Brit minimálbér változások

Új nemzeti minimálbér kerül bevezetésre Angliában és az Egyesült Királyság egész területén 2016 áprilisától. Brit minimálbér változások várhatóak a következő adóévtől.

A brit kormány bevezeti a kötelező legkisebb minimálbért, új kötelező nemzeti létminimum, National Living Wage néven. A brit minimálbér változások 2016. április 1-én lépnek életbe.

Mi a helyzet jelenleg?

A cikk megjelenése pillanatában hatályos brit minimálbér 21 éves kor felett £6.70 óránként, a 18-21 éves közötti korosztálynak £5.30 óránként, a 18 éven aluliaknak £3.87 óránként és £3.30 az ipari tanulóknak az egész ország területén. A munkáltatók kötelesek megadni a fenti minimális fizetést minden munkavállalónak.

Mi változik?

Új nemzeti létminimum azaz a National Living Wage kerül bevezetésre Nagy Britanniában 2016 áprilisában. Az újonnan bevezetésre kerülő brit minimálbér pontos összege 2016 április 1-től £7.20 lesz óránként. Ez a bér 50 penny-vel magasabb óránként, mint a cikkünk megjelenésének pillanatában érvényben lévő brit minimálbér. Ez évente nagyjából £910 bevétel növekedést jelent egy teljes munkaidőben dolgozó angliai munkavállaló esetében. Ez a minimum kötelező bér amit a munkáltatónak fizetnie kell 2016 április 1-től az Egyesült Királyságban. Kevesebbet nem adhat, de többet igen.

Brit minimálbér változások 1

Valamennyi 25 éven felüli munkavállalónak meg kell kapnia ezt az öszeget aki Angliában illetve az Egyesült Királyságban dolgozik. A félreértések elkerülése végett javasoljuk, hogy a brit kormányzati portálon ellenőrízzétek le, hogy jogosultak lesztek-e az újonnan bevezetésre kerülő National Living Wage-re. Ha valaki idén tölti be a 25. évét, a születésnapja után lesz jogosult a megemelt bérre.

Mi a helyzet a fiatal munkavállalókkal?

A változások nem érintik a fiatalabb generációt, a 25 éven aluliaknak továbbra is £6.70 marad az órabér és kevesebb, ha 21 éven aluliak. A brit kormány további tervei szerint a 2016 áprilisától bevezetésre kerülő nemzeti minimálbér minden évben növekedni fog és 2020-ra el fogja érni a £9/órás szintet.


  • Pénzt küldenél külföldre? Feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzésünket.
  • Láttad már az új honlapunkat? Hirdess ingyen itt: Angliai Szaknévsor.
  • Csatlakozz facebook csoportunkhoz is, ahol rengeteg segítséget kaphatsz már több mint 8000 csoporttagtól.
  • Ha tetszett a cikk és szeretnél a jövőben is hasonló hasznos információhoz hozzájutni, kérlek like-old a facebook oldalunkat:

About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.