Brexit egy angliai magyar szemével

A britek csütörtökön szavaztak, s az eredmény megszületett. Ez egy olyan döntés volt a britek részéről, amelynek egyelőre beláthatatlan következményei lehetnek, s ami sok honfitársunk életét is átírhatja. Ezúttal olvasónk, Dániel írását, gondolatait osztjuk meg veletek. Brit népszavazás, Brexit egy angliai magyar szemével.

“Hello emberek! Mint azt gondolom mind tudjátok, a Brexit megtörtént. A bejegyzésnek igazán nincs jelentősége, mondanivalója meg még kevesebb, igazán csak a valamilyen szintű csalódottságomat szeretném vele kifejezni. Na akkor kezdjük a jó dolgokkal.

Köszönöm Nagy-Britanniának, hogy munkahelyet biztosított majdnem két éven keresztül és ezért nem kellett semmilyen vízumot vagy egyebet igényelnem. Köszönöm hogy tanulhattam a szakmámat gyakorlatban, meg hogy elmélyíthettem az angol nyelvtudásomat. Azt is megköszönöm, hogy beláttatta (amit eddig is tudtam) hogy itt sincs kolbászból a kerítés. És akkor jöjjenek a dolgok amiket én adtam.

Kedves Nagy-Britannia!

Ide jöttem dolgozni két egyetemi végzettséggel minimálbérért, részben mert nagyon kevés az az angol, aki ezt megtenné helyettem. Itt tartózkodásom alatt egy fillér támogatást igénybe nem vettem, azonban több ezer font támogatást (adó) befizettem az államnak, rendben hogy ez muszáj volt. A megkeresett pénzemet itt költöttem el, nem utaltam haza, mint azt sokan gondolják és teszik (nem, nem ítélek el ezért senkit csak a félreértések elkerülése végett). Odaadtam a hozzáállásomat és a megszerzett tudásomat, amivel a jelenlegi munkahelyemen pozitív változásokat értem el, segítve a többségében angol munkavállalókat, hogy jobb munkakörülményeik legyenek, mindezt úgy, hogy tűrtem a fizetetlen és szabadnapban ki nem adott túlórákat ergo INGYEN dolgoztam.

Velem együtt kb félmillió magyar van az Egyesült Királyságban, akik nagy része véleményem szerint most hasonlóan érez. És akkor nem beszéltünk a más bevándorlók millióiról. Ezek az emberek olcsó munkaerőt biztosítottak az ország számára, a hozzáállásuk pedig nagytöbbségben simán odaverte az angolokét. A tőke, az áru és a munkaerő szabad áramlása rengeteg pozitívumot hozott ennek az országnak, de valamiért ezt az emberek nagy többsége nem látja be.

Idén eldöntöttem, hogy elhagyom az országot hacsak nem kapok valamilyen irdatlanjó ajánlatot. Az ajánlat jó de nem irdatlan jó. A Brexit megtörtént, ez pont az utsó cseppnek megteszi. Szerencsére tudok még 2 idegen nyelven és nem tartana sokba megtanulni egy újat.

Gondolataimat lezárandó, szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy megtapasztalhattam milyen itt élni. A kedves exitre szavazó lakosoknak pedig kellemes teázgatást, majd utána kellemes sz*rpucolást kívánok. Majd rájöttök mekkora poén az. 😉 Ser Dániel”

[metaslider id=8796]Köszönjük Dánielnek, hogy megosztotta velünk az írását. Szívesen megosztjuk olvasóink gondolatait az Egyesült Királyság uniós tagságával és a már a lezajlott népszavazással kapcsolatban. Mondjátok el nekünk és mi megosztjuk a nyilvánossággal. Az alábbi email címre várjuk a leveleiteket: info@angliaikisokos.com.


About Rita 145 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.