCTV kamerák által készített képeket arról a futóról, aki London egyik hídján a vele szembejövő nőt úgy meglökte, hogy az az útra esett, egy éppen arra közlekedő busz elé.

Csak a londoni buszvezető reflexeinek volt köszönhető, hogy nem lett tragédia a dulakodásból. A meglökött nő kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. Csütörtök délután a rendőrség kihallgatott egy férfit, de még aznap el is engedték, miután a férfi tagadta, hogy ő lenne a videón látható férfi. Állítása szerint az eset alatt az USA-ban tartózkodott.

Még egy megdöbbentő hír a végére. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) jelentése szerint több mint 300 ügyben folytatnak nyomozást modern kori rabszolgaság gyanújával. A riport szerint több tízezer ember esett áldozatul országszerte olyan bűnbandáknak, amik emberkereskedelemmel foglalkoznak.

A kizsákmányolt embereket illegálisan és gyakran akaratuk ellen dolgoztatták. Az áldozatok többsége kelet-európai, vietnámi vagy nigériai. Sokan szex munkások, de vannak köztük autómosóban, mezőgazdaságban vagy építkezésen dolgozók is. Az NCA kampányt indított a brit modern kori rabszolgaság felszámolására, és minden ezzel kapcsolatos információt szívesen fogadnak.


  • Lehetne olcsóbb a külföldi pénzküldés? Szerintünk igen.
  • Hogyan foglalj a legjobb áron repülőjegyet? Megmutatjuk.
  • Facebook oldalunkat itt tudod követni:

Enikő Blitzer
About Blitzer Enikő 54 Articles
Blitzer Enikő vagyok, kommunikáció-történelem szakon végeztem és több mint hat éve élek Londonban, ahova leginkább a kalandvágy és a pénzkeresési lehetőség vonzott. Azóta se bántam meg, hogy kijöttem, persze hiányzik Magyarország, a balatoni nyár, Anyukám főztje és a barátok, de az angolok udvariassága, hagyomány szeretete és a számtalan kultúrális program kárpótol kicsit. Imádok utazni és a munkámnak köszönhetően elég sok új helyet ismertem meg, ugyanis egy utazási irodában dolgozom. Emellett nagy sport és zenerajongó vagyok és persze írogatok is különféle oldalakon és blogon.