Blackpool – a versenytánc Wimbledonja

 TransferWise

Egy kis üdülővárosban Észak-Nyugat Anglia partjainál, Manchestertől 1 órás autóútra Blackpoolban rendezték meg az első táncfesztivált 1920-ban. A rendezvényt a 19. században épült viktoriánus Winter Gardens báltermében, az Empress Ballroom-ban tartották és tartják napjainkban is.

Az első táncfesztivál óta eltelt több mint 90 év, és napjainkban már 5 táncfesztivált rendez meg a város évente ugyanezen a helyszínen. Ezek közül a legnagyobb és leghosszabb a 8 napon át tartó Blackpool versenytánc fesztivál (Blackpool Dance Festival).

A versenytáncvilág legnagyobbjaként tisztelt város minden év májusában várja a tánc szerelmeseit. A táncfesztivál Blackpool-ban ezeken a napokon reggel 9-től hajnali 1-2 óráig tart. 2019-ben sorrendben immár a 94. versenyen 56 ország versenytáncosa képviseltette magát 2827 nevezéssel.

tánc verseny Blackpool

Blackpoolnak különleges hangulata van ilyenkor. Élénk színű selyem ruhák, profi táncosok a világ minden tájáról. Az álomszép, már önmagában is lenyűgöző bálteremben több száz fellépő pár versenyez kategóriánként több napon át. Ilyen máshol nemigen van.

A zenét az Empress Orchestra and Dance Band játssza akik a világ egyik legjobb tánczenekara hírében állnak. Kizárólag angolok pontoznak – maguk is kiemelkedő táncosok voltak valamikor – a hölgyek színes estélyi ruhában, az urak fehér szmokingban értékelik a versenyzők teljesítményét.

Szinte minden versenytáncos szeretne itt egyszer fellépni, hiszen már a döntőbe jutottak is vitathatatlanul bekerülnek a legjobbak közé. Aki Blackpoolban nyer, örökre beírja magát a versenytánc történelem könyvébe.

Egy kis ízelítő a 2019-es Blackpooli táncfesztiválból:

A Blackpool-i táncfesztivál kihagyhatatlan esemény és felejthetetlen élmény, ahol mindig a versenytánc legjobbjai szerepelnek. Bővebb infót és jegyvásárlási lehetőséget a Blackpool versenytánc fesztivál honlapján találtok: Blackpool Dance Festival. Jó szórakozást kívánunk minden táncrajongónak!

 TransferWise
Rita Somlai
About Rita 146 Articles
Az Angliai Kisokos alapítója és tulajdonosa vagyok. 7 évig szívtuk a ködös Albion párás levegőjét a fiaimmal, - ahol ez idő alatt számtalan életreszóló kalandban volt részünk - mielőtt érzékeny búcsút vettünk tőle, és közelebb költöztünk szeretett szülőföldünkhöz. Kevés szabadidőmben legszívesebben a konyhában alkotok, az édesszájú családom legnagyobb örömére.

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .